Berger tar över kaptensbindeln i Hoyzer Boyz

I helgen hölls Hoyzers årliga klubbstämma. Förutom tråkigheten att laget med grus i hjärtat förlorar sin träningsplan på Långholmen var det mest positiva tongångar då fjolåret, tillika klubbens tioårsjubileum, sammanfattades. En av nyheterna är att Bjørnar Berger tar över som lagkapten i Hoyzer Boyz.

På Hoyzers klubbstämma klubbades en rad beslut igenom. De flesta innebar inga större ändringar jämfört med 2015, andra var påtvingade av olika anledningar. Framför allt tvingas Svarta Gamens lag bort ifrån sin älskade grusplan på Långholmen och grusdöden innebär dessutom att Hoyzer Boyz är tvungna att spela i lägre divisioner för att få behålla sin hemmaplan i Hökarängen. Ett annat påtvingat faktum är att ersätta långtidsskadade lagkaptenen Carlis Fridlund, där valet föll på en annan Boyz-veteran: Bjørnar Berger. Hoyzernytt ringde upp den fryntlige norrmannen för hans tankar kring stämman och säsongen som stundar.

– Hoyzerstämma förlöpte på ett väldigt bra sätt. Vi börjar få in rutinen nu och stämman följer ju sitt strikta format. Varje år är det olika saker som får vikt och måste diskuteras. Några år har det varit kris och klubbens vara eller inte vara har vilad på stämmans utfall. Andra år, som nu i år, har det varit mindre att ta tag i, säger Berger.

– Den stora tråkiga grejen i år var ju tränings- och matchplaner. Vår träningsplan på Långholmen ska göras om till plast nu i april. Det är nog svårt att hitta träningsplaner med ljus andra ställen utan att betala avgift för planen, så vi har beslutad att betala planhyra. Det är ett steg som vi har undgått länge och det känns som en förlust för idrotten och spontanfotbollen att det är så svårt med träningsmöjligheter kvällstid.

– Spelplan för serierna är det klart att båda Hoyzer Girlz och Boyz kommer göra allt som står i deras makt för att spela i närhet till Hökaränges grus och stamhaket Mickel Räv. Helst på samma dag. Hoyzer Boyz tvingas nog att degradera sig och gå ner till division sju. För Hoyzer Girlz är det lite osäkert vad för följer önskemålen får.
Utöver rollen som sportchef tilldelades även Berger hedersuppdraget att vara förste lagkapten för Hoyzer Boyz uppbackad av spelande tränaren Anton Knopff. Bjørnar kommenterar valet:
– Jag har ju varit med en stund, och har axlad kaptensansvar i Hoyzer vid flera tilfällen, så det var väl inte helt oväntad. Däremot ser jag mig som en vikarie på platsen, så länge vår riktige kapten Carlis är skadad. Lite som i Roma, där Di Rossi är kapten när Totti inte spelar.

– Kaptenen är ju den som leder och tar tag i laget på planen. Sen är det ju en del av rollen att ta tag i saker och ting om det är incidenter eller tendenser vi inte vill ha i laget. Jag kommer nog inte ändra så mycket men hoppas jag kan vara en bra vikarie till Kaptenen är tillbaks.

Bjørnar ser mest optimistiskt på Hoyzeråret 2016, förutsatt att det löser sig med träningsplan och att lagen spelar nära Hökarängen.
– Klubben fungerade väldigt bra ifjol och det vill vi bygga på i år. Jag tror det kan bli riktig bra! Hoyzer Girlz har ett riktigt bra lag på gång och om de får ha kvar spelargruppen kan det bli riktigt kul. För Boyzen är det några lite osäkra kort inför säsong, men ett par veteraner kan komma att göra comeback. Så vi får se om jag som sportschef måste försöka värva nya spelare eller inte. Dock såg Hoyzer Boyz spel tidvis bra ut i slutet av förra säsongen och med en bra vår i ryggen kan det nog bli riktigt bra när serien rullar igång.