Hoyzer vann Ölbollen!

Efter några års torka tog Svarta Gamens lag hem en sportsligt betingad titel igen, denna gång i årets blötaste turnering; Ölbollen! Hoyzer Mix gick hela vägen efter att ha visat störst kyla i straffavgöranden både i semi och final. Det andra Hoyzerlaget med suffixet Gräz stod även de för en stark insats och slutade på en delad bronsplats.

Det var ett stort gäng som tidig på lördagsmorgonen möttes upp på Gärdets grässlätter för att spela turneringen Ölbollen. Sex lag med supporters huttrade i det kyliga morgonvädret och över frukostölen avhandlades hoppet om sol, sommarens allmänna skitväder och vem i laget som fattades. Hoyzer förfogade över en bred trupp vilket innebar att man mönstrade två gulsvarta 6-manna mixlag, bl a inklusive hoyzerveteranen och Finlandsproffset Niclas Josefsson. Även några trogna Hoyzersupportes hade slutit upp för att stötta Svarta Gamens lag. Bägge Hoyzerlägren laddade duktigt med maltdryck, och hoppades att de digra erfarenheterna med spel mer eller mindre marinerat tillstånd, exempelvis i turneringar som Skrubbsår på Åland samt Hoyzercupen, nu skulle äntligen betala sig.

Efter att ha delat upp lagen (Lars, Niclas, Per, Theres, Karin, Petra och Bjørnar i Hoyzer Mix och Martina, Sofia, Linnea, Michelle, Anton och Johan i Hoyzer Gräz), så var de gulsvarta klara för öppningsmatch i varsin grupp. Innan match gjordes stickkontroll på två slumpvis utvalda spelare från varje lag. Med alko-mätare försäkrade sig tävlingsledningen om att dessa översteg den undre alkoholgränsen på 0,5 promille – om inte tvingades laget att spela matchen med en spelare mindre. I Mix blev det uppförsbacke direkt då sent ankomna Lars inte hade hunnit få i sig nog med sportsdryck. Men även med en spelare mindre vann Mix sin första match i gruppspelet mot Ge oss en chans.

Gräz fick med sig en poäng mot stark motstånd i form av Balls of Rock. I andra matchen fick Mix, den här gången med ett fullt lag, stryk av Red Hot Chili Peppers, som bättre tog vara på möjligheterna på en bred plan med stora mål. Hoyzer Gräz visade upp bättre spel, men fick ändå bara med sig ett poäng i sin andra match. När mat- och dryckpausen var över var det dukat för två semifinaler med ett Hoyzerlag i varje. Möjligheten till en renodlad Hoyzerfinal gjorde dom gulsvarta extra motiverade, men tyvärr fick Gräz också problem med dom tekniska spelarna i Red Hot Chili Peppers. Det blev exit efter en spännande match, där Gräz ledde med 1-0 i första halvlek, men till slut inte orkade hålla uppe tempot utan avbytare. Matchen slutade 3-2 till de röda och nu låg allt ansvar för att bärga premien på sex flak öl på Hoyzer Mix.

Mix Balls of Rock stod som motståndare i semifinalen och det blev en tät match, där Mix på slutet var synligt trötta, men försvarade sig bra. Det blev till slut 0-0 och straffar. Efter en säker straff av Theres och en miss av Per, var ställningen 1-1 när Lars satte sista straffen i nätet. Jublen utbröt och nu återstod en revanschmatch i finalen. Finalen blev en rätt välspelad match där bägge lagen hade svårt att få bollen i mål. Red Hot Chili Peppers var farligast, fortfarande med mycket spring i benen.

Mix inledde bra, men återigen var det rejält tungt i andra halvlek. Anfallet blev mest lidande och Lars var rätt så ensam som offensiv spelare. Efter att Red Hot haft tre stolpträffar och några andra farligheter var Hoyzer Mix mest nöjda när till slut domaren blåste av. 0-0 och återigen ett avgörande på straffar. De röda började med en bom, varpå Theres satte en boll som studsade över målvaktens händer och i nätet. Red Hot missade återigen då bollen gick över och det var påtagligt nervöst när Bjørnar gick fram med möjlighet att avgöra finaldramat. Till vilt jubel och lättnad satte han bollen i mål, och Hoyzer Mix stod som vinnare i Ölbollen 2015!

Vinnare av Ölbollen 2015: Hoyzer Mix

Efter turneringen satt många kvar från de andra lagen och stämningen var god om än något drucken. Till slut kom regnet och Ölbollen 2015 var över på riktigt. Förhoppningsvis får Hoyzer chansen att försvara titeln nästa år.