Ett rejält kok stryk för Hoyzer Boyz

En sak var sig lik från premiärviktorian då Hoyzer Boyz ställdes mot VM94 – grundspelet funkade inte. Denna gång blev man dessutom avklädda in på bara mässingen och var aldrig nära att ens komma in i matchen.

Förväntningarna var höga då två lag med premiärvinster i ryggen skulle mäta krafterna på Hökarängens grus. Hoyzer Boyz oroades av ett antal tunga återbud, inte minst på lagets bästa spelare i första matchen, målskytten Daniel Ek, samt målvakten Johan Javelius. Anders Gunnarsson tog på sig, den som det skulle visa sig mycket otacksamma, uppgiften att vakta Hoyzermålet. För knappt hade matchen börjat innan VM94 satt ledningsmålet.

Ett yrvaket och oorganiserat Hoyzer Boyz hade svårt att hitta varandra och när de gjorde det blev de tämligen omgående avklädda bollen. VM94 spelade med fart, var individuellt skickligare och snabbare än Hoyzerspelarna, vars bristfälliga träning och samspelthet lyste igenom mer än någonsin. Det var uddlöst framåt och svängdörrar bakåt. Defensiven blev rundningskoner, mittfältet uppätet och anfallet lyckades inte med något i målchansväg. Utan att gå in på för mycket detaljer kring den kavalkad av misstag, dåliga beslut och allmänna tillkortakommanden Hoyzerspelarna uppvisade under första halvleken, kunde man notera ett 0-4-underläge i halvtid.

Efter paus rycker laget upp sig något, samtidigt som VM94 lättar lite på gasen. Hoyzer får tillfälle att hålla boll, flytta upp laget och få lite längd i anfallsförsöken. Men oftast stannar det just vid försök och man saknar det där lilla sista när lägena uppstår. Det ska sägas till Hoyzerspelarnas försvar att det är stor skillnad på inställning och kampvilja i den andra halvleken – starkt med tanke på det hopplösa underläget, som inte blir bättre av att motståndarna gör två mål till. Vi måste titta väldigt långt bakåt i tiden för att hitta en lika stor förlust som denna näsbränna, men det är ju som bekant Hoyzers tioårsjubileum och klubbhistorien är i fokus.

På det hela finns det inte mycket, om något, positivt att ta med sig från denna förnedring, mer än att hoppas att laget vaknar av kallduschen, snackar ihop sig, tar vara på träningstillfällena på bästa vis och studsar tillbaks redan till nästa match mot LPM!