Backstjärnan vill få ut mer av Hoyzer Boyz

Mikael ”Michelle” Edgren var såklart nöjd med poängen i premiären och lagets täta defensiv. Men till toppmötet med VM94 önskar han en mer dynamisk offensiv från Hoyzer Boyz.

Det är svårt att vara missnöjd med tre poäng i en seriepremiär. Trots det var många Hoyzerspelare kritiska till lagets insats och oroade för framtiden. Att backa hem och spela cynisk kontringsfotboll är inte riktigt Hoyzers melodi, speciellt inte över en hel säsong. Men om matchbilden kräver det är det såklart en styrka att kunna göra det också.

Hoyzer Boyz fick stopp på Storfors Wanderers offensiv i premiärmatchen och starkt bidragande till den veritabla köttmuren i defensiven var Michelle Edgren som gjorde sin första seriematch i Svarta Gamens lag efter skadan som såg ut att tvinga honom lägga grusskorna på hyllan. Nu är han tillbaks och vill se ett lugnare, mer dynamiskt och spelförande Hoyzer Boyz redan till onsdagens tidiga seriefinal mot VM94.

Ettan mot tvåan. Efter en omgång...

Du fick gå segrande av plan efter premiären, den första seriematchen sedan comebacken. Känslor?
– Lättnad! Det är alltid skönt att inleda serien med en seger. Det ger oss självförtroende. Det var, på något sätt, trevligt att se den Hoyzerska lagmaskinen vara tillbaka. Inte vackert, men disciplinerat och effektivt.

Vad tycker du om din insats i comebacken?
– Personligen är jag typ nöjd. Defensivt tycker jag att jag gjorde en tillräcklig insats men jag märker av att jag inte tränat tillräckligt mycket med boll inför serien. För många felpass och sena beslut. Lite mer bolltid bara, så kommer det med!

Hur nöjd är du med laginsatsen?
– Överlag var det en bra insats – vi fick ju tre poäng! Sen finns det förstås saker man kan förbättra. Till exempel tycker jag att vi agerade lite väl nervöst. Förståeligt i en seriepremiär när man spelar i en storklubb som Hoyzer, men det hämmade oss mer än det borde. Vi blev för fixerade i våra positioner och vågade inte riktigt bygga upp spelet som vi egentligen vill. Det gav å ena sidan ett relativt solitt försvarspel där vi höll våra markeringar och tvingade dem till avslut utifrån, men å andra sidan hamnade vi för långt ner samtidigt som vi inte vågade lämna vår grundposition. Med sex stycken utespelare så får man inte mycket till spel om backarna inte deltar eller mittfältet inte rör sig i mer än två riktningar.

Trots segern knorrades det kring spelet. Vad ska ni göra för att höja ert spel?
– Det är förstås upp till coach att avgöra det, jag kan bara ge mina synpunkter till honom. Jag håller det helst internt, men en sak som jag redan varit inne på är att jag tror att vi måste hitta mer dynamik i vårt spel och inte vara så rigida i vårt positionsspel. Vi måste våga lite mer.

Du har ju haft stora problem med skador. Hur ser skadesituationen ut idag?
– Den ser bra ut! Jag har inte känt av någonting än så länge den här säsongen. Troligtvis något slags personligt rekord. Men det räcker med en liten sten som ligger på fel plats för att mina sköra vrister ska vika sig så jag fortsätter tejpa och vara på min vakt…

Ny match mot serieledarna VM94 på onsdag. Tankar inför den drabbningen?
– Jag tror definitivt att vi kan ta tre nya poäng. Vi behöver bara fortsätta där vi lämnade senast. När den Hoyzerska lagmaskinen väl kommit igång så är den svårstoppad! Forza Hoyzer!

Ons 6 maj kl 18.30
VM94 vs. Hoyzer Boyz
Hökarängen BP