Det våras för Svarta Gamens lag

Väntan och längtan har varit lång, men nu är det äntligen dags för premiär! Hoyzer Boyz möter Storfors Wanderers och Hoyzer Girlz kliver på ett par timmar senare mot Runa BK.

Ett vårtecken så tydligt som något är när Korpens fotbollsserier sparkar igång. Inte minst för Svarta Gamens lag Hoyzer, som gjort onsdagar till gula dagar där både dam- och herrlaget spelar sina första matcher ett par snedsparkar ifrån varandra. Årets seriesäsong är också speciell i bemärkelsen av att klubben firar tio år. 2005 var året då världens sämsta amerikanska president, George W Bush, hade mot allt sunt förnuft installerats för sin andra mandatperiod, World of Warcraft släpptes i Europa, rökförbudet infördes i krogmiljö och i sviterna av den tyska domarskandalen signerad Robert Hoyzer uppstod Hoyzer Boyz likt en metastat till en redan elakartad cancercysta i den sjuka elitfotbollskroppen.

Hoyzer Boyz inledde sagan i vad som i Korpsammanhang måste betecknas som den absoluta slummen, något av fotbollsvärldens ruggiga hamnkvarter, benämnda Stockholm södra division tjugo-någonting. Hoyzer Boyz var under denna debutsäsong ett solklart stryklag som på hela serien bara lyckades skrapa ihop åtta poäng, vilket blott var hälften av poängskörden som nästjumbon mäktade med, och ännu längre efter Team Fabulator, som man åter delar serie med 2015. Det har gått bättre sedan dess och samma år som Hoyzer Girlz bildades, 2008, tog herrlaget sin första av hittills två seriesegrar. Det återstår att se om laget kan komma upp i nivå efter ett par tuffa och framför allt målfattiga säsonger.

Till skillnad från herrlaget har Hoyzer Girlz alltid huserat mer i och kring mittenskiktet av sina serier. Det har varken blivit seriesegrar eller nedflyttningsplatser, men nog har det kämpats kring både det övre och undre strecket. Omsättningen av spelare har också, åtminstone jämfört med Hoyzer Boyz, varit dramatisk, men ett par ärrade veteraner från de första säsongerna spelar fortfarande. Årets upplaga ser mycket spännande ut, med en hel rad av starka nyförvärv. Bland motståndarna är Ulven Ladies storfavoriter till seriesegern, men i övrigt känns det som en helt öppen historia.

På onsdag skrivs således historia, då både Hoyzer Boyz och Hoyzer Girlz premiärspelar! Då herrlaget har tidig match och tjejerna sen finns möjlighet att följa båda drabbningarna och därefter slå följe med törstiga spelare till stamhaket Mickel Räv. Missa för bövelen inte årets första gula onsdag!

Seriepremiär 29 april:
18:30 Hoyzer Boyz –  Storfors Wanderers (Hökarängens BP)
20:30 Runa BK –  Hoyzer Girlz (Västboda BP)