Kollade upp Hoyzer – gjorde skakande avslöjande!

Hoyzers är som bekant väletablerade på internet, både i de egna kanalerna och lite här och där på på andra fotbollsrelaterade sidor. Men vid en närmare analys av Svarta Gamens förekomst i cyberkosmos gjordes en ytterst förbryllande upptäckt som gjort klubbledningen svarslös.

Det var när klubbens webbansvarige med hjälp av verktyget Google Analytics tittade närmare på vilka ord som förekom mest frekvent i webbtexter där fotbollsklubben Hoyzer nämns som chockerande uppgifter kom till ytan. Uppgifter som nu skakar Svarta Gamens lag i grundvalarna.

Det hade varit rimligt att tro att fotboll, grus, öl, skandal och avgå skulle ha slagits om topplaceringen. Men det överlägset vanligaste ordet, med 225187 förekomster i Hoyzersammanhang, var helt otippat ”innebandy”. Detta att jämföra med 189312 förekomster av ”måltorka”, som var god tvåa.

Mysteriet tätnar när vi genom en anonym källa med god insyn i klubbledningen får bekräftat att Hoyzer inte har, och aldrig någonsin har haft, planer på att starta en innebandysektion. Så sent som 2008 lyfte en icke-namngiven Hoyzerspelare frågan, men efter starka reaktioner från klubbkamraterna tystades det hela snabbt ner. Innebandy är helt enkelt inget man pratar särskilt högt om i Hoyzer.

Detta väcker spörsmål om ifall klubben har utsatts för någon sorts innebandykupp, en hackerattack eller invasion av ”innebandytroll”. Hoyzernytt har sökt Hoyzers webbmaster för att få tillgång till analysen, dubbelkolla siffrorma och få uppgifterna bekräftade. Dock utan framgång. Vi får med all säkerhet anledning att återkomma med anledning av detta förbryllande mysterium.