Upprättelse för Hoyzer Boyz!

Hoyzer Boyz tioårsjubileum har hittills inte medfört några stora sportsliga framgångar i seriespelet. Inte blev det bättre när det framkom att ett för statistiken oerhört viktigt Hoyzermål tycktes ha underkänts retroaktivt.

Det var i slutminuten i returmötet mot tabelltvåorna Storfors Wanderers det hände! Hoyzer hade redan förlikat sig med insikten att de inte skulle lyckas upprepa bedriften från premiären, då man slog samma lag som nu hade ett 4-0-överläge. Men i matchens sista anfall, efter ett rejält tryck mot Wanderersmålet för att spräcka den förhatliga nollan, lyckas till sist Per Levin trycka in bollen i nätmaskorna. 1-4 och rättskipare Rosén blåser strax på den efterföljande avsparken för full tid.

Ett Hoyzer Boyz som haft förtvivlat svårt att göra mål under hela säsongen kunde åtminstone glädja sig åt att ha gjort det sista målet och filat lite på sin bedrövliga statistik. Trodde man i alla fall, för när matchresultatet registrerades fanns inte det viktiga reduceringsmålet inskrivet. Naturligtvis rasade Hoyzer! En sådan oförrätt skulle man inte låta seriearrangören komma undan med och vid ett extrainkallat krismöte beslutade klubbledningen att man skulle överklaga detta övergrepp på allt vad riktighet och validitet heter och kräva upprättelse. Följande svavelosande brev skickades till Korpens kansli:

Hallå där! Hoppas sommaren förflutit till full belåtenhet och att batterierna är fulladdade inför hösten, för här kommer lite klag. För så vidare belåtna blev inte Hoyzer Boyz när resultatet från vårsäsongens sista match rapporterats in och Per Levins viktiga 1-4-reduceringen i slutminuten av förlustmatchen mot Storfors Wanderers fallit bort. Då alla Hoyzermål är lika viktiga för det naggade kollektiva självförtroendet kräver nu klubbledningen en ursäkt, samt att resultatet rättas till omedelbums!

Klubbledningen behövde till sin belåtenhet inte vänta länge på en pudel. Självaste Fotbollsgeneral Henrik Teljfors svarade med att lova bättring samt erforderliga reprimander för de skyldiga till denna skymflighet:

Jag vill härmed be om ursäkt å domare Robin Roséns och hela Korpen Stockholms vägnar. Detta är ett misstag som inte får inträffa men som uppenbarligen gjort det ändå och jag ska tillsätta en utredning för att undersöka hur det kunnat ske. Den ansvarige/de ansvariga kommer att ställas till svars. Givetvis har jag nu med omedelbar verkan korrigerat det felaktiga resultatet.

Jag hoppas att ni kan acceptera vår ursäkt och jag önskar er all lycka till under den fortsatta säsongen. Jag hoppas också att Per Levin lyckas med fler reduceringsmål och ännu hellre segermål i kommande matcher.

Med hedern någorlunda återupprättad kan således Hoyzer fokusera på det sportsliga igen. Matcher vinns inte på pappret, men tydligen kan enstaka mål försvinna i pappersarbetet, vilket Hoyzer aldrig kommer att acceptera. Rätt ska vara rätt och nu behöver Hoyzer Boyz, för tillfället, inte dras med nesan att dela den osmickrande titeln som laget med sämst målsnitt i serien!

Hoyzer Boyz (med ett målsnitt på 1,125 per match) inte längre sämst!