Frälsarn: ”Jag tror inte jag är vad laget behöver i nuläget”

Ikväll spelar Hoyzer Boyz ännu en match med kniven på strupen, denna gång mot Örbys Finest. Om det ska gå vägen krävs att Svarta Gamens herrar hittar målet igen.

Formkurvan är deprimerande läsning för den som har sitt hjärta hos Hoyzer Boyz. En poäng på de sex senaste matcherna, ett lag utan självförtroende och en ökenvandring får som israeliternas uttåg ur Egypten att framstå som en trivsam upptäcksfärd. Värst av allt är förmodligen måltorkan. Det har gått troll i bollen och där motståndarna får en del billiga slumpmål får Hoyzer Boyz inget med sig. Man skapar chanser, men nio mål gjorda på tio matcher talar sitt tydliga språk.

Hoyzer Boyz har inte heller lyckats hålla nollan sedan uddamålssegern i seriepremiären, så troligen krävs det minst två mål för att ha chans på en trepoängare. Skulle man mot förmodan lyckas göra tre eller flera mål skulle det vara första gången sedan 2012 då Hoyzer Boyz gick hela vägen och vann serien. Den gången satte den forne målskungen Klas ”Frälsaren” Jonsson sin prägel på laget och stod för tjugo av Hoyzer Boyz trettiosju fullträffar.

Då transferfönstret stängdes i tisdags stod det klart att Hoyzer Boyz varken släpper eller värvar någon spelare i seriens slutspurt. Sportchef Berger menade istället att den uppkomna situationen är nåt som måste lösas av det befintliga laget. Från vissa håll kom röster om att man skulle ha satsat hårdare på att få in en till målgörare och inte helt oväntat dök Klas ”Frälsarn” Jonssons namn upp. Men någon comeback blir det icke, åtminstone inte under denna säsongs seriespel. Jonsson tycks dela uppfattningen om att laget ska klara att vända skutan själva.

– Jag tror inte jag är vad laget behöver i nuläget. Jag har dessutom en vansinnigt viktig match på lördag och vågar inte riskera att skada mig innan dess, kommenterar Jonsson spekulationerna.

Men trots det kommer vi att snart få se ”Frälsarn” i Hoyzertröjan igen! Den viktiga matchen han pratar om är nämligen det prestigeladdade mötet mellan nuvarande Hoyzer och fd Hoyzers som spelas denna lördag då klubben storslaget firar sitt tioårsjubileum! Det kommer att bli en utmaning att hålla siffrorna nere mot legendariska målkungar som Klas Jonsson och Ola Wiklander, om de nu inte gått och blivit gamla och tjocka som Hoyzer Boyz upplaga 2015.