Nya handsk-sponsorn: Adidas?

Under tisdagsmorgonen började en påstått läckt reklambild från Adidas cirkulera. Och trots att siluetten framför logotypen är högst stiliserar spekulerar nu många i om det kan vara Hoyzer-målvakten Johan Javelius som står som front-man för Adidas nästa handsk-kampanj.

Hoyzermålvaktens missnöje med nuvarande handsk-sponsorn Reusch är efter den gångna veckans utspel en illa dold hemlighet. Frågan är nu om den material-medvetne målvaktens nästa sponsor redan är klar. Om den påstått läckta bilden från Adidas visar sig vara äkta finns det mycket som talar för det.

Målvaktlegendaren Magnus Hedman säger till Hoyzernytt att det bara kan röra sig om en målvakt:

– Längre målvakter som Johan får gärna en lätt “plocke-pinn-aktig” hållning när de koncentrerar inför att fånga bollen. Johans inåtböjda knän brukar inom skrået numer ses på som något av en patenterad stil. För mig råder det inget tvivel om vem som döjer sig bakom bilen.

Hoyzernytt har grävt i bildarkvien och hittat denna bild från säsongen 2013. Bedöm likheterna själva.

Det är också värt att notera den antydan till nummer som syns på siluettens torso. Få målvakter har andra nummer än 1 och långt färre är de som har nummer 49 på ryggen. Hoyzer-målvakten Johan Javelius tillhör den senare kategorin.

– Det stämmer att Johan valde nummer 49 när han kom till oss 2012, säger Klubbdirektör Andreas Backlund. Som jag minns det kände han stor respekt för sin företrädare mellan stolparna: lagikonen och numera utlandsproffset Niclas Josefsson. Johan talade om att vi borde pensionera 1:an. Men jag tror också att det är ett uttryck för Johans ibland lite o-ortordoxa sätt att se på fotbollen och sin egen roll mellan stolparna.

Ännu finns inga officiella uttalanden från Adidas eller Hoyzer-målvakten gällande ett eventuellt nytt sponsoravtal. Johan har för övrigt inte gå att nå för en kommentar sedan spnsor-schismen med Reusch uppdagades.

– Jag vill åter igen mana till lugn och att både vi från lagets sida liksom ni från mediernas sida försöker undvika brösttoner kring detta, säger Andreas Backlund. Johan är så vitt jag vet under kontrakt med Reusch och skulle någonting i den situationen förändras så kommer ni att få veta det. Hoyzer är en seriös organisation som behandlar sponsorer med respekt och tar kontrakt på största allvar, och det gäller även på individuell spelarnivå.