”Det kommer att mullra och blixtra”

Hoyzer Girlz fick gå mål- och poänglösa från seriepremiären efter att ha släppt in matchens enda mål direkt på avspark. Men lagkapten Tara Svensson tror starkt på Girlzens till stora delar nya lagbygge och redan på onsdag vill man revanschera sig för den snöpliga premiärförlusten.

Efter ett fjolår som resultatmässigt var väldigt mycket upp och ner för Hoyzer Girlz har laget satsat stort inför klubbens tioårsjubileum och värvat friskt. Många meriterade spelare har tillkommit under transferfönstrets sista fläktande korsdrag och kanske var det mycket begärt att det skulle klaffa hundra procent från början. Det tar tid att bygga ett lag och lagkapten Tara Svensson tror att det kommer att bli bättre för varje match och ju mer tid spelarna får att lära känna varandra.

Det blev en lite snöplig uddamålsförlust i premiären. Hur gick snacket i laget efter matchen?
– De flesta var nöjda med lagets insatts med tanke på att några av oss aldrig spelat ihop. Målet bara sekunder efter avspark var en riktig törn för självförtroendet. Hade det inte skett hade vi vunnit. LÄTT!

Vad tyckte du om lagets insats?
– Jag är så glad över att vi förhoppningsvis fått ihop ett lag! Att till och med ha avbytare känns väldigt skönt. De nya tjejerna är mycket duktiga! Jag vill också tack vår helt underbara hejarklack. Den var bäst av allt!

Vad behöver ni jobba på till nästa match?
– Vi behöver fila på en taktik som kommer knäcka våra motståndare. Vårt nyförvärv från PSG, Céline Theillac, har en taktik som hon har lurat på – det kan bli grymt om vi lyckas spela efter den!

Trots ett visst spelövertag lyckades ni inte göra mål. Vad berodde det på?
– Anledning till måltorkan är brist på självförtroende och att vi tar för få skott mot mål!

Ni känner ju onsdagens motståndare Thunderballs rätt så väl. Vad tror du vi får se för match?
– Vi är mycket revanschsugna, vi vill vinna. Mötet med Thunderballs kan sluta hur som helst då vi förra året vann första match med 5-1 och förlorade nästa med 4-1. En sak är säker, det kommer att mullra och blixtra en del på Västboda BP på onsdag!

Ons 6 maj kl 19.00
Hoyzer Girlz vs. The Thunderballs
Västboda BP, Farsta