Hoyzer Boyz vann ödesmatchen!

Det var lättade och glada Hoyzerspelare som lämnade Hökarängens grus. En otroligt viktig seger i den målrika sexpoängsmatchen mot IFK Lasse Kinch innebar nämligen säkrat kontrakt inför slutomgången nästa vecka.

På äkta Champions League-tid blåste domare Janne Danielsen igång ödesmatchen mellan Hoyzer Boyz och IFK Lasse Kinch. De senare var piskade att vinna för att ha en chans att slippa nedflyttning samtidigt det för Hoyzer i sin tur var lika viktigt att vinna för att säkra kontraktet och slippa snegla på de andra lagens resultat i slutomgången.

Och det börjar bra för Svarta Gamens herrar! Jämfört med den katastrofala inledingen i förra veckans match mot Team Fabulator är laget på tårna från början, och än bättre, lyckas ta en tidig ledning efter att en friställd Anton Knopff överlistat motståndarmålvakten. Fram till dess har Lasse Kinch inte haft mycket att säga till om då Hoyzer styrt spelet totalt, men som vanligt blir de gultröjade passiva när de är i ledningen och helt i onödan bjuder man in motståndarna i matchen.

Därför är det extra skönt när tvåan kommer. Denna gång är det Johan Wikström som slår en klurig inspark mot målvaktens bortre kryss. Per Levin är där och stressar målvakten som fumlar in bollen i eget mål. 2-0 till Hoyzer Boyz! Därefter har Svarta Gamens lag bud på fler mål, men framåt slutet av halvleken är det som att luften går ur. Det blir passivt, virrigt, stressat och man ger bort lägen till motståndarna. Lyckligtvis är IFK Lasse Kinch inte skickliga nog att utnyttja Hoyzers svaga period och tvåmålsledningen står sig in i halvtid.

Dessvärre ser det inte mycket bättre ut i början av andra, då Hoyzer fastnar på egen planhalva utan att få kontroll på bollen. Paradoxalt nog är det när man åter börjar ta initiativet i matchen som reduceringen kommer. Ett bolltapp på offensiv planhalva leder till en kontring, Knopff tar en maxlöpning hemåt men blir borttacklad av IFK-spelaren som därefter får mycket tid på sig att pricka in 1-2.

Innan nervositeten och farhågorna om att man håller på att tappa matchen drabbar spelare och publik svarar Hoyzer Boyz, denna gång genom Per Levin som distinkt trycker in 3-1. Den snabba repliken ger åter lyftkraft under vingarna på de Svarta Gamarna som den här gången behåller initiativet. 4-1 kommer följaktligen, där ett pressat skott från Andy Backlund styr på Anton Knopff och ställer motståndarmålvakten.

Det finns bud på mer, men istället bjuder Hoyzer motståndarna på ett totalt onödigt reduceringsmål. Andy ska rensa en skottretur, men felträffen blir till en perfekt målpassning. Men det är för sent i matchen för att IFK Lasse Kinch på allvar ska kunna hinna ikapp och 4-2 blir slutresultatet. Stort jubel och lättnad i Hoyzer Boyz, förstås.

Det var en vinst som var skön på många sätt. För en gångs skull har man mer flyt än oflyt. Två av målen är mer av karaktären slumpmål, något laget mest har fått emot sig denna säsong. Dessutom satte man P för en tråkig era i klubbens historia, då det var första gången sedan Hoyzer Boyz vann serien 2012 som laget mäktade med att göra mer än två mål i en och samma seriematch! Nu var det visserligen mot det lag som släppt in i särklass flest mål i serien, men om Hoyzer någon gång skulle få slut på den tre säsonger långa måltorkan så var det nu. Och tre inspelade poäng innebar såklart också att luckan ner till lagen under strecket är ointaglig och kontraktet därmed säkrat redan innan matchen mot klara serietreorna Mellangårda.

Slutomgången kommer dock att bjuda på rejäl dramatik i toppen, där det blir en renodlad seriefinal! Tabellettorna VM94 behöver spela åtminstone oavgjort mot Storfors Wanderers för att säkra seriesegern. Om däremot Storfors tar tre poäng mot toppkonkurrenten kan de titulera sig seriesegrare 2015.