Tidig höst för Hoyzer Boyz

Efter ett välförtjänt sommaruppehåll är det imorgon onsdag åter dags för Hoyzer Boyz att kliva ur hängmattan och in i seriespelet för att bryta sin dystra svit.

En vecka tidigare än det ursprungliga spelschemat gav vid handen startar höstsäsongen för Svarta Gamens herrlag. Inom loppet av två veckor ska man möta tabelljumbon LPM två gånger. Som många säkert minns blev det planerade vårmötet inställd efter ett ihärdigt regnväder och att domaren tidigt bedömt planen som ospelbar. Att vattensamlingarna runnit undan i god tid tills Hoyzers match skapade skandalrubriker och irritation hos spelare och supporters, men detta är av föga betydelse då lagen på onsdagskvällen ska spela av den uppskjutna matchen.

Vårsäsongen var minst sagt svajig för Hoyzer Boyz. Laget har tagit tunga poäng i matcher där man spelat dåligt för att sedan förlora när man spelat bra, lurat topplag på poäng för att i nästa match trilla dit mot ett sämre lag. Trots tre raka förluster innan sommaruppehållet menade många att formkurvan pekade uppåt, att grundspelet började sitta och att det bara var en tidsfråga innan det skulle resultera också i form av poäng.

Truppen är i skrivande stund inte spikad, men ett tungt avbräck är att Hoyzer får klara sig utan lagets mål- och poängkung Daniel Ek. Det är också högst osäkert vad man kan säga om eventuella formkurvor. Uppehållet har för de flesta Hoyzerspelare inneburit mer vila än träning och som alla vet är form och samspelthet en färskvara. Serieomstarten mot tabelljumbon LPM lär därför bli en helt öppen historia mellan två lag i akut poängnöd. Det lag som gör minst misstag och samtidigt visar effektivitet när målchanserna dyker upp kommer sannolikt gå segrande ur bataljen. Låt oss hoppas att det blir Hoyzer Boyz!

LPM vs. Hoyzer Boyz
Ons 12 augusti kl 19.15
Hökarängens BP