Hoyzer Boyz maskerade formen i genrepet

Hoyzer Boyz mötte på lördagsförmiddagen Partizan STHLM i vad som var att beteckna som ett genrep inför onsdagens seriepremiär. Det blev torsk 1-2 men mer oroande än själva förlusten är att Svarta Gamens herrar fortfarande dras med stora problem i positionsspelet och liksom under fjolårssäsongen har förtvivlat svårt att komma till avslut.

Med bara dagar kvar till seriestarten hade många önskat sig ett positivt besked i den sista värdemätaren innan allvaret sparkas igång. Nu blev det inte riktigt så. Partizan behöver till en början inte ens anstränga sig för att skapa målchanser. Hoyzer Boyz dräller något fruktansvärt med bollen och begår dödssynden att bjuda bort den mitt i banan gång på gång. Partizans ledningsmål är dock en målvaktsbjudning efter att Johan Javelius missbedömt en löst slagen lyra som hittar in i nätmaskorna.

Halvvägs in i första halvlek börjar Hoyzer få bättre ordning på passningsspelet, rullar stundtals boll fint på det svårbemästrade underlaget, men utan att komma till eller få ordning på avsluten. Men bollinnehavet och det tålmodiga passningsspelet ger till slut utdelning när Alex Dita får lite yta utanför straffområdet och dundrar in bollen via målställningen där stolpe möter ribba. Hoyzer har en bra period men saknar spets framåt, feltajmar bollsläpp och löpningar för att öppna upp motståndarlaget och 1-1 står sig in i halvtidsvilan.

Partizan snäppar upp sig i andra samtidigt som Hoyzer åter börjar slarva med passningar och kladda med bollen, vilket leder till många farliga omställningar. När de gultröjade, trots flera chanser att få undan bollen, skänker tillbaks den till Partizanspelare, blir det till slut för mycket slarv i en och samma situation och Johan får vittja maskorna igen. Hoyzer Boyz försöker pressa högre upp i banan med blandade resultat. Ofta blir laget långt och Partizan vinner mittfältet, men man lyckas också erövra boll högt upp, dock utan att kunna förvalta sina lägen.

Försöken till avslut är alldeles för få och istället överarbetar man situationer och försöker sticka in svåra bollar i boxen eller spela sig hela vägen in i mål. Och när hela laget är uppflyttat blir man såklart återigen sårbara för kontringar. Det blir inga fler mål i matchen och heller inte särskilt många svar på de frågor som fanns kring laget inför seriestarten. Nog  fanns det en hel del bra sekvenser och intentioner men framför allt visade matchen att det fortfarande finns mycket att jobba på. Positionsspelet brister många gånger över hela banan och det är mycket bolltittande i försvaret. Man måste dessutom skola in ha målsättningen att varje anfall ska leda till avslut, istället för som idag slarva bort chanserna med hela laget uppflyttat och få kontringar mot sig.

Man försökte sig på ytterligare en tempofattig 20-minutersmatch, men det var mest skadligt för det hoyzerska självförtroendet. Dessutom fick man sin enda målskytt från den riktiga träningsmatchen, Alex, lårskadad. Partizan fick in ett mål till, även detta efter individuella misstag i Hoyzer. Nej, även om man inte ska överdriva betydelsen av en träningsmatch finns det en hel del för Coach Knopff att ta itu med till onsdagens match mot Storfors Wanderers, för med det här spelet blir det inte många mål eller poäng i årets serie.

Nu saknades många tunga pjäser i samtliga lagdelar och de flesta av de som spelade idag har ett par växlar till. Det tar ett tag att spela ihop ett lag och hitta rätt taktiskt, men klart är att man måste komma igång och höja sig ett par snäpp, både individuellt och som lag. På onsdag är det allvar och då kommer det i alla fall inte vara några problem med motivationen!