Hälften vunnet i premiären

Det blev en lite märklig premiäromgång där ett slitet, slarvigt och defensivt Hoyzer Boyz visade stor effektivitet och ett spelmässigt dominant Hoyzer Girlz föll på ett mål direkt på avspark.

Onsdagen den tjugonionde april var det äntligen dags för årets första gula dag, med dubbla seriepremiärer för Svarta Gamens lag. Fotboll är som bekant en märklig sport, vilket denna afton visade sig tydligt. Kanske finns det en poetisk rättvisa i att två orättvisor bildar någon sorts balans i det större perspektivet.

Hoyzer Boyz fick tillbringa större delen av matchen mot Storfors Wanderers på egen planhalva och hade uppenbara problem att hålla bollen inom laget. Det var många felslut och slarviga passningar och spelarna vittnade om sega ben efter den senaste tidens hårda träningsregim, vilket märktes då man varken hann med i svängarna eller klev in ordentligt i närkamperna. Många drog en lättnadens suck när domaren blåste för halvtidsvila.

Även om premiärnerverna släppte något i andra halvlek var det Storfors som fortsatte att sätta press mot Hoyzermålet, men mitt i den blå forceringen ställde Hoyzer Boyz om och kontrade. Daniel Ek kunde sprinta ifrån sin motståndare och fri med målvakten iskallt rulla bollen i mål. Ledningsmålet var knappast rättvist till matchbilden, men Storfors var samtidigt ineffektiva och saknade skärpa i avsluten. När de väl fick något på mål fanns en storspelande Johan Javelius mellan stolparna. Ett frenetiskt kämpande Hoyzer höll undan, försvarade ledningen och tog en oerhört skön premiärseger utan att vara i närheten av sin toppnivå.

Tyvärr var situationen den omvända för Hoyzer Girlz, som förlorade med 0-1 trots att de haft det mesta av det bästa av spelet. Girlzen stod och sov vid avspark och matchen hann bara bli tio sekunder gammal innan Runa BK gjort det mål som blev matchavgörande. Svarta Gamens damer pressade på för en kvittering, skapade lägen, men om inte motståndarna var i vägen så var ribban det. Nog skulle Hoyzer Girlz haft minst en pinne med sig från matchen, men det ville sig inte riktigt denna afton. Även om premiärförlusten sved var det en insats som lovade gott för fortsättningen.

– För att veta hur kul det är att vinna måste man även ibland förlora! Men vi hade en otrolig hejarklack och det var kul att spela med nya Hoyzer Girlz och fröjdas på Mickel Räv efteråt, sammanfattade lagkapten Tara Svensson känslan efter premiären.