Hoyzer Boyz nära drömvärvning

Det börjar så sakteligen närma sig en ny utomhussäsong och Hoyzer Boyz ser över spelartruppen. Sportsligt var fjolårssäsongen extremt ojämn och det är knappast en vild gissning att klubben siktar på att stärka truppen på ett par vitala positioner.

Snöslask och Silly Season är som ler och långhalm i fotbollsvärlden. Hoyzer Boyz är knappast undantagna och efter ett par säsonger där truppen varit ganska intakt lutar det åt förändringar i 2016 års lagbygge. Någon som klubbledningen haft under uppsikt alltsedan han försvann utomlands efter seriesegern 2012 är Jacob Zocherman. Han var från sin centrala mittfältsposition en av nyckelspelarna i succélaget som vann dubbeln och är definitivt en drömvärvning för Svarta Gamens herrar. Men enligt Jacob har han varit Hoyzerspelare hela tiden:

– Vad jag förstår så har jag hela tiden haft ett kontrakt men inte levt upp till den förväntade närvaron då jag varit frånvarande under två år. Den enda skillnaden nu mot tidigare är att jag denna säsong kommer att vara på plan under träning och match istället för att enbart närvara på distans. Det har varit sporadiska förhandlingar, men med tanke på att jag fortfarande är under kontrakt så finns det enligt min mening inte mycket att förhandla om.

Det blev utlandsflytt efter det senaste Hoyzerguldet 2012. Vad har du haft för dig?
– Man kan säga att jag blev förflyttad efter lagets dubbel 2012. Jag passerade en rad länder i Afrika, men har mest avnjutit fotboll på TV då miljöerna jag varit i inte varit lämpade för fotboll. Har dock hållit igång med lite TV-spel och en del löpning. Ändå känner jag mig förvånansvärt redo att bli en nyckelspelare i årets upplaga av Hoyzer, menar Jacob.

Vad är ditt bästa Hoyzerminne?
– Det finns otroligt många. Men jag tror att det bästa minnet är från krogen Dovas efter segern i Hoyzer Cup. Det var folkfest och stämningen var hög. Utanför var det midnattslopp och allt var upplagt för fest. Per och jag stod utanför krogen för att ta en nypa frisk luft, eller Pers cigg var kanske inte så frisk. När vi sedan skulle gå in igen i den ruffiga krogmiljön nekades Per inträde. Med motiveringen att hon var för full. Det mest bisarra minnet var nog att vi faktiskt vann serien 2012.

Om du rent hypotetiskt kommer att spela i Hoyzer Boyz igen, vad tror du att du dig kunna bidra med till det hoyzerska lagbygget?
– Förmodligen främst lite svineri på mittfältet. Och det är inte hypotetiskt, med tanke på att jag är ganska missnöjd om jag inte gör motspelarna förbannade.