Hoyzer utan chans i Europacupspelet

För sjätte gången åkte Hoyzer till Åland för att möta internationellt motstånd i Skrubbsårscupen och speciellt med tanke på Girlzens framgångar fanns vissa förhoppningar om att förbättra fjolårets intryck.

Fredag kväll mötte ett gäng Hoyzers upp på Vikingterminalen för att ta båten över till Åland och delta i den årliga turneringen Skrubbsår. Det var en trupp bestående av nio spelare, nya och gamla, tjejer och killar, redo att ta sig an både kryssningen och turneringen. Två spelare väntade på Åland – tidigare Hoyzermålvakten Niclas Josefsson och vännen John med lång erfarenhet av fotboll i både Sverige och Finland.

Båtturen gick i vanlig manér med god stämning och glatt humör långt in i småtimmarna. Morgonen efter, som alltid kommer alltför tidlig, var det den obligatoriska förvirring om finsk tid, när vi måste av båten, när turneringen börjar och om man kunde sova några minuter till. När alla var iland, nattens händelser var diskuterad och böner om ursäkt var utdelad, var det uppenbart att med tanke på det generella tillståndet på samtliga spelare, att förväntningarna om sportsliga framgångar nog var lite överdrivna.

Framme på plan blev vi mött av glada Ålänningar och två kärnfriska tillskott till truppen i Niclas och John. Efter en snabb och lite virrig genomgång av Coach, var det tid för att gå ut på planen och möta dagens första motståndare i arrangörerna Strandnäs Stål. Matchen gick som förväntad, där Strandnäs hade bollen och låg högt i plan med två anfallare, och Hoyzer hade lite problem med båda samspel, positioner och bollkontroll.

Efter 2-0 till Strandnäs i paus, blev det lite mer ordning på laget efter vilan. Niclas räddade som vanligt laget en rad gånger och i perioder trillade Hoyzer boll, och fick ett par skott på mål. Men när domaren blåste stod det 4-0, till hemmalaget, och Hoyzers spelare fick en välförtjänt fem minuters paus innan nästa match.

Mot Färgpytsarna, ett lag vi inte har mött förr, var det bättring från början. Michelle flyttade från backen till anfall, John klev ner på back och Andy fick ta mittmitt-rollen. Dock var det svårt att stå emot pressen från ett spelande Ålandslag och man fick se sig i ett nytt underläge med 0-2 i paus. I andra halvlek hade Svarta Gamen äntligen vaknat, och i perioder pressade Hoyzer sina motståndare och kunde komma till avslut. Man spelade boll och gick i dueller, tills orken tog slut, och sista fem minuterna var det mest att hålla igen bakåt.

Efter den andra förlusten var årets Skrubbsår turnering över, och Hoyzer tog sig till hamnen för att ta sig hem. Vi ta tillfället i akt att tacka alla Hoyzers som var med i år, och rikta ett stort tack till Strandnäs Stål för, återigen, en fint turnering,