Inför LPM – Hoyzer Boyz

Det är dags för den tredje serieomgången, där Hoyzer Boyz möter LPM. Det blir en match mellan två revanschsugna lag som kommer från varsin tung förlust. Hoyzer vill haka på i toppen och LPM distansera sig från bottenträsket. Frågan är vilket lag som får andrum och luft under vingarna efter onsdagens tvekamp. Vi har hört med lagens kaptener.

Det har varit motigt i seriens inledning för onsdagens motståndare LPM, som dock liksom Hoyzer Boyz mött två förmodade topplag. Med blott en poäng och krasslig målskillnad parkerar de för tillfället i botten av tabellen, en position de själva håller sig för goda för. Motståndarnas lagkapten Thomas Andersson vittnar om stor revanschlust samt betonar fördelen av hemmaplan och det publikstöd laget får.

– LPM har haft en tuff start med skador på våra ledande spelare och i senaste omgången så skadade sig två man under matchens gång. Dock ser vi ljusglimtar på skadefronten. Känslan i lager är att revanschlusten är stor! Vi har videoanalyserat senaste matchen och rett ut problemen tycker vi. På torsdagsträningen såg det redan mycket bättre ut. Vårt nyförvärv från division 2 börjar komma in i spelet på grus och där känner vi att vi har ett sparkapital framöver. Hur truppen ser ut i övrigt håller vi till matchdag och där får vi hänvisa till laguppställning på officiella matchsidor.

Vad tror du på för matchbild mot Hoyzer Boyz?
– LPMs supporterskara brukar få underhållning som mer än väl motiverar entrepengen! Utöver det publikinfriande spelet så showas det ofta med läckra dragningar. Kanske det episka målet som LPM levererade ifrån halva plan i förra omgången att upprepas på onsdag? Tipset går som så ofta till LPM, tror på en 1-0 seger för de röda. Jag tror att avgörande faktor kommer bli publiken som brukar lyfta laget till hemmaseger! På hemmaplan brukar vi vara svårslagna och hittills är vi obesegrade hemma. Tyvärr har vi haft problem med bortaspelet där vi haft svårare att prestera.

Hoyzer Boyz stod för en riktigt svag insats i andra omgången där VM94 defilerade hem segern med 6-0, historiskt stora förlustsiffror för Svarta Gamens lag. Nu skall sägas att motståndarna var riktigt bra och har ännu inte förlorat en match på sina två säsonger i Korpens serier. Till matchen mot LPM får man förhoppningsvis tillbaks några av de tongivande spelare som saknades i förra omgången. Hoyzers lagkapten Carlis Fridlund är fortfarande besviken på insatsen mot VM94 men tror att laget kan studsa tillbaks mot LPM bara man får ordning på grundspelet.

– Stortorsken mot VM94 är svår att skaka av sig men det mer hur vi förlorar än att vi förlorar som svider. Jag kan bara tala för mig själv som mest kände mig som en statist i första halvlek och när jag väl fick bollen visste jag inte vad jag skulle göra med den och då blev det ofta svaga passningar eller dåliga beslut. Normalt ska sånt sitta i ryggmärgen. Du ska veta vilka ytor du ska kunna slå bollen på redan innan du fått den och alltid ha minst två alternativ. Det funkade inte den här gången. Vi har helt enkelt en bit kvar innan vi hittar linjerna i vårt spel. Jag tror inte nån var särskilt nöjd med sin egen insats, men fotboll är ju en lagsport och vi måste först och främst börja prestera tillsammans, som ett lag!

Vad ska ni konkret göra för att höja er?
– Nya skor! De från förra matchen slängde jag på en gång. Nej, vi är väl i grunden en skock förtappade fotbollssjälar, men Coach jobbar hårt med att banka in lite struktur i det här yviga gänget. Först och främst för att få en tydlighet i vårt grundspel. Alla ska veta vilka roller de har och ha alternativ för hur man agerar i olika situationer. Vi måste få ett konsensus i truppen kring våra olika ansvarsområden på planen och hur vi backar upp varandra. Det måste finnas en plan A, B och C. Vi måste klara av att ändra en matchbild om vi märker att vi kör fast så vi inte blir avklädda som i förra matchen.

Vad tror du om matchen mot LPM?
– De är inte alls så dåliga som tabellen visar. Vi har analyserat dem litegrann och konstaterat att vi måste vara på tå från början och spika igen. De kommer att ösa på för fullt i matchinledningen, så det gäller att inte ge dem ett lillfinger för då kan det gå illa. Vi ska spela enkelt och kontrollerat tills de sprungit av sig det första, sedan tror jag att det blir en helt öppen historia. Hoyzer Boyz kommer att vara hungriga efter fiaskot senast!

LPM vs. Hoyzer Boyz
Ons 12 maj kl 20.00
Hökarängens BP