Reducerat Hoyzer Boyz fick med sig en poäng

Hoyzer Boyz kunde mönstra en knökfull trupp inför mötet med Örbys Finest, men som det utvecklades fick man spela en stor del av matchen i numerärt underläge.
Inför onsdagskvällens match låg mycket fokus hos Hoyzer Boyz på att komma över den förnedrande förlusten i den senaste matchen och börja hitta sitt eget spel. Motståndarna Örbys Finest placerade sig inför matchen på en tredjeplats, en poäng före Hoyzer, men med en match mer spelad. Inledningsvis är det ställningskrig, där Örby förgäves försöker med långbollar och där Hoyzer försöker spela kortpassningsspel utan att få fast bollen på offensiv planhalva. Sakta men säkert tar Svarta Gamens lag över mer och mer av det konstruktiva spelet, men har liksom tidigare mycket svårt att komma till avslut. Närmast är Daniel Ek som hinner före motståndarmålvakten på ett inlägg, men inte lyckas styra nicken i mål. Halvtid.

Man hade hoppats att Hoyzer Boyz efter paus skulle fortsätta trilla boll som i slutskedet av första halvlek. Istället är det Örbys Finest som kan flytta upp positionerna och skapa lite tryck. Inte blir det bättre av att Fabian Lakander glömmer att vårda språket efter en närkamp och åker på en femminutersutvisning. Hoyzer får fokusera på att försvara sig, men vid en hörna blir det rörigt och efter ett ödesdigert missförstånd mellan burväktaren Johan Javelius och Mikael Edgren kan Örby ta ledningen lite från ingenstans.

Men utvisningen och baklängesmålet tänder också Hoyzer Boyz som gasar på och trots det numerära underläget försöker pressa på för en kvittering. Daniel Ek är återigen nära med ett tungt skott som tvingar motståndarmålisen till en kvalificerad räddning, men Örby är ännu närmre då de ut snål vinkel träffar undersidan av ribban. Tyvärr slarvar Hoyzer Boyz igen och åker på en ny femminutersutvisning efter att ha spelat med fullt manskap innan domaren upphävt den tidigare utvisningen. Nu får Svarta Gamens förkämpar spela med två man kort, vilket man reder ut och med sex man på banan fortsätter jakten på kvittering.

Hoyzer iscensätter ett snyggt anfall där Edgren fyller på från sin backposition, får bollen djupt ner på kanten och slår ett inlägg mot Daniel Ek, som trots att bollen kommer bakom honom lyckas styra in den i mål. Kvitterat! Matchen står och väger och när Hoyzer väl får spela med fullt manskap väntar publiken på en tung slutforcering. Nu utmynnar det inte i mer än ett par halvchanser åt bägge håll och när domaren Robin Rosén blåser för full tid står det fortfarande 1-1. Känslan var att ett Hoyzer som sluppit dubbla utvisningar hade haft en bra chans att åka hem med samtliga poäng, men nu slarvade man och utvisningarna var inte så mycket att säga om.

Starkt ändå att kvittera med en spelare mindre, men frågetecknen kring anfallsspelet kvarstår. För tredje seriematchen visar man på stora problem att komma till vassa avslut. Djupledslöpningarna uteblir när man väl fyllt på med laget och de offensivt öppnande passningarna håller alldeles för låg kvalitet och slutar oftast med farliga omställningar. I vilket fall kan konstateras att matchen, resultatet och laginsatsen var ett klart fall framåt, även om motståndet var det lättaste hittills. Coach har gnuggat in lite av grundspelet i Hoyzer Boyz, men nu återstår att vässa till spetsen på 2015 års lagbygge om man ska kunna mäta sig mot bättre motstånd.