Hoyzer Boyz vs Team Fabulator – två lag med anor

Det är något av ett klassikermöte som går av stapeln i Hökarängen på onsdag. Två lag med en lång och mer eller mindre ärorik historik i bagaget och som dessutom drabbat samman ett antal gånger genom åren.

Team Fabulator har historisk signifikans för Svarta Gamens lag, då de spelade i samma serie 2005, Hoyzer Boyz första säsong som fotbollslag. I den trupp som ställs mot de i det närmaste antika antagonisterna finns dock inte någon spelare kvar från de dubbelmötena, däremot ganska många från senast de möttes. 2009 blev det varsin seger; Team Fabulator var rejält tillbakapressade av ett Hoyzer som träffade målramen inte mindre än fem gånger. När Fabulator väl fick iväg sitt enda skott på mål gick det stolpe-in och blev matchens enda mål. Hoyzer Boyz tog gruvlig revansch i höstmötet där man krossade motståndarna och slutresultatet 4-1 var rejält i underkant.

Team Fabulator har liksom Hoyzer Boyz kvar kärnan av laget sedan dess och hade inga problem att slå Svarta Gamens inomhuslag Hoyzer Plazt två gånger om när de möttes i vintras. Det vill vi inte se något av när lagen möts på riktigt fotbollsunderlag – grus! Fabulator är ett av tre bottenlag som står på en inspelad poäng, men det räcker med en vinst mot Hoyzer för att kliva förbi i tabellen. Till skillnad från Hoyzer Boyz har man inte klappat igenom totalt som Svarta Gamens herrar gjorde mot VM94, så det gäller att komma upp i nivå och ta tag i taktpinnen. Liksom i Hoyzer verkar de ha sin stabilaste pjäs mellan stolparna, vilket inte bådar gott för vårt notoriskt målofarliga lag.

För det här är en match Hoyzer Boyz bara måste vinna om det inte ska ropas om kris och avkrävas en massa avgå! Tyvärr har inte spelet sett helt övertygande ut för Hoyzer Boyz såhär långt på säsongen. Senast mot Örbys Finest var visserligen en klar förbättring, men laget och Coach Knopff måste få ordning på det offensiva spelet. Det har bara blivit två mål hittills, bägge av Daniel Ek, men än värre är att man har extremt svårt på sista fjärdedelen av banan där det blir trångt, stillastående, idéfattigt och krampaktigt. Återstår att se vad laget tar till för knep för att dyrka upp motståndarförsvaret på onsdag.

Avspark är 19.15 på Hökarängens grus. Hoyzer kommer att spela i helsvart, då hemmalaget Team Fabulator kör i gula tröjor.