Tungt skadebesked för Hoyzerkaptenen

Det var i matchen mot Örbys Finest olyckan var framme för Hoyzer Boyz lagkapten Carlis Fridlund. Han hann med att spela fram Per Levin till matchens enda mål innan han tvingades bryta matchen med en befarad korsbandsskada. Idag kom domen.

Hoyzer Boyz ålderman och trotjänare Carlis Fridlund har inte haft någon vidare tur med sitt högerknä. För fem år sedan skadade han sig i en inomhusmatch vilket skulle leda till dubbla operationer för skadad menisk samt korsbandsplastik. Efter en lång rehabperiod gjorde han comeback hösten 2011 och medverkade till klubbens dubbel 2012.

Men med snart 42 år på nacken gör en lång och inte särskilt framgångsrik fotbollskarriär sig åter påmind. Smällen som föregick målpassningen i segermatchen mot Örby lär bli hans sista prestation i Hoyzer, åtminstone inom en överskådlig framtid. Läkare Björn Nordenstedt på Capio Artro Clinic hade inga goda nyheter efter att ha analyserat bilderna från magnetröntgen.

– Vi kan konstatera att korsbandet är av. Det är samma korsband som opererades 2010. Däremot såg vi inga andra allvarliga skador på själva knäleden.

Fridlund själv tog det tunga beskedet med fattning.
– Det är jäkligt tråkigt men väntat. Jag kände genast när jag klev av vad felet förmodligen var, även om jag minuterna fram till dess förnekade det för mig själv och försökte spela vidare. Knät var instabilt och hoppade då jag sprang. Vid förra korsbandsskadan gjorde det ont så inihelvete, men eftersom jag knappt kände nån smärta alls misstänkte jag att det var det inopererade korsbandet som farit all världens väg.

– Det är inte mycket annat att göra än att fetta in fotbollsskorna och lägga dem på hyllan tills vidare. Köra stenhård rehabträning så att knät inte ska stelna till. Sen blir det väl en ny operation, ett nytt korsband, nya skruvar och upp till ett års rehab därefter. Har jag tur är jag tillbaks på gruset till 2017 års säsong. Eller så är det här slutet – de brukar säga att det är 50/50 att klara av att komma tillbaks.

Carlis Fridlund har spelat tio säsonger för Hoyzer Boyz och har varit lagledare och kapten de senaste nio. Han vill i nuläget inte uttala sig om huruvida han kommer fortsätta som lagledare eller med de andra poster han har inom klubben.