Bilden som får Hoyzerspelarna att rasa

Onsdagskvällens match mellan Hoyzer Boyz och LPM ställdes in efter beslut av domaren. Vederbörande menade att det häftiga regnet tidigare under eftermiddagen gjort planen ospelbar och att samtliga kvällens matcher därför skjuts upp. Hoyzernytt kan avslöja att matchen tvärtemot domarens beslut hade kunnat genomföras.

Det blev ingen match för Hoyzer Boyz. Dryga timmen innan avspark meddelade domare Rosén att han dömt ut planen och den tredje omgången var framflyttad till senare datum. Spelarna fick beskedet när de var på väg till lagsamlingen och redan då hade regnet lugnat ner sig. Klubbdirektör Andy Backlund var trots det bistra beskedet på plats klockan åtta då matchen skulle ha startat. Han fotograferade och lade upp en bild på den plan som domaren dömt ut en dryg timme tidigare, vilket enligt utsago visar ”Perfekta förhållanden för grusfotboll”.

Reaktionerna från upprörda spelare och supportrar lät inte vänta på sig. Spekulationer sattes igång om domaren över huvud taget varit vid planen eller bara konstaterat att det regnade. Bättre att sitta hemma framför teven när det är Champions League-semi än att bli blöt. Domaren på den intilliggande grusplanen hade inte tagit beslutet att flytta matcherna där, och intygade att de pölar som fanns på planen hade sjunkit undan efter att regnet upphört. Beslutet att ställa in Hoyzers match tycks således i bästa fall ha varit förhastat, i värsta fall en präktig skandal!

Rättelse: Match spelades inte på den intilliggande planen, utan på den plan Hoyzer Boyz skulle ha spelat på. Och det var samma domare som tidigare på kvällen ställt in omgången som dömde denna. Mystiken tätnar och Hoyzernytt rapporterar givetvis om fortsättningen på härvan.