Hoyzer Boyz jagar trepoängare

På onsdag ställs Hoyzer Boyz mot seriejumbon LPM för andra gången på två veckor. Senast blev Svarta Gamens herrar snuvade på vinsten efter att man släppt in kvitteringen i matchens absoluta slutskede. Om det ska bli seger den här gången måste man få ordning på målskyttet.

Hoyzer Boyz är i desperat behov av en seger. Faktum är att man inte vunnit sedan den 27:e maj och statistiken ger vid handen att laget ser ut att vara i en av de värsta svackorna någonsin. På de fem senaste matcherna har man bara tagit en enda poäng av femton möjliga. Laget har inom samma tidsram gjort sammanlagt fem mål, men släppt in femton. Ska tilläggas att poängen vanns (eller i sanningens namn förlorade man två poäng) mot onsdagens motståndare; tabelljumbon LPM.

Trots motgångarna är känslan i laget att man spelat ganska bra långa stunder. Spelet har dock inte kunnat omsättas i mål i den grad som krävs ifall laget ska slippa blandas i en bottenstrid, för målchanser har inte saknats. Gör man inga mål vinner man inga matcher. Inte heller funkar det att gång på gång stå för ödesdigra bolltapp i försvar eller på mittplan, fatala markeringsmissar och andra enkla misstag som ger motståndarna mål till skänks. Snittar man ett mål per match funkar det inte att bjussa på sånt samtidigt det är mycket krävt att laget ska hålla nollan varje match för att ha en chans att få med sig alla poäng.

Nej, målskyttet måste lossna när man möter sämre lag, för där har Hoyzer Boyz riktigt dålig statistik. På onsdag har man alltså ännu en chans att tvåla till LPM och det krävs nog tre poäng där för att huvuden inte ska börja rulla både bland klubbledningen och i truppen. Hoyzer är inte precis kända för att prestera bäst när det gäller, så frågan är vad som behövs i form av mental coaching, utöver att gnugga avslut på träning. En som hoppas att det lossnar för både sig själv och laget är Lars Gådeby som tillsammans med Daniel Ek toppar den interna skytteligan med tre fullträffar vardera.

Du värvades som målskytt med fantastisk statistik från tidigare lag. Hur tycker du det gått hittills i Hoyzer Boyz?
– Tycker nog att målskörden kunde varit betydligt bättre än vad den varit hittills. Men jag tycker att jag på sistone har hittat ett sätt att spela som funkar bättre i laget, så förhoppningsvis kommer målskörden bättras på avsevärt under hösten.

När man missar en målchans – sitter det i huvudet eller i fötterna? Alltså, är ni dåligt fysiskt tränade eller bara mentalt hämmade?
– För mig skulle jag nog säga att det sitter i fötterna, fokus släpper när kroppen är trött. Generellt i laget skulle jag nog säga att det är mentalt. Det har blivit en så stor grej att vi inte lyckats med det sista avgörande skottet eller passen att en inte riktigt vågar lita på sin egen förmåga att lägga den där sista passen eller att lägga bredsidan bredvid målvakten. Istället går vi på full kraft för att det känns “säkrast” och det slutar ju oftare i att bollen seglar över både ribban och staketet än på mål. Om vi bara börja lita på vår egen förmåga så kommer målskyttet att lossna.

Du gjorde Hoyzers enda mål senast ni mötte LPM. Vad tror du på för match på onsdag?
– På onsdag tror jag på en ännu bättre match än sist mot LPM, om vi bara tar med oss det vi gjorde bra senast mot VM94 så tror jag på åtminstone en 3-1 vinst.

Vad krävs för en bra höst och till börja med seger mot LPM?
– Jag tror det som krävs för en bra höst är att vi fokuserar mer på vad vi gör bra och mindre på vad motspelarna presterat i tidigare matcher. Vi har visat att vi kan hålla en hög nivå på spelet när vi själva tycker att vi möter ett bättre lag.

Kommer du att göra mål?
– Jag räknar med att göra minst ett mål och men hoppas på att göra tre. Någon gång måste det ju lossna och om jag ska leva upp till tidigare års statistik så måste jag sätta fart nu.

Hoyzer Boyz vs. LPM
Ons 26/8 kl 20.00
Hökarängens BP