Lasse Kinch vill chocka Hoyzer Boyz

Sportkommentatorn Lasse Kinch var inte bara rapp i käften. Han var också flosklernas och sportgrodornas okrönta konung, vilket ofta är fallet när ordet kommer snabbare än tanken. På onsdag ska laget som tagit namn efter den store felsägaren försöka sätta krokben för Hoyzer Boyz.

Förra veckan tog Hoyzer Boyz säsongens andra seger – IFK Lasse Kinch den första. Det är således två lag som vill fortsätta på vinnarspåret som drabbar samman på onsdag. För Hoyzer är det bara seger som gäller och allt annat räknas som ett misslyckande. Men i Lasse Kinch är känslan att laget kan fortsätta överraska och snuva Svarta Gamens förkämpar på poängen. Vi tog tempen på motståndarnas lagledare Lucas Eriksson inför det heta mötet.

– IFK Lasse Kinch började som ett lag med folk från Stockholms tunnelbana för omkring 10 år sen, men är numera ett hopplock från olika kompisgäng spridda över hela Stockholmsområdet. Vi kommer stärkta till matchen efter att ha besegrat Storfors Wanderers genom en kämpainsats med 3-2; ett lag som vi följt genom serierna, trots att de ofta slutar i topp och vi i botten och som vi brukar ha svårt emot.

– Efter vår bästa säsong på kanske tio år förra året så är vi nu åter förankrade i bottenträsket och motståndet vi stött på i övrigt hittills, Örbys Finest, Team Fabulator och VM 94, utlovar att det kommer att bli en tuff säsong. Särskilt den nya bekantskapen VM 94 imponerade stort. Det var tack och bock för uppvisningen i 1-8-förlustmatchen. Örbys Finest var lika bra som vanligt, medan Team Fabulator spelade överraskande bra. Annars känns ungefär hälften av lagen igen och gissningsvis kommer vi få kämpa hårt för att undvika sista platsen i kamp med LPM och kanske någon ytterligare kandidat.

– Hoyzer Boyz vinst mot Storfors och kryss mot Örbys Finest är styrkebesked som gör att favoritskapet ligger på Hoyzer. Efter vår seger mot Storfors Wanderers sticker jag dock ut hakan och tippar oavgjort, 2-2, i en match där ett tillbakapressat IFK får leva på kontringar och fixar poäng genom effektivitet i avsluten.

Hoyzer Boyz vs. IFK Lasse Kinch
Ons 3 juni kl 20.00
Hökarängens BP