Tungt poängtapp för Hoyzer Girlz

Hoyzer Girlz hade revansch att utkräva på Runa BK efter uddamålsförlusten i premiäromgången. En stark laginsats var värd att krönas med en seger, men Svarta Gamens damer fick nöja sig med delad poängpott.

Det var dags för den sista serieomgången innan sommaruppehållet. Hoyzer Girlz hade en bra insats i ryggen då de med ett 2-2-resultat förra veckan blev första lag att ta poäng av tabellettorna Jantelaget. Denna onsdagskväll var det åter dags att möta Runa BK, vilka man åkte på en näsbränna mot i seriepremiären, då matchens enda mål gjordes mer eller mindre direkt efter avspark.

Hoyzer Girlz är på tårna från början denna match, påhejade av en stor klack anförd av maskoten Gamiz, och är också det lag som skapar de första chanserna. Runa är inte ofarliga, men Hoyzers backlinje ser till att de inte kommer till några riktigt farliga avslutslägen. Girlzen har ett bra vapen på fasta situationer där både Malin Hansson och Theres Berglund lyfter in hörnor som skapar stor oreda i Runas straffområde. Flera gånger blir det flipperspel någon meter framför målet, men marginalerna är inte med Hoyzer. Mållöst i halvtid.

Andra halvlek fortsätter som den första; det är Hoyzer Girlz som för spelet, vinner närkamperna och skapar de vassaste chanserna. Till slut ger det också resultat, även denna gång efter en hörna, då Martina Bergman kan raka in bollen i mål. 1-0 till Svarta Gamens damer! Tyvärr med gulsvarta ögon blir målet lite av en väckarklocka för Runa som får mer att säga till om än tidigare i matchen.

Runas anfallare tar för sig alltmer och till slut kan inte Girlzen och stabile Lollo Jonsson i Hoyzermålet stå emot. En motståndare får märkligt nog promenera helt utan press in i den centrala ytan i offensivt straffområde och kan sätta kvitteringen. Ett kostsamt misstag för Hoyzer Girlz som annars har bra koll på defensiven under hela matchen.

Tyvärr blir det inte mycket mer än ett par halvchanser på återstoden av matchen och när kvällens domare Janne Danielsen blåser för full tid är det inte bättre än att Hoyzer Girlz får nöja sig med en pinne till Gamboet.
– Det känns som två förlorade poäng, sade en besviken Petra Åslund efter matchen.

Nästa match spelas först den 19:e augusti och då blir det en ny sexpoängsmatch, denna gång mot The Thunderballs.