Hoyzer Girlz i ny planskandal

Rekordpublik hade slutit upp för att stötta Svarta Gamens damer i slutomgången mot redan klara seriesegrarna Jantelaget. Hoyzer visade upp bländande spel och var i ledning då matchen fick avbrytas för ännu en skandal.

Hoyzer Girlz hade ett sista halmstrå att greppa efter för att knipa den andraplats som garanterar befordran upp i Elitdivisionen. I vägen för den drömmen stod dock redan klara seriesegrarna Jantelaget. Seger krävdes, samtidigt som man var beroende av resultaten i toppkonkurrenternas matcher. Tidigare på kvällen spelade Heineken oavgjort och skulle passeras av Girlzen vid vinst, så hoppet levde!

Säsongens största supporterskara på dryga tjugotalet personer hade tagit sig till Kärrtorps IP och tifot medelst pyro hade inte ens brunnit klart innan Sofia Hietala kan trycka in ledningsmålet för Hoyzer. Girlzen visar att de är på tå, spelet klaffar och man radar upp chanser. Jantelaget är giftiga i omställningarna och Lollo Jonsson i Hoyzermålet tvingas till ett par avgörande räddningar på frilägen.

Hoyzer ligger på för ännu ett mål då plötsligt belysningen kring planen börjar släckas ner. Domaren blåser av matchen men beslutar i samråd med lagen att återuppta den i det svaga halvljuset. Hade man inte ätit sina morötter var det nog problem att utskilja vilka som har gula eller blå tröjor, så det är inte direkt något som gynnar det spelförande laget. Hoyzer, alltså…

Storpubliken borde ha sparat på tomteblossen till andra halvlek

Knappt har andra halvlek hunnit sätta sig innan skandalen är ett bistert faktum. De resterande ljusen släcks ner och matchen får naturligtvis avbrytas, fortfarande i ställningen 1-0 till Hoyzer Girlz. Både spelare och publik ger uttryck för sin frustration och sitt missnöje, men det är inte mycket att göra. Belysningen styrs av timers och det går inte att få fatt i någon vaktmästare eller planansvarig strax innan tio på kvällen.

Dessvärre var det inte den första planskandalen som drabbat Hoyzer på Kärrtorps IP denna säsong. Vid inte mindre än tre tillfällen (av fyra möjliga) har belysningen släckts innan matcherna spelats klart. Uppenbart är att någon inte gjort sitt jobb och att det drabbar lagen och den rafflande slutuppgörelsen i den sista serieomgången.

Domaren gör i vilket fall det enda han kan och kommer att rapportera det inträffade till Korpens tävlingsledning, vilka får besluta om matcherna ska spelas klart, spelas om eller anses färdigspelade. Det senare drabbade Girlzen för ett par omgångar sen, då domaren tilldömde motståndarlaget segern trots att matchen brutits i förtid.

Oavsett beslutet är det under all kritik att ansvariga på Kärrtorp IP släcker ner en bokad plan, såvida inte ansvaret ligger hos arrangören Korpen. Bägge har dessutom haft tillfälle att från tidigare incidenter rätta till sin blunder, för det här är inget mindre än en praktskandal. Någon måste AVGÅ! Och det lär inte bli Hoyzers ölansvarige, trots att vederbörande glömt att fylla på Hoyzer Bar så att stora delar av publiken fick stå törstig vid sidlinjen till den allt för korta matchen.

Snopna Hoyzerspelare och supportrar hade inte ens krafter att ta sig till vattenhålet Mickel Räv efter detta monumentala antiklimax, utan fastnade på nåt mindre fint ställe längs vägen. Inte riktigt den serieavslutning man önskat, men klubben får ta igen det med en riktig säsongsavslutning då årets hedersutmärkelser ska delas ut!