Målsnåla lag vill hitta målet

Det talas fortfarande i Hoyzer Boyz om hur 17 man kunde förlora förra veckans match mot IFK Lasse Kinch, men nu får man sluta grubbla och rikta blicken framåt. Onsdagens motståndare har bara förlorat en match. Någonsin. Och det gjorde de förra veckan, vilket innebär att det är två revanschsugna lag som mönstrar Hökarängens mjälla grus.

Hoyzer Boyz har en tuff utmaning att se fram emot då de möter Mellangårda BK, ett lag som förra veckan förlorade sin första match sedan klubben bildades. Liksom Svarta Gamens herrar har de haft stora problem med målskyttet och det är såklart en no-brainer att det lag som lyckas göra flest mål också vinner matchen. MBKs lagledare Anton Wiehard ger sin syn på onsdagens match mellan två kombattanter med revansch och återupprättelse på agendan.

– Mellangårda BK grundades i februari 2014 av två göteborgare som saknade den goa fotbollen som spelas på Västkusten. Laget består således mestadels av göteborgare men det har även smugit sig in två stockholmare och en smålänning. Vi är ett lag med fantastiskt god lagkänsla där alla hänger och umgås även utanför korpfotbollen.

– Vår förra säsong slutade med serievinst i division 9A och en målskillnad på 59-10 helt utan förluster. De andra lagen i årets serie har ju hittills hållit en klart högre nivå än division 9 med snabbare omställningar och vassare avslut.  Vi har i starten av denna säsong haft problem med målskyttet vilket dessvärre har resulterat i flera lika-matcher, och vår första förlust någonsin kom förra onsdagen, så nu är vi riktigt revanschsugna!

– Hoyzer Boyz har ju haft en stark inledning på säsongen och har helt klart sett pigga ut. Publiken kommer att få se en riktigt välspelad match med fint kortpass-spel från bägge lagen där det rullas mycket boll på det knaggliga gruset. Sen kommer det nog att bjudas på både en och två vackra baljor!

– Om jag var tvungen att tippa ett slutresultat så får jag nog säga att revanschlusten i MBK gör att vi orkar in i det sista och avgör med uddamålet med fyra minuter kvar att spela. Att tippa på något annat än vinst för sitt eget lag vore ju oförsvarbart som lagledare, vilket ni säkert håller med om. Tugga ordentligt med pasta innan, så ses vi på onsdag!

Mellangårda BK vs. Hoyzer Boyz
Ons 10/6 kl 20.00
Hökarängens BP