”Bättre närvaro på träningarna tror jag är en bra start”

Det blåser hårt kring Hoyzer Boyz just nu. En inspelad poäng av arton möjliga de senaste sex matcherna och en måltorka av episka mått har kastat laget i en djup svacka. En svacka som sportchefen Bjørnar Berger menar att spelare och lagledning tillsammans, medelst övertygelse och hårt arbete, måste gräva sig ur.

Klubben firar tio år, och trots att damlaget Hoyzer Girlz går starkt har de sportsliga framgångarna på herrsidan uteblivit och nu har det börjat muttras om att lagledningen borde ta sitt ansvar och avgå, eller visa handlingskraft för att vända den dåliga trenden. En av de som har det hett om öronen dessa bråda dagar är sportchefen Bjørnar Berger. Men trots missnöjet med lagets prestationer ser inte han drastiska åtgärder från lagledningen som en lösning på krisen.

Till att börja med – vad är din analys av förra veckans bottennapp mot LPM?
– Målet kommer ju i början av matchen, då vi verkar försiktiga och inte helt skärpta. Vi klarar sen inte få spelet att fungera. Det blir för mycket bolltittande och för lite initiativ utan boll. Som jag ser det tappar vi i positionerna och farten för ofta i anfall, så att vi blir lätta att försvara sig mot.

Ingen seger på sex matcher, trots många gånger minst sagt överkomligt motstånd. Varför går det så dåligt för Hoyzer Boyz?
– Jag tror vi framför allt känner av att vi inte har så bra träningsnärvaro sedan en längre tid. Vi har spelat bra i korta perioder av varje match, men vi måste få laget att spela så hela matchen och det måste vi få in på träningarna. Sen sitter mycket i skallen. Vi måste börja känna att vi gör rätt grejer igen och tro på att vi kan vinna matcher och göra mål.

Vad borde göras för att vända den dåliga trenden?
– Bättre närvaro på träningarna tror jag är en bra start.

Klubbledningen har såklart fått massiv kritik i och med lagets kräftgång. Vad görs av ledningen i allmänhet och dig som sportchef i synnerhet för att stärka laget?
– Vi har ett klart fokus på anfall på träningarna. För den mer lagbyggande aspekten ska vi ha en 10-års fest nu till helgen, vilket vi hoppas kan stärka gruppen och få oss på rätt väg.

Är några nyförvärv på väg in i truppen?
– Vi har en bred och trupp, med spelare på alla positioner. Den här tunga perioden måste vi ta oss igenom tillsammans, och jag tror inte en ny spelare från eller till gör så stor skillnad.

Kommer ni att göra några ändringar i ledarstaben?
– Vi kommer inte att ta några panikbeslut nu, men värdera alla noggrant efter säsongen.

Det har ryktats om att ni kontaktat familjeterapeuten Phil Towle, mest känd för att ha rådgivit gubbrockbandet Metallica, för att bena ut konflikter inom laget. Stämmer det?
– Vi har pratat om många lösningar, men har konstaterat att hans arvode nog ligger lite över vår budget.

Nu väntar ny match mot Örbys Finest. Tankar inför detta?
– Vi vill väldigt gärna visa att vi är bättre än vi var mot LPM. Vi kan mycket bättre!

Vem eller vilka tror du kliver fram och räddar laget nu när nedflyttningsplatserna hotar?
– Jag tror nog att det blir ett jobb för hela laget. Vi har ju många rutinerade spelare och det är på tiden att den rutinen visar sig nu!

Örbys Finest vs. Hoyzer Boyz
Ons 2/9 kl 20.45
Hökarängens BP