Ny tung uddamålsförlust för Hoyzer Boyz

Det vill sig inte för Svarta Gamens herrar. För andra matchen i rad tappade Hoyzer Boyz både ledningen och samtliga poäng.

Hoyzer Boyz har fortsatt svårt att göra mål. Med det sagt stod laget ändå för en bra insats mot svårslagna Mellangårda BK. Två lag som ville revanschera sig för snöpliga förluster i förra omgången bjöd upp till fin fotboll på ett somrigt Hökarängens BP. Och det är Hoyzer som skapar de första heta chanserna. Första halvlekens hetaste chans är utom all tvivel Mikael ”Michelle” Edgrens tunga distansskott i ribban.

Andra halvleken fortsätter med böljande spel och två lag som bygger anfall genom tålmodigt passningsspel. Och det är Hoyzer Boyz som först får anledning att jubla, då Lars Gådeby med ryggen mot målet elegant styr in Daniel Eks inspel bakom en överspelad MBK-målvakt. Men jublet fastnar i halsen efter en omdiskuterad situation några minuter senare.

Johan Javelius parerar ett skott och tycks ha kontroll på bollen, men en MBK-spelare får loss den, föser med sig bollen med handen och kan lägga den i öppet mål.
– Jag har tio fingrar på bollen när han slår den ur mina händer och sen får han med sig bollen med hjälp av handen. Även om det inte är avsiktlig har han fördel av att armen är med i spelet. Det målet skulle inte ha godkänts, sade den besvikna Hoyzermålvakten efter matchen. Hur som helst godkänns målet vilket kändes extra bittert med tanke på att Hoyzer Boyz blev snuvade på en solklar straff efter en hands i slutsekunderna av förra veckans förlustmatch.

Mellangårda får energi av kvitteringen och öser på för ett ledningsmål, men det är Hoyzer som får nästa jättechans. Lars Gådeby kommer sopren med målvakten, hinner tänka lite väl länge och lyckas inte överlista MBKs sista utpost. Mellangårda är också ytterst nära att göra sitt andra mål men deras spelare lyckas på något vis nicka över med hela målet öppet efter att Johan stått för en av flera bra räddningar.

Istället kommer ledningsmålet efter en fast situation där Hoyzer Boyz tappar markeringen på bortre stolpen. En ensam Hoyzerback lyckas inte täcka av två framstörtande MBK-spelare och 1-2 är ett bistert faktum. Med bara minuter kvar på matchuret satsar Hoyzer Boyz allt framåt, men tröttheten och stressen leder till mycket onödiga bolltapp och istället är det Mellangårda som får ett par bra kontringslägen utan att lyckas fullt ut.

Sista chansen till en kvittering får Johan Javelius som gått upp på topp från sin målvaktsposition, men han får inte riktigt ordning på skottet som slinker utanför. Slutsignalen ljuder och Hoyzer kan bittert konstatera sin andra raka uddamålsförlust. Noll poäng till trots stod Hoyzer Boyz rent spelmässigt för en av sina bättre insatser denna säsong. Kommunikation, positionsspel och passningar börjar sitta bra, men återigen är det den bristande förmågan att förvalta bra lägen och målchanserna som sätter krokben för Svarta Gamens förkämpar. Om bara det lossnar borde det kunna bli en rolig fortsättning på säsongen för Hoyzer Boyz.