Hoyzer Boyz vann måstematchen

Hoyzerledningen köpte sig lite tid genom att planenligt slå Team Fabulator, men trots ett rejält spelövertag och massor av chanser att punktera matchen blev det lite svettigt på slutet. Läget inför onsdagens match var inte bättre än att en seger krävdes för att inte huvuden skulle börja rulla i både spelartrupp och ledarstab.

Spelet har hittills inte stämt och framför allt Hoyzer Boyz bristande förmågan att skapa klara målchanser har skapat kritiska rubriker. Matchen mot Team Fabulator var en match man bara skulle vinna och gärna motbevisa belackarna som påstår att Svarta Gamens herrlag inte kan göra mål.

Motståndarna var gamla bekantingar i form av Team Fabulator och delar av truppen hade en gnagande oro efter två undermåliga förlustmatcher mot desamma i inomhusspelet. Men Svarta Gamens lag trivs som bekant bäst på grus och redan från början var det inget snack om vilka som skulle äga matchen. För kvällen svartklädda Hoyzer Boyz rullar boll och bygger spel och motståndarna får mest jaga. När de väl får eget bollinnehav har den hoyzerska defensiven svar på det mesta.

Hoyzer Boyz spelar kontrollerat och skapar bara i första halvlek fler chanser än de gjort i de tre tidigare matcherna sammanlagt. Det dröjer dock innan laget får initiativet också i målprotokollet. Efter snyggt kombinationsspel kommer Albin Hagberg loss på kanten och slår osjälviskt en perfekt passning till Daniel Ek som bara har att peta bollen i öppet mål och göra sitt och lagets tredje mål för säsongen.

Målet ändrar inte matchbilden särskilt mycket. Hoyzer ligger på för fler mål, men Team Fabulator lyckas med tur och skicklighet och lite hjälp av Hoyzerspelare att freda målet. Johan Javelius har en extremt lugn halvlek, där en farlig nick strax utanför efter dålig markering på en hörna är den enda farligheten från Fabulator.

Team Fabulator försöker med högre press direkt från avspark efter halvtidsvilan, får lite mer bollinnehav, men lyckas inte skapa några farligheter. Däremot bjuder de på stora ytor bakåt där framför allt Hoyzers mittfält får göra lite som de vill. Bland annat har Anton Knopff ett vackert avslut som dock tar i kryssribban och Daniel Ek är nära att bli tvåmålsskytt med ett skott som räddas av Fabulatorbacken på mållinjen.

Istället är det Andreas Backlund som äntligen får skriva in sig som enda Hoyzermålskytt vid sidan av Danne. Direkt på ett utkast gör han sin gubbe och lobbar läckert bollen över utrusande målvakt. 2-0 till Hoyzer Boyz! Hoyzer fortsätter att kontrollera matchen, men laget har blivit utdraget, mittfältare och anfallare lite väl målsugna och Fabulator tillåts operera lite för fritt i den stora ytan mellan lagdelarna. Efter ett fullkomligt onödigt bolltapp ute vid sidlinjen kommer en motståndare fri på kanten och lyckas få till ett perfekt avslut som går stolpe in i Johans långa hörn.

Med 2-1 och ett par minuter kvar blir det nerv i matchen. Team Fabulator chansar allt på ett kort. Hoyzer Boyz blir stirriga och inser att de trots allt kan tappa matchen med ett ynka misstag, vilket paradoxalt nog leder till just misstag, slarviga beslut och vådliga bolltapp. Det blir dock aldrig riktigt farligt och Svarta Gamens förkämpar kan reda ut den situation man satt sig i och skriva in säsongens andra seger i historieböckerna.

Även om matchens avslutning gav lite av en besk eftersmak, där man lät sig stressas, tappade spelet och organisationen, var de flesta Hoyzerspelare överens om att detta var ännu ett fall framåt. Visst, effektiviteten är fortfarande undermålig och sett till chanserna man skapar hade både 3-0 och 4-0 varit mer rättvisande resultat än 2-1. Johan fick inte många skott mot sig denna afton och det enda klassavslutet gick som sagt in.

I det läge laget befinner sig var en seger viktigare än något annat. Defensivt såg det över lag stabilt ut, men målet man släppte in visar hur sårbara Hoyzer Boyz är när man är vårdslösa och tappar boll i fel lägen, något som fortfarande händer alldeles för ofta. Dessvärre är det sådana små detaljer som gör att Svarta Gamens herrar fortfarande kan förlora mot vilket lag som helst, men det är också sådana småsaker som går att rätta till.

Segern ger nödvändig arbetsro och gör att Hoyzer Boyz kan börja titta uppåt i tabellen igen. Närmast ställs man mot IFK Lasse Kinch, som enligt scoutingrapporterna är ännu ett lag Hoyzer borde vinna mot. Kanske lossnar målskyttet kommande onsdag när Hoyzers herrar äntligen får ikläda sig det sprillans nya jubileumsmatchstället!