Mission Impossible – då rasar svekschism i Hoyzer!

På onsdag spelar Hoyzer Boyz höstsäsongens svåraste match mot serieledarna VM94, ett lag som aldrig förlorat en seriematch. Då ställer inte lagets viktigaste spelare upp för lagkamraterna.

I våras blev det utklassning med tennissiffrorna 6-0. Svarta Gamens herrar hade inte en chans mot seriesuveränerna VM94. Den enda förmildrande omständigheten, förutom att motståndarna var bättre, var att lagets reslige målvakt Johan Javelius inte vaktade målet. När det nu är dags för returmöte lämnar nämnde Javelius åter sin givna plats i Hoyzerburen vakant. Orsak? Skaldjursfrossa!

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Besvikelse, bestörtning och ilska kan man sammanfatta den kollektiva indignationen med. Bland de främsta som ryter ifrån finns Javelius egna lagkamrater:
– Jag är inte arg, bara väldigt väldig besviken, säger Hoyzerveteranen Bjørnar Berger missnöjt.
– Jag är inte besviken, bara väldigt väldigt arg! kontrar mittfältsdynamon John Hardy Hollingworth.

Snart började det figurera konspiratoriska teorier på sociala medier om att Javelius i själva verket är alltför mån om att hålla nere sitt snitt på antal insläppta mål, vilket skulle förklara hans ovilja att vara tillgänglig mot seriens mest målglada motståndare. Detta för att eventuellt höja sitt eget marknadsvärde till den dagen han som free agent vill lämna klubben.

Klubbledningen har i detta nu inte gått ut och kommenterat skaldjursskandalen. Inte heller har det offentliggjorts någon ersättare till matchen, men mycket tyder på att det blir lagkaptenen Carlis Fridlund som åter får dra på sig målvaktshandskarna.
– Jag spelar där laget behöver mig och gör alltid mitt bästa. Om det räcker till är en annan fråga. Det gick ju sådär senast, svarar Fridlund när han får den hypotetiska frågan och syftar såklart på 1-4-förlusten mot tabelltvåorna Storfors.

Hoyzernytt har sökt Johan Javelius för en kommentar, men hittills utan att få någon respons.

Hoyzer Boyz vs. VM94
Onsdag 19/8 kl 18.30
Hökarängens BP