Urladdning för Hoyzer Girlz

Svarta Gamens damer revanscherade sig efter den snöpliga förlusten i premiäromgången. Då lyckades man trots ett stabilt spelövertag inte få in bollen i mål. Mot The Thunderballs lossnade det med besked.

Hoyzer Girlz tog uddamålsförlusten i premiären på rätt sätt och tryckte till The Thunderballs med tre mål i första halvlek. Matchen slutade 3-1 och skadade Hoyzerspelaren Sofia Hietala var mycket nöjd med lagets insats.
– Känslan är toppen! Efter förra veckans förlust känns det här som en välbehövlig urladdning. Jag drog på mig en skada efter förra veckans match och var tvungen att stå över denna, men glädjen är lika stor vid sidan om planen som på!

Berätta om matchen!
– Vi startade offensivt och visade direkt vart skåpet skulle stå. Passningarna landade där de skulle, och det resulterade i tre snygga framspelade mål i första halvlek. Jessica Norberg, Karin Meiton och Linnea Granberg hittade rätt. I andra halvlek tappade vi positionerna ett tag och släppte in ett mål, men det var bara taggande tror jag. Tjejerna kämpade och inget mer släpptes in efter det.

Hur fungerade lagspelet och den nygamla taktiken?
– Från sidan av planen kunde jag njuta av det snygga spelet, som sagt så var sammanhållningen fantastisk. Att laget bara spelat ihop några få gånger märks knappt. De trygga och säkra backarna, det snabba och tekniska mittfältet och anfallet och inte minst Tara Svensson som hoppade in som målvakt, har hittat ett schysst samspel. Det finns helt enkelt en taktik bakom allt, det är bara att fortsätta slipa på att följa den.

Du är ju en av många nya spelare i Hoyzer Girlz. Vad är ditt intryck av klubben såhär långt?
– Mina intryck av klubben är att det verkar vara Stockholms snyggaste klubb, med en massa hängivna spelare. Jag är glad över att få vara en del av detta!

Hur långt tror du att laget kan gå i årets serie?
– Vi kommer att ta det här!