Dubbelt Hoyzer på Ölbollen

Ölbollen, en kombination av öl och fotboll – kan det verkligen vara något för Hoyzer? Dum fråga som knappt förtjänar ett svar, men sportchef Bjørnar Berger är en tålmodig själ som gärna berättar om klubbens deltagande i årets kanske blötaste turnering.

Gruskramarna Hoyzer ställer alltså upp i fotbollsturneringen Ölbollen nu på lördag, en turnering som spelas på gräs! Nu är det dock inte lika uppseendeväckande som det låter då Hoyzer så sent som 2009 spelade i Frihetlige Cupen, också den gången på Gärdets gräsplaner. Och gräset delar ju fler av grusets nyckfulla egenskaper, till skillnad från det förhatliga, dötrista och hälsovådliga underlaget plast! Spelande sportchefen Bjørnar Berger ser med tillförsikt fram emot lördagens öl- och gräsfotbollsäventyr:

Hoyzer på Ölbollen – vad är nu detta?
En polare till mig sa han skulle arrangera Ölbollen och jag fattade direkt att konceptet var som gjutet för Hoyzer. Öl och fotboll. Ölbollen är en fotbollsturnering som har gått av stapeln flera gånger tidigare och som nu har blivit återupplivad. Det är en turnering där målet är att ha roligt och det är en lättsam ton över hela arrangemanget. Grundprinciperna är att man är sex spelare på plan inklusive målvakt, varav alltid minst en tjej. Det speciella är att alla spelare måste ha en promillehalt i blodet på minst 0.5. (Domaren kontrollerar samtliga spelare inför match och om någon misslyckas med att uppfylla kravet straffas laget med att tvingas avvara en spelare. /Reds anm)

Är inte Hoyzerspelarna, åtminstone mentalt, på sommarlov?
Hoyzer har ju träningar hela sommaren, så man kan ju se på detta som en extra lång lördagsträning, med publik.

Turneringen spelas på gräs istället för grus. Hur ska ni tackla omställningen?
Vi hoppas på att det inte är vått, för jag räknar med att de flesta har grusskor… Annars är det ju roligt med lite nya utmaningar. Det gör ju lite mindre ont med glidtacklingar på gräs.

Hur kommer Hoyzer att formera trupperna till turneringen?
Vi kommer att ställa upp med två Hoyzerlag. Dels för att vi har en väldig stor trupp, dels för att det fattades ett lag i turneringen. Vi kommer att få med oss tre extra spelare, eller provspelare då det är sommaren är ett bra tillfälle att testa spelare). Vilka som spelar i vilket lag blir avgjort på plats, men det är nog sak samma.

Vad är den hoyzerska målsättning?
Målsättningen är att ha roligt. Vi har äran av att ha med oss båda Hoyzer Boyz målvakt Johan Javelius och före detta Hoyzermålvakten Nicklas Josefsson, så det blir åtminstone stabilt längst bak på plan.

Första avspark i Ölbollen 2015 är lördagen den 11:e juli kl 10 på Gärdet.