Hoyzer Boyz sneglar på Girlzens form

Det är med olika förutsättningar som Svarta Gamens damer respektive herrar spelar veckans matcher. Girlzen har hittat formen, medan Hoyzer Boyz fortfarande inte bevisat särskilt mycket i seriespelet. Förhoppningsvis kan tjejerna fortsätta rida på framgångsvågen och herrlaget ta efter deras vinnande spel.
Förra veckans Hoyzer Boyz-match blev som bekant inställd pga nederbörd och regnsjuk plan. Märkligt nog kunde kvällens två första matcher genomföras planenligt och det är ett understatement att säga att det var rätt så missnöjda miner i Hoyzerlägret. Revanschlusten från förnedringen i den andra serieomgången var påtaglig. Nu är det bara att hoppas att Svarta Gamens lag har konserverat laddningen till veckans match mor Örbys Finest, för det är ett nog så kompetent motstånd.

Örbys Finest vann ifjol div 6B komfortabelt. Enligt uppgift rör det sig om ett lag med relativt unga spelare som kan spela boll och när de formerar sitt bästa lag är de extremt svårslagna. Hittills har de dock blandat och gett i seriespelet och har fyra inspelade poäng på tre matcher, vilket placerar dem på en tredjeplats precis före Hoyzer Boyz som spelat en match mindre.

Svarta Gamens herrar har inte precis rosat marknaden i början av säsongen 2015. Uddamålssegern i premiären lär inte upprepas med det spel man uppvisade då och mycket riktigt straffades laget rejält mot bättre motstånd i den andra omgången. Vi håller tummarna för att Hoyzer Boyz har tagit kritiken samt de taktiska instruktionerna på rätt sätt, borstat av sig känslan av det dåliga spelet och kommer som ett pånyttfött lag till matchen mot Örbys Finest.

För Hoyzer Girlz pekar formkurvan spikrakt uppåt och inte heller besvärades de av förra onsdagens regnskurar. Efter den onödiga förlusten i premiäromgången har det blivit två segrar, där man senast besegrade Ulven Ladies som på förhand tippats som ett topplag i serien. Nu är det istället Girlzen som har häng på Jantelaget som är enda lag utan poängförlust efter tre omgångar.

Det gäller dock att bibehålla fokus och form när man ställs mot Rosa Tantern, som både hunnit vinna mot Runa som slog Hoyzer i första omgången, och förlorat mot Thunderballs som Girlzen slog komfortabelt. Lite oroande är skadeläget, men Kapten Tara Svensson förfogar tack vare många starka nyförvärv över en relativt bred trupp.

Låt oss hålla tummarna för att varken dåligt väder eller domaromdöme ställer till det denna gång. Det är exakt en timme mellan Hoyzerdamernas och herrarnas matchstarter, så med en rask promenad från Västboda bollplan till Hökarängens dito kan du förgylla hela onsdagen med hoyzerskt guldgult. I vanlig ordning blir det eftersnack och stretching på stamhaket Mickel Räv!

Onsdagen 20 maj
Västboda BP kl 19.45:
Hoyzer Girlz vs. Rosa Tantern,
Hökarängens BP kl 20.45:
Hoyzer Boyz vs. Örbys Finest