Coach Knopff mörkar inför premiären

På onsdag är det serirpremiär för Hoyzer Boyz och frågetecknen kring spelarnas form och de taktiska linjerna i spelet är fortfarande många. Inte blir man mycket klokare av att lagets taktikansvarige Anton Knopffs undflyende svar på våra frågor.
Imorgon lördag spelar Hoyzer Boyz sin sista träningsmatch inför seriestarten, då man liksom ifjol genrepar mot Partizan STHLM. Det ska bli ytterst intressant att se om man hittat stabiliteten som långa stunder saknades då laget spelade Aprilcupen för ett par helger sedan. Det lilla vi har sett av Svarta Gamens herrar hittills har knappast lugnat redaktionen och mot bättre motstånd än vad som bjöds då kan det bli rejält jobbigt för Hoyzer. Men lagcoach Anton Knopff vill inte medge att Hoyzer Boyz är sämre förberedda än man brukar vara.

Hinner Hoyzer Boyz hitta formen till seriestarten?
– Har vi hittat den någonsin under 10 år? Men i ärlighetens namn, så har vårens framkomst lett till en bättre närvaro och tillika form!

Det har rests frågor om status på truppen, både gällande fysik och teknik, men framför allt farhågor om att man ligger efter med det taktiska. Tankar kring det?
– Processen bakom att lägga fram en taktik har pågått kontinuerligt. Taktiken kommer rullas fram något sent, men skarpa Hoyzerhjärnor kommer snabbt att känna sig hemma.

Aprilcupen är hittills Hoyzers enda tillfälle där Hoyzer testats. Vad är din analys av lagets insats där?
– Bra anda och sammanhållning, där det blev ett bra forum för att börja känna på spelare och strategier.

Även i cupen var det just strategier och linjer i spelet som kändes väldigt vagt. Kommentar?
– Om Hoyzer tar brons med en vag taktiskt planering så kan det gå långt när vi rullar ut koncepten.

Fjolåret kännetecknades framför allt av måltorka och generande få avslut. Vad har ni gjort för att råda bot på detta?
– Vi har kollat på lösningar inom och utanför organisationen. Nyförvärvet Lars Gådeby kommer att ge oss en extra spets samtidigt som ett antal spelare kommer behöva kliva fram.

Vad tycker du att årets upplaga av Hoyzer Boyz har för styrkor respektive svagheter?
– Det är ingenting vi delar med oss om, det får våra motståndare lära sig själva. Sammanfattningsvis kan jag dock säga att det finns potential.

Är det någon pusselbit du fortfarande saknar i laget?
– Ledningen har gjort de värvningar de kände behövdes. Det är inte mitt uppdrag att hitta bitarna, endast att lägga pusslet.

Kommer du eller någon annan att komma ifatt fjolårets skyttekung WO i år?
– Målsättningen är att vinna matcher, om vi gör det med WO i topp är jag inget annat än nöjd.

Hur har Självmål sett ut på försäsongen?
– Inga kommentarer.