Läktarskandal på Girlz-matchen

Efter förra veckans Hoyzer Girlz-match fick domaren enligt anonyma vittnen ta emot en mängd klagomål från Ulven Girls efter att rökutveckling skett från läktaren.

Enligt säkra källor ska det ha varit ett så kallat rök-tifo bestående av tre cigaretter 3 meter för nära planen. En anonym åskådare ska på frågan om hur matchen gått svarat:

– Ingen aning, det var så tät rök att det knappt gick att se.

Klacken ska dock inte ha nöjt sig där utan också bidragit till dålig stämning med utrop i stil med ”Heja hoyzer” och ”bra jobbat”.

Matchrapporten är ännu inte offentliggjord men ryktas rikta skarp kritik gentemot de tillresta Hoyzer-supportrarna. Hoyzernytt ringde upp klubbdirektör Andreas Backlund för att få en kommentar på det förväntade innehållet i matchrapporten.

– Matchrapporten är som sagt ännu inte offentliggjord, men vi har fått vissa indikationer på att det kommer riktas viss kritik gentemot våra fans. Men innan jag tagit del av rapporten vill jag inte uttala mig mer i frågan.

Enligt källor på plats vid matchtillfället var stämningen aldrig våldsam, men ett vittne berättar att en av Ulven-spelarna ska ha låtit bli att säga tack när ett av Hoyzerfansen på vanligt bollkallemanér stannade en boll åt henne vid sidan av planen.

Precis som i allsvenskan vet vi att pyroteknik-anhängarna sällan tar lätt på denna typ av klagomål. Det ryktas att Hoyzer Ultraz nu planerar trappa upp konflikten genom att använda sig av bengaler framöver, eller åtminstone ett paket Marlboro Lights.