Ilska i Hoyzer Girlz efter skandalmatch

Hoyzer Girlz gjorde en plattmatch då de fick stortorsk mot Team Earnst & Young. Men matchen avslutades i förtid då belysningen slocknade, och utöver detta fick Svarta Gamens damer utstå personangrepp från såväl motståndare som domaren.

– Jag var så arg att jag skakade, det kändes som om jag brann upp. Har varit arg i över ett dygn nu!
Hoyzer Girlz lagkapten Tara Svensson har fortfarande inte lugnat ner sig efter den upprivande förlustmatchen. Det handlar inte bara om besvikelsen efter en stortorsk, en dålig laginsats och ett rejält bakslag i toppstriden. Hoyzerkaptenen skräder inte orden då hon visar sitt missnöje med domarens agerande såväl som motståndarnas osportsliga beteende, samt att matchen aldrig spelades klart. Här ger hon öppenhjärtigt sin version av händelserna denna mörka kväll på Kärrtorps IP.

Vad var det egentligen som hände?
– Vi gjorde nog vår sämsta match i år. Vi var som yra höns i en hönsgård. Ingenting stämde! Domaren var extremt oseriös och hade inte koll på hur han skulle döma, det sa han själv. När vi vid en hörnsituation äntligen hade en chans till mål lät domaren inte situationen spelas klart utan blåste för halvtid när Céline (Theillac) hade bollen vid sin fot och precis skulle trycka till.

– Efter första halvlek stod det 2-0. Det fanns hopp om andra men motståndarna gjorde istället två mål till. I slutet av matchen maskade Ernst & Young på vår hörna. När jag sa till deras målis att hon skulle släppa bollen illa kvickt för att den var vår, började Ernst & Young sina provokationer och sa att jag skulle lugna ner mig.

– När domaren sagt att det var tre minuter kvar av matchen släcktes plötsligt strålkastarna på Kärrtorps IP och domaren blåste av matchen i förtid. Det hade hänt förra veckan men ingen verkar ha brytt sig om att ställa om timern. Vi protesterade men lamporna gick inte att tända igen.

– Det var efter detta det tog hus i helvetet, då en motståndarspelare yttrycker sig provokativt. Hon sa ”Ni kommer ju ändå inte vinna. Varför vill ni ens spela klart matchen?” Sen fnissar hon hånfullt. Det blir kaos på planen och jag vägrar tacka de mycket osportsliga Ernst & Young för en icke färdigspelad skitmatch. De fortsätter vars elaka och hånfulla och ropar ironiskt så det ekar över Kärrtorp ”Haha vilken bra lagkapten ni har.”

– Som om inte förnedringen vore nog, kommer den kassa domaren fram till oss efter matchen. Han höjer handen upp i luften och pekar illvilligt på Céline och frågar henne vad som är hennes problem. Jag förklarar att hon pratar franska. Då säger domaren ”Det är något fel i huvudet på henne.” Vi frågar vad fan han säger men han bara går. Domaren gick alltså till personangrepp bara för att en spelare såg sur ut på plan.

Kommer ni att lämna in en protest och begära omspel, med tanke på att matchen bröts i förtid och egentligen aldrig spelades klart?
– Vi kommer inte att begära omspel. Vi har däremot lämnat in protest mot domarens beteende och fiaskot med belysningen och har blivit väl bemötta av Korpen Stockholm, men det ändrar såklart inte tre försvunna minuter och tre förlorade poäng.

Hur känns det nu, dagarna efter?
– Det känns som en riktigt ruggig bakfylla. Jag har fått djupandas flera gånger för att dämpa min vrede. Det tär på en att bli hånade av ett motståndarlag i överläge och att bli verbalt attackerad av domaren!

Två matcher återstår och ni måste förmodligen vinna bägge för att ha en chans på uppflyttningsplats och i sista omgången väntar seriesuveränerna Jantelaget. Vad tror du om era chanser?
– Man måste våga tro! Hoppet är det sista som överger en! Vi hoppas få stöd av våra supporters genom denna svåra tid!