Noterbart efter fyra omgångar

 Hoyzer Boyz spelar på onsdag sin femte seriematch för säsongen och ligger för närvarande på en fjärdeplats i tabellen. Den alltid lika trendkänsliga redaktionen har kollat på lite statistik, kuriosa och annat noterbart såhär långt.

Det är inte helt lätt att bestämma sig för om man ska vara nöjd eller missnöjd med inledningen av Hoyzer Boyz säsong. Målskörden är, i vanlig ordning nuförtiden, av bottenlagskaraktär med ett snitt på ett mål per match. Men konstigt nog har poängen trillat in ändå, trots att spelet hackat, trots att man gick på en rejäl mina mot serieledarna och trots att det finns mer att förvänta sig av truppen. Svarta Gamens herrar 2015 är något utav en gåta och vi tittar närmare på lite andra märkliga iakttagelser.

  • Daniel Ek har gjort mål i samtliga tre matcher han spelat denna säsong och laget har 7/9 poäng i de matcherna.
  • De matcher Andreas Backlund gör mål i vinner Hoyzer som tumregel. Åtminstone de tre gånger han målat, fjolårssäsongen 2014 inräknad.
  • Hoyzer Boyz har inte förlorat med Johan Javelius i målet seriesäsongen 2015.
  • De gånger Johan Javelius har släppt in mål har bollen gått via målställningen i direkt anslutning till målet.
  • Hoyzer Boyz är det lag i serien som har bäst poängutdelning per gjort mål. Hittills har man spelat in 7 poäng på blott 4 gjorda mål på 4 matcher.
  • Man har både hunnit släppa in och göra mål i numerärt underläge.
  • De enda två lag som är målsnålare än Hoyzer har gjort ett mål mindre (3), men bara spelat in 1 poäng vardera på 4 seriematcher vilket gör att de ligger sist. Hoyzer Boyz ligger fyror med en match mindre spelad än lagen före i tabellen.