Hoyzerfokus: Målkungen

Hoyzer Boyz rustar för ännu en säsong och truppen tar sakta men säkert form. Fjolårets skyttekung Lars Gådeby passade mitt i förberedelserna på att bli pappa för andra gången. Hoyzernytt gör ett av flera nedslag i spelartruppen som ska representera Svarta Gamens lag i år.

Grattis till nytillskott i familjen! Hur mår ni?
– Tack så mycket! Allt är frid och fröjd med oss och sömnen är faktiskt över förväntan.

Och hur är det med skyttekungaformen?
– Formen är nog ungefär lika bra/dålig som vanligt. Har inte dragits med nå problem med hälsenor eller rygg den här inomhussäsongen, vilket känns najs. Eller, hade en period med ryggen, annars är det kalas. Har startat försäsongsträningen i hyfsad tid den här gången och det känns bra.

Du värvades inför säsongen 2015 som målskytt, levererade efter en trög start och blev skyttekung. Är du nöjd?
– Jag vann ju skytteligan med snöpliga fem mål. Jag hade ju gärna sett åtminstone det dubbla. Är självklart nöjd att jag kunde knipa skytteligan som planerat, men hade som sagt hellre gjort det med något fler bollar i buren.

Ja, varför har Hoyzer Boyz så svårt att göra mål?
– Tror jag sa något om det här inför dom sista matcherna förra säsongen och jag tror fortfarande att det mest sitter i huvudet. Vi blir för nervösa framför mål och vill gärna vårda bollen lite för mycket, vilket leder till att vi tappar bollen eller får till ett halvdant avslut. Jag tror vi skulle tjäna på att försöka ta lite mer avslut utanför straffområdet och var pigga på eventuella returer.

Vad är det som gör dig till en vass målskytt? Sitter det i foten, näsan, skallen, eller?

– Alltihop! Nä, men jag inbillar mig att jag har en ganska så bra fot, och kan läsa spelet hyfsat bra. Men som alltid skulle det bli ännu bättre om fysiken åtminstone låg över medel. Sen kan en ju inte göra mål helt själv heller, utan det krävs ju medspelare som en funkar bra tillsammans med. Jag har märkt att jag klaffar bra med till exempel Albin (Hagberg) när han spelar på kanten. Så bra inlägg, framspelningar och löpningar från medspelare är helt klart en stor bidragande faktor.

Definierar du dig själv som en boxspelare, en måltjuv, en centertank eller nån annan spelartyp?
– Inte den blekaste faktiskt, det känns som att det är något som andra kan avgöra bättre. Kan man svara allt och inget och en kombination av allihopa? Jag har faktiskt ingen aning, inga kommentarer, nästa fråga!

Vad har du för förhoppningar på denna säsong?
– För mig själv så hoppas jag att jag kommer kunna delta fullt ut i serien och träningar, nytillskott i familjen har en tendens att sätta käppar i hjulet för sånt. Men än så länge så ser det bra ut. Det finns en plan för det hela. Sen siktar jag ju såklart på att vinna skytteligan även detta år. Som lag så hoppas jag på att vi kan plocka fram det där spelet vi haft i vissa matcher förra säsongen som har sett så bra ut och att hoppas och tro på något annat än en topplacering i år vore väl dumt?

Har du satt upp nåt mål för hur många mål du ska måla?
– Tänker mig minst det dubbla från förra året så minst tio. Men om jag lyckas pricka formen så skulle jag nog vilja säga över femton.

Vem tror du blir din största konkurrent till den interna skytteligatiteln?
– Det handlar väl mest om vem som kommer tvåa? Jag siktar självklart på förstaplatsen. Tror och hoppas på flera, Daniel Ek och Per (Levin) var ju två stora hot förra säsongen, så det lär dom väl bli även i år. Andy (Backlund) och Anton (Knopff) kommer ju antagligen var där också. Sen har ju hört om den där Jacob (Zocherman) också, men har ju aldrig själv sett honom in action, så jag får väl lita på vad folk säger. Jag antar att alla som inte spelar back blir ett hot.