Genomklappning för Hoyzer Girlz

Det såg på förhand ut som en enkel match, men tabelltvåorna Hoyzer Girlz stod för en riktigt svag insats då de blev utklassade av seriejumbon Heineken United. Nu krävs en rejäl uppryckning om laget ska rå på seriesuveränerna Jantelaget i nästa omgång.

Det gick redan innan matchen mot Heineken United känna av att Hoyzer Girlz inte var på topp. Obekräftade rykten gör gällande att några av spelarna hade varit ute och fröjdats kvällen innan, något som förmodligen påverkade matchen en hel del.

Att möta jumbolaget Heineken borde ha varit en enkel match, men denna match visade på tafatt spel, långsamma spurter, fjösiga passningar och många dåliga beslut. Baklängesmålen läckte in som genom ett såll och i slutet av första halvlek låg Girlzen under med 0-3. Andra halvlek började lika tafatt, och Heineken hade övertaget hela matchen. Snart stod det 0-5 och hoppet var förlorat.

Kapten Tara Svensson krossade nollan efter en fenomenal pass av Lisa Öberg, men det gjorde varken till eller från för matchens utgång. Efteråt var stämningen tryckt i laget och det var inte många som drog på smilbanden. Det finns en hel del att jobba på till nästa match då Girlzen möter tabellettan Jantelaget, som ännu inte förlorat någon poäng i årets serie. Avspark 19:45 den 10/6 på Västboda BP.