Tredje raka förlusten för Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz har det tungt just nu. Grundspelet har börjat sätta sig i laget, men vad hjälper det när man straffas hårt för sina allt för många misstag och man saknar spets på anfallen. Tisdagens match mot serietvåan Storfors Wanderers innebar inget trendbrott. Nu väntar speluppehåll och det skulle vara tjänstefel om man inte satsar på att stärka offensiven.

Hoyzer Boyz får en riktigt usel start på matchen. Storfors Wanderers trycker tillbaks de gulsvarta som agerar som yrvakna åskådare. Motståndarna hinner med två träffar i målställningen innan målet kommer. Vikarierande målvakten Carlis Fridlund räddar det första skottet, men Wanderers får både en och två chanser till mot ett stillastående Hoyzerlag och till sist kan de trycka in bollen i nätmaskorna från nära håll.

Svarta Gamens förkämpar är fullkomligt utspelade de första fem minuterna, men sedan börjar de äta sig in i matchen, läsa motståndarnas targetspel och stänga de ytor som var fullkomligt vidöppna under matchinledningen. Från att ha förlorat varje duell börjar man ta över också i närkampsspelet. Dessvärre är det fortsatt Wanderers som skapar de farligaste lägena, men Hoyzer håller tätt in i halvtidsvilan.

Andra halvlek börjar nästan lika dåligt som den första. Hoyzer Boyz slarvar och tappar boll på mittplan. Motståndarna snappar upp bollen, rundar sin back och kan ensam med Carlis placerar in 2-0. Men de gulsvarta fortsätter att kämpa på, rullar boll fint och om avsluten i första halvlek var lätträknade blir det mer av den varan nu. Tyvärr är effektiviteten inte bättre än vanligt och istället kan motståndarna sticka upp och punktera matchen efter en snygg spelsekvens. Ett perfekt inlägg når en obevakad Wanderersspelare som trär in bollen på volley vid den bortre stolpen.

Hoyzer satsar allt framåt för att åtminstone spräcka den förhatliga nollan. Lars Gådeby får ett superläge men går på kraft sopren ett par meter från mål och projektilen far högt över staketet in i skogen. Ett mål hänger i luften, men återigen är det Storfors Wanderers som står för det. Både Carlis och Per Levin kastar sig för att täcka, men stöter ihop med varandra och bollen slinker retfullt billigt in i mål.

De sista minuterna av matchen ger dock visst hopp för omstarten i augusti, för nu är det Hoyzer som trycker på och tvingar motståndarna att rensa. Man kommer i våg efter våg och Danne Ek har ett gyllene läge att sätta sitt fjärde mål för säsongen men avslutet är svagt och går rakt på målvakt. Till slut kan ändå Per styra in ett tröstmål som också är det sista noterbara som händer innan domaren blåser av matchen och därmed vårsäsongen.
– Vi förlorar mot ett bättre lag, men det är inte de här matcherna vi ska vinna utan de mot mitten- och bottenlagen, konstaterade en inte alltför nedslagen coach Knopff efter matchen.

Och visst var förlusten odiskutabel. Storfors Wanderers visade varför de är ett topplag och Hoyzer visade varför de inte är det. Återigen är man uddlösa framåt samtidigt man bjuder motståndarna på ett par mål. Samtidigt har spelet paradoxalt nog blivit bättre och bättre de senaste matcherna, de resultatmässiga motgångarna till trots. Kan man bara minimera misstagen (sluta slå bollar till motståndare på den livsfarliga ytan centralt på egen planhalva!) och börja få till det sista i offensiven kan Hoyzer Boyz gå mot en stark höst.