Hemligheten bakom Hoyzersegern

Hoyzer Boyz kunde i onsdags säkra kontraktet genom en livsviktig seger mot IFK Lasse Kinch. Dessutom innebar 4-2-segern att laget bröt sin förbannelse och gjorde fler än två mål i en match för första gången på tre säsonger. Vi avslöjar hemligheten bakom succén.

Svarta Gamens herrar stod för en stabil insats i ödesmatchen mot IFK Lasse Kinch. Man gjorde vad som krävdes och lite till, visserligen mot ett svagare motstånd, men för en gångs skull slapp man att fokusera på insläppta skitmål. Hade målkrampen som härjat laget i tre långa seriesäsonger hållit i sig en match till hade det blivit ännu ett snöpligt poängtapp, men för en gångs skull ville bollen in i mål. Hoyzernytt hade en reporter och fotograf på plats och kan avslöja spelet bakom kulisserna.

Inför internmatchen som spelades då Hoyzer firade tio år fick målskyttarna en stor mugg sprit som målbonus. Matchen blev en osedvanligt målrik tillställning som slutade 4-4. Belöningssystemet visade sig så framgångsrikt att klubbledningen ska ha låtit det gälla inför onsdagens viktiga sexpoängsmatch. Resultatet lämnade ingen besviken, då man lyckades lirka upp målkrampen och liksom i jubileumsmatchen gjorde fyra mål.

Då vi frågar spelande coachen och tvåmålsskytten Anton Knopff om vilken betydelse spriten haft för den hoyzerska ketchupeffekten är han mer förtegen. Inte heller vill han kommentera Hoyzernytts bildbevis där målskyttarna girigt förser sig med sprit direkt ur flaskan.
– Olika system och incitament för att höja prestationer är väl utbredda inom sport. Vad vi använder oss av är något vi kommer hålla internt, svarar han kort och pratar hellre om sina mål, sitt pyttelilla skrubbsår, att han vill ha ett t-shirtmotiv med sin målgest från ledningsmålet och hur laget lyckats resa sig efter en extremt motig period.

– Vi har under flera matchers tid haft en formkurva som pekat uppåt, igår fick vi utdelning. Självklart är vi ändå inte nöjda med vår tabellplacering. Vi ska vara med och slåss om guldet, nu har vi i alla fall säkrat chansen för det till nästa år, inflikar Knopff med lättantändlig andedräkt.

Spritskandalen som skakar fotbollsvärlden

Minns du själv när Hoyzer Boyz senast gjorde fler än två mål i en seriematch?
– Knappt, antar att det var segersäsongen 2012 senast. Sen dess har det skett ett generationsskifte och fokus har varit på att bygga ett starkt försvar. Det känns som att vi nu äntligen har den trygghet och stabilitet som krävs för att lägga ett tyngre fokus på det offensiva spelet.

Det har ju blåst en del kring klubbledningen. Tror du att förnyat kontrakt ger förnyat förtroende för ledningen och för dig som spelande coach?
– Även om resultaten inte visat det som vi vill ha har jag alltid känt att laget är med mig och har ett förtroende för ledningen.

Nu återstår den sista serieomgången där ni ställs mot klara tabelltreorna Mellangårda BK. Tankar om den matchen?
– Helt klart ett tufft motstånd. Jag tycker att denna match handlar om att visa för oss själva att vi förtjänar att vara i toppstriden säsonger framöver.