Hoyzertränaren slår ifrån sig: ”Befängt!”

Det var under lagmiddagen hos stamhaket och huvudsponsorn Mickel Räv som det avslöjades att Hoyzers coach Anton Knopff prioriterat att spela brädspelet Warhammer framför att umgås med laget, ett val som starkt ifrågasattes av såväl spelare som klubbledning. Huvudpersonen själv är dock totalt oförstående inför Hoyzerkamraternas reaktioner.

Det blåser snålt kring Hoyzer Boyz spelande coach Anton Knopff. Som vi tidigare avslöjat valde han bort en klubbmiddag för en spelkväll medelst orcher, troll, alver och andra sagofigurer. När Hoyzernytt når coach Knopff för en kommentar är han totalt oförstående till kritiken och viftar bort alla idéer om att det kan påverka hans framtid som tränare i klubben.

Stämmer det att du bytte ut ditt fotbollslag mot ett gäng tennfigurer på ett bräde?
– Ja det stämmer att jag redan hade planer och figurerna görs i plast nu för tiden.

Försökte du medvetet mörka anledningen till din frånvaro för att du visste att skälet skulle väcka reaktioner?
– Att pressen skulle behöva veta detta är befängt! För lagmedlemmarna så sa jag att jag var upptagen, vem som helst hade kunnat fråga varför och fått en anledning.

Nu har du fått en hel del kritik för dina prioriteringar. Tankar kring detta?
– Jag visste inte att en sponsormiddag i februari var obligatorisk. Självklart ska samkväm premieras men ibland har man bokat upp sig.

Kan du förklara för den oinvigde vad Warhammer är för något?
– Det är som att Risk möter schack, där du även målar och designar dina pjäser. Ett hantverk och en strategisimulator.

I din roll som coach; händer det att du tänker på spelarna som olika Warhammerpjäser när du lägger upp taktiken?
– Nej, det har en mer indirekt koppling till den taktiska aspekten av coachande. Det handlar om att se styrkor och svagheter för att sedan utnyttja dem till sin eller lagets fördel.

Hur lång tid tar det att måla en sån där tennfigur?
– Det är plast! Mellan 2 timmar och 12 för en större pjäs.

Känner du inte att den tid du lägger ner på  att måla figurer och spela brädspel skulle kunna användas för att lägga upp lagtaktik och hitta på träningsövningar?
– Avkoppling är en viktig del av yrket. Om någon har åsikter om mina prioriteringar så tas det säkert upp på stämman. Det är inget som jag tänker spekulera i.

Tror du att fotbollstaktiken gör dig till en bättre Warhammerspelare? Eller gör Warhammer dig till en mer taktisk fotbollsspelare?
– Båda stärker varandra och båda är en paus från varandra. Sen är en en hobby och en på blodigt allvar.

Hur ställer du dig till en fortsättning som coach för Hoyzer? Finns förtroendet för ditt uppdrag kvar?
– Det är bara att kolla på lagets prestation. Sen segeråret 2012 har laget urholkas genom skador och spelarköp. Vi är ett lag som bygger om, samtidigt som vi möter svårare motstånd. Ändå har vi en formkurva som pekar rätt. Det korta svaret är: Ja, jag har kvar förtroendet och kommer fortsätta ha det så länge som vi presterar.