Kassörens arbete granskas efter anklagelserna

Härvan i Hoyzer går in på den andra veckan. Hoyzernytt skrev nyligen om misstankarna mot klubbkassören Johan Javelius, där fult spel kan ha varit inblandat i den stora jubileumslottningen. Nu står det klart att Kassörens bokföring av Hoyzers ekonomi kommer att granskas i efterhand.

Tycker du att det verkar vara mer än ett sammanträffande om någon som är ansvarig för ett lotteri och dragningen av lotteriets ensamma vinnare är samma person som kammar hem storkovan? Det är som Hoyzernytt kunde avslöja precis vad som har hänt i Svarta Gamens lag. Än så länge har det inom klubben stannat vid insinuationer och gliringar, men nu står det klart att den helt nyligen släppta ekonomirapporten, som Kassör Javelius ligger bakom kommer att sättas under lupp. Ännu ett sammanträffande, eller är det i själva verket en granskning med anledning av de korruptionsanklagelser som figurerat?

Hoyzernytt har tidigare, utan framgång, sökt såväl Kassören som andra i klubbledningen för en kommentar. Idag kan vi avslöja att en anonym källa med god insyn i klubben uttalat sig om det inträffade och inte minst de nya uppgifterna om en revision av Kassörens rapport. Och enligt vederbörande finns det ingen som helst koppling mellan de båda fallen.
– Egentligen kan jag inte uttala mig om lotteriet eftersom jag inte hade med det att göra. Att vi sedan valt att granska ekonomin är rent praxis utifrån att vi är en storklubb med rekordartad omsättning. Det är självklart att en revisor ska titta på Kassörens uppgifter för att se att allt står rätt till, hävdar den anonyma källan med god insyn i klubben.

Tycker du inte själv att det är ett märkligt sammanträffande att klubbledingen tillsätter en revision bara dagar efter korruptionsanklagelserna mot Kassören?
– Det är såklart olyckligt att många tycker sig se en koppling mellan dessa isolerade fall. Men klubbledningen ska ha beställt en revision långt innan dragningen av lotteriet och den kommer att slutföras först då alla siffror för kalenderåret är inne.

Så du tror inte att det handlar om att klubben vill undersöka om det kan vara ett fall av bedrägeri och rentav trolöshet mot huvudman?
– Det korta svaret är Nej! Med det underlag vi har idag finns inga sådana misstankar.

Du låter inte helt säker. Kan du som anonyma källan med god insyn i klubben gå i god för Kassör Javelius och hans rättskaffenhet?
– Det är inte min uppgift att bedöma, eller för den delen uttala mig i frågor om trovärdighet. Vi förväntar oss att Kassören gör ett bra och ansvarsfullt jobb. Och för att försäkra oss om detta och att inga misstag begåtts så kommer en revision att ske och skulle alltså så ha skett oavsett klubbens jubileumslotteri.

Vad händer om det skulle komma nya uppgifter om Kassören, exempelvis stora spelskulder, studielån eller excesser i form av ett vidlyftigt leverne?
– Det där är bara spekulationer och sådana tänker jag inte uttala mig om, säger den anonyma källan med god insyn i klubben och avslutar samtalet.

Det är oklart huruvida klubbledningen velat sköta det hela bakom lyckta dörrar, eller om den anonyma källan med god insyn i klubben utgör en strategisk läcka. Räkna med att Hoyzernytt kommer att gräva vidare i Hoyzerhärvan. Om du vet något om det inträffade, sitter på komprometterande material eller bilder där Kassören t ex köper en dyr bil, sprillans ny hund, etc, går det bra att höra av sig till red@hoyzer.se anonymt!