Från PSG till Hoyzer Girlz

Nyheten att Hoyzer Girlz värvat från franska storlaget Paris Saint-Germain slog ner som en bomb under försäsongen. Och visst har Céline Theillac direkt inneburit en förstärkning i laget, där hon redan satt tonen med en tydlig fotbollsfilosofi och vägvinnande taktik.

Berätta lite om dig själv som person och fotbollsspelare
Jag är lite blyg av mig, speciellt eftersom jag inte pratar svenska. Men jag studerar för att kunna prata med mina kompisar. På planen försöker jag ge mina lagkamrater konstruktiva förslag och jag springer alltid för att hitta en ledig yta. Jag är ingen målskytt, utan föredrar att mer altruistiskt göra målpassen.

Hur kom det sig att du skrev på för Hoyzer Girlz?
Jag har alltid älskat att spela fotboll. Min pojkvän är kompis med lagledaren Tara Svensson och jag förstod att Hoyzer var ett bra lag att komma till. Det är en möjlighet att ha kul, få vänner och spela fotboll. Riktigt bra fotboll, faktiskt!

Vad har du fått för intryck av klubben såhär långt?
Till en början var jag lite nervös. En för mig ny klubb i ett nytt land. Men jag möttes av trevliga människor, både Boyz och Girlz. Klubben verkar toppen och bra organiserad. Tjejerna kan fotboll och vet hur man spelar, så omställningen går snabbt.

Hur klarar du och dina lagkamrater av språkbarriären?
Jag pratar inte svenska ännu, men det är ganska lätt att förstå lagkamraterna. Vi pratar engelska även om jag inte är jättebra på det heller. Jag är fransk, och vi är kanske inte bäst i världen på att lära oss främmande språk, men det viktigaste är fotbollsspråket, så vi förstår varandra bra på planen. Fotbollen hjälper mig både att förbättra min svenska och engelska.

Vad heter “Svarta Gamen” på franska?
“Le Vautour Noir”. Jag gillar verkligen Hoyzers klubbmkärke! Det är respektingivande, som att “Vi är inte rädda för nåt – vi vinner och vi vet det!”

Vad tycker du om laginsatsen I de två seriematcher ni spelat?
Vi förlorade första matchen trots att vi spelade bra. Det var frustrerande. Vi var inte redo och släppte in ett mål direkt efter avspark. Till andra matchen provade vi en ny taktik och vann med 3-1. Motståndarna var inte sämre, men vi spelade mycket bättre än i första matchen. Och jag är säker på att det kommer att bli bättre för varje match! Jag tror att vi måste visa att den första matchen bara var ett olycksfall i arbetet och att vi ska göra det genom att ”vinna” resten av matcherna redan i första halvlek, som vi gjorde senast.

Vad har du för mål och förhoppningar om säsongen?
Precis som under mina åtta år i fransk fotboll är målet att vinna serien, men viktigast är att ha kul tillsammans med lagkamraterna. Som en av mina tränare sade: ”Om du har roligt vinner du och om du vinner har du ännu mer roligt!”