Oavgjord avslutning för Hoyzer Boyz

Det var en match som mest var av akademisk betydelse för de bägge lagen, men den tillresta publiken fick se en svängig och underhållande match mellan trean från toppen och trean från botten. Summan av kardemumman var att det målsmässigt inte gick att skilja lagen åt och kora någon vinnare.

Sent om sider har Hoyzer Boyz vaknat till liv. Efter en svacka med sex matcher utan vinst avslutade Svarta Gamens herrlag säsongen med fyra matcher utan förlust och med lite tur och bättre skärpa i avsluten hade det blivit en seger mot serietreorna Mellangårda BK. Nu ägde lagen varsin halvlek, där våra gultröjade hjältar avslutade med säsongens spelmässigt bästa halvlek i slutomgången.

I vanlig ordning började det inte särskilt bra. Hoyzer är passiva i presspelet, tajmar fel och sprider felpass runtomkring sig. Defensiven är i kaos och samarbetet mellan backar och mittfält rakt igenom katastrofalt. Mellangårda tar rättvist ledningen och har bud på mer då de flera gånger springer rakt igenom Hoyzerdefensiven, men en storspelande Johan Javelius har stängt butiken för säsongen och håller laget kvar i matchen.

Det är Hawaiifotboll åt bägge hållen, för Svarta Gamens lag har ett par gyllene tillfällen att kvittera, men bollen slinker retfullt utanför målramen och centimetrar från utsträckta Hoyzertår. En stark avslutning av halvleken lovar gott för den andra bara man kommunicerar bättre och undviker missförstånd och skevhet i defensiven.

Säsongens sista tjugo blir också den spelmässigt bästa på länge. Hoyzerspelarna visar både på inställning, kampvilja och fina spelsekvenser som skapar målchanser. Mellangårda som var betydligt hungrigare i första halvlek tycks mattade och får allt svårare att bygga spel och komma till avslut. Och när de gör det står Johan i vägen. Hoyzerkeepern visar också på ett större register då han med sin längd och tyngd dominerar luftrummet i eget straffområde (och med en nick i utsatt läge även utanför) på ett annat vis än tidigare.

Hoyzers frejdiga spel får också utdelning. Johan Wikström leverera efter en hörnsituation bollen till Lars Gådeby som trycker in den på kraft och med sitt femte mål även kan kröna sig som lagets skyttekung. Ett ledningsmål är inte långt borta då Daniel Ek sticker in ett hårt inlägg som Lars nickar strax utanför. Nästa kanonläge har lagkapten Anton Knopff, då Hoyzer kommer tre mot en, men trots perfekt skottläge passar han, en visserligen sopren, Johan Wikström. Men istället för att stöta direkt på bollen försöker Johan göra det på två touch, får inte får ordning på bollen och målvakten hinner ut och avvärjer.

Sådär fortsätter det och om man ska kritisera laget för något så är det återigen den bristande effektiviteten. När domare Robin Rosén blåser av matchen blåser han också slutsignal för Hoyzer Boyz seriesäsong, där 1-1 emot tabelltreorna får ses som klart godkänt. Om inte annat var det ett betyg på att det inte var mycket som skiljer Hoyzer från lagen i toppen, nu när Svarta Gamens lagmaskin väl hackat igång. Synd bara att säsongen är slut, annars hade den kunnat bli riktigt spännande för Hoyzer Boyz.

En stark avslutning på en över lag ganska dålig seriesäsong bådar gott för framtiden. Sjätteplatsen var en missräkning och resultatet av för många poängtapp mot lag ett Hoyzer i normalform ska slå. Vi passar också på att gratulera seriesegrarna Storfors Wanderers, som med seger i toppmötet mot VM94 snuvade seriens överlägset spelskickligaste lag på guldet i den sista omgången. Wanderers förlorade bara två matcher på hela säsongen. Den ena mot Hoyzer Boyz i premiären…