Hoyzer klara för Världsmästerskapet!

Lagom som julpynten hängts fram i ett midsommarvarmt Stockholm trillade en exklusiv inbjudan genom Hoyzers virtuella brevinkast. Svarta Gamens lag hade kvalificerat sig till Världsmästerskapet i innefotboll! Skämtar någon aprillo med oss?

Hoyzers innefotbollslag har haft det tungt på sistone, ja, till och med de senaste åren. Ett tag hade vi ett mixlag som konkurrerade om titlar och blanka pokaler, men i och med svåra spelartapp har klubben de tre senaste säsongerna blott mäktat med två vinstmatcher. Mot bakgrund av detta var det föga förvånande att klubbledningen satte julölen i halsen när det stod klart att tioårsjubilaren plötsligt hade chansen att bli Världsmästare. Hoyzernytt ringde upp John Hardy Hollingworth för att få klarhet i saken.

Vad är nu detta? Hoyzer i Världsmästerskapet?
– Givetvis, Dels är vi världens bästa klubb och dels så är det här ett fantastiskt fint initiativ och något som vi verkligen ställer oss bakom.

Vad är egentligen Världsmästerskapet?
– Det är en fotbollscup för integration och inkluderande, där ett fåtal särskilt utvalda lag har blivit erbjudna att ställa upp med ett halvt lag som sedan kompletteras med ett halvt lag nyanlända flyktingar. Tillsammans spelar vi sedan Världsmästerskapet. Fotboll för Hoyzer har ju alltid handlat om gemenskap och öppenhet. Värderingar vi verkligen värnar om!

Kan du förklara upplägget?
– Kom och kolla själv istället. Det kommer bli kul och väldigt givande! På grund av orsaker kommer dock inte Hoyzer Bar finnas på plats just den här gången.

Varför blev Hoyzer av alla tusentals korpfotbollslag inbjudna?
– Jag antar att vi stod högst på önskelistan. Ett så profilstarkt och välkänt lag som Hoyzer känns ganska givet.

Kan det finnas nån koppling mellan inbjudan och att Hoyzer tidigare var med och arrangerade Fotboll för Solidaritet?
– Det gör det såklart, men Hoyzer har ju alltid haft ett stort samhällsengagemang och tagit strider för såväl utrotningshotade gamar som det utrotningshotade gruset och kampen mot plastgräsepidemin. Nu spelas visserligen just den här cupen på plast vilket inte är helt i hoyzersk linje, men samtidigt kan vi snart inte längre bara stå och vägra förändring. Vi måste också anpassa oss till nya tider, även om vi inte gillar det.

Vad är dina och lagets förhoppningar på Världsmästerskapet?
– Låter man aldrig motståndarna låna bollen så behöver man ingen målvakt. Så, ja, vi saknar keeper i nuläget. Nu har lagledningen ändå valt ut ett riktigt starkt lag att ställa upp med, så vi siktar givetvis mot stjärnorna. Den största utmaningen blir väl att komma överens om vem som ska få ta hem pokalen. Och att avgöra vem som ska få stå i mål, förstås.

Det är inte så att ni endast är ute efter att scouta talanger bland de okontrakterade nyanlända korpspelarna?
– Det är klart att de kommer bli införstådda med att det finns ett oerhört värde i att spela bra och kanske kunna landa ett kontrakt, men det finns faktiskt saker i världen som är viktigare än nästa säsong. Du vet, det finns krig och folk flyr för sina liv. Det här gör vi för att visa att här är ni välkomna, här finns det vänskap och kärlek och glädje. Då spelar det ingen roll om ni är bäst eller inte, bara alla gör sitt bästa så är man ok.

Blir Hoyzer Världsmästare?
– I de flestas ögon tror jag redan vi är det. Men ja, antagligen.

Världsmästerskapet anordnas av Korpen Stockholm i samarbete med Stockholms Läns Landsting och nätverket Internationella Bekantskaper. Cupen spelas söndag 27/12 i Liljeholmshallen med första avspark 11.30.