Hoyzer Girlz scoutar motståndet

Nästa onsdag är det dubbel seriepremiär för Svarta Gamens lag. För Hoyzer Girlz del innebär det att man åter ställs mot fjolårstvåorna Runa BK. Vi har kollat lite närmre på lagen i Girlzens serie.

The Thunderballs
Ett välkänt lag för Hoyzer som slutade på en fjärdeplats i förra årets serie. Liksom Hoyzer Girlz hade de en ojämn säsong och blev krossade i lagens första möte där Girlzen vann med 5-1, men fick revansch i höstens returmatch med 4-1. Oftast ligger dock Hoyzer steget före och bör kunna hålla igen mot dem.

Runa BK
Även de är för Hoyzer Girlz välkända motståndare. För två år sedan var Hoyzer den starkare parten men de knappade in något under förra säsongen då lagen gick ur serien med varsin vinst. De slutade på en andraplats och det ska bli spännande att se hur årets trupp tacklar dem.

Heineken United
Det gröna laget med den korta stubinen. De har mer än en gång hamnat i dispyt med domaren och är ett lag som Hoyzer bör kunna ta genom att hålla huvudet kallt och spela smart.

Jantelaget
Tog en säker serievinst 2013 då de var väloljade och målfarliga. Gjorde ett besök i elit under förra säsongen men kunde inte hantera pressen. De var även Hoyzers överman för två år sen men Girlzen var bland de tuffare motstånden de mötte då. Det ska bli spännande hur en jobbig säsong i elit har påverkat Jantelagets självförtroende.

Ulven Ladies
Nytt motstånd som slutade på en fjärdeplats i Dam Söder Elit 2014. Har av oklar anledning hamnat i division 1 denna säsong. Det spekuleras om anledningar men redaktionen har inte kunnat nå lagets pressansvarige för kommentar.

Team Ernst and Young
Utgick under 2013 års serie men tog en tredjeplats i div 2 förra året. Redaktionen har letat i arkivet och upptäcker med viss förvåning att Gamens gäng förlorade i det enda mötet som hanns med. Oklart hur detta gick till.

Rosa tanterna
Förutom att deras lagfärg är rosa är informationen kring laget knapp. De kom tvåa i div 2 förra säsongen och utefter matchresultat verkar de vara ett toppen- eller bottenlag då de inte har en enda oavgjord match under förra säsongen. Viktigt att Girlzen toppar formen till dessa möten.