Mållöst i Girlzens omstart

Så var höstsäsongen äntligen igång! Hoyzer Girlz och The Thunderballs drabbade samman i en match som tyvärr varken producerade målskyttar eller vinnare.

Höstsäsongen av serien startade i onsdags på Västboda BP. Första matchen skulle spelas mot The Thunderballs. En skral skala Hoyzer Girlz hade dykt upp. Semesterveckornas sviter kunde man tydligt känna av.  Fram till matchstart var inte alla på plats och det skapade oro om hur vi skulle orka spela utan avbytare.

Matchen började lamt och fortsatte så. I målet stod stjärnbacken Theres Berglund då förste målvakten Lollo Jonsson var i fjärran land och levde loppan. Theres stod för en strålande insats då Thunderballs hade många farliga chanser mot mål.

Girlzen hade bara två riktiga målchanser. Den första då Martina Bergman fick iväg ett fint skott på mål, där målvaktens ben var i vägen. Returen försökte Hoyzerspelarna trycka in, men utan resultat. Den andra chansen som inte heller resulterade var då Petra Åslund stod rätt framför målet då Helena Malm sköt en perfekt hörna. Matchen slutade 0-0 och de bägge lagen fick nöja sig med varsitt poäng.

Nästa match spelas mot Ulven Ladies onsdag 26/8 och det ryktas om att Girlzens kapten Tara Svensson har en schism med några spelare i Ulven. Det lär ha rört sig om en konflikt om fotbollsbåset vid planen på Västboda BP. Huruvida stridsyxan är nergrävd återstår att se!

Ulven Ladies vs. Hoyzer Girlz
Ons 26/8 kl 19.00
Västboda BP