Hoyzernotiser – Jävligt oavgjort i träningsmatch

Här kan du i notisform uppdatera dig om det senaste i och kring Svarta Gamens lag.

(Arkiv: 2008-11-02 till 2016-04-10)

Söndag 10/4
Hoyzer och Partizan Sthlm är lottade i samma grupp i Aprilcupen nu på lördag. Detta hindrade inte lagen från att spela träningsmatch under söndagen. Mållöst efter full tid följdes av fem straffar per lag och när inte ens det kunde skilja lagen åt beslutade man att låta matchen sluta jävligt oavgjort. En trogen Hoyzersupporter berättade dock att en främmande man, som vi förmodar var väl insatt i grusfotbollens konst, sade i förbifarten: ”De gula är bättre.”

Måndag 7/3
Det har gått resultatmässigt trögt för Hoyzer Mix i inomhusspelet. På söndagen fick Svarta Gamens förkämpar dock anledning att glädjas då de spelade 2-2 mot serietvåan BellaRolf, vilket innebar att den spelmässigt positiva trenden sedan omstarten äntligen gav utdelning. Det var Hoyzers första poäng sedan laget slog nästjumbon Hodor United i den sjätte omgången. Dessvärre vann Hodor, som är Hoyzers nästa motståndare, sin match vilket innebär att Svarta Gamens förkämpar med största sannolikhet får inkassera sin tredje raka jumboplacering i inomhusspelet.

^^^ 2016 ^^^

Fredag 2/10
Hoyzer Girlz fotbollssäsong är slut och tjejerna fick till sist nöja sig med en femteplats. En säsong kantad av skandaler avrundades med 1-1 mot Jantelaget i omspelet av den match som fick brytas efter att belysningen på Kärrtorps IP slocknat i förtid. Tabellplaceringen får nog ses lite som en missräkning, då Girlzen länge hade häng på en placering på rätt sida om det övre strecket och spel i Elitdivisionen nästa år, men laget lyckades inte få ut max i höstens måstematcher. I skrivande stund är det oklart om Hoyzer Girlz kommer att ställa upp i Korpens inomhusspel eller ej, eller om klubben ställer ett mixlag på banan som de brukar.

Lördag 26/9
Hoyzer Girlz var i ledning 1-0 mot redan klara seriesegrarna Jantelaget då belysningen ännu en gång slocknade och matchen fick brytas. De planansvariga på Kärrtorps IP har skämt ut sig och korpfotbollen, förhoppningsvis för sista gången, i den rad av planskandaler som omgivit Hoyzer Girlz sedan de tvingades flytta från Västbodas BP. Nu kommer matchen att spelas om från 0-0, vilket såklart knappast gynnar Girlzen som fram tills fiaskot hade onsdagens måstematch i bakfickan inför den tillresta storpubliken. Sent omsider beslutades att resultatet i den andra avbrutna seriematchen ska gälla, då den spelats klart på en intilliggande plan med ljus. Då Thunderballs vann den matchen är tyvärr Girlzens chanser att knipa andraplatsen grusade (eller i det här fallet inplastade) för denna gång.

Tisdag 22/9
Som bekant har Hoyzer Girlz tvingats att spela på Kärrtorp IP under ombyggnaden av Västboda. Arbetet med att plantera nytt plastgräs skulle dock vara klart till den sista omgången som spelas imorgon onsdag. Men nu står det klart att Girlzen blir snuvade på comebacken till sin hemmaplan ett par snedsparkar från stamhaket Mickel Räv. Gällande tid och plats för säsongens sista seriematch blir således 21.15, återigen på Kärrtorps plast. Förmodligen blir det storpublik i slutomgången mot redan klara tabellettorna Jantelaget. Vid en seger har Hoyzer Girlz en liten teoretisk chans att knipa uppflyttningsplatsen som skulle innebära spel i Elit nästa säsong.

Lördag 23/5
Korpen har spikat ett nytt speldatum för de matcher som kontroversiellt nog ställdes in förra veckan. Hoyzer Boyz möter LPM den 12:e augusti kl 19.15. Detta innebär att herrlagets sommaruppehåll blir en vecka kortare än tidigare givet, men också att man får nyttig matchning veckan innan returmötet med VM94 som från början skulle ha varit höstpremiär. Förra matchen med de gulblå slutade som bekant med en av de största förlusterna i Hoyzers tioåriga historia.

Fredag 15/5
På fredagskvällen kastar Svarta Gamens vilda matroser förtöjningarna för att segra ut på cupäventyr ute i vida Europa. Det blir den sjätte gången Hoyzer deltar i den internationella grusturneringen Skrubbsår i Mariehamn, Åland. Liksom de senaste åren ställer man upp med ett mixlag som även denna gång ställs mot hemmalaget Strandnäs Stål samt mindre bekanta Färgpytsarna i gruppspelet. Om det går som vanligt blir det en blöt tillställning där Hoyzerframgångarna är lätträknade.

Onsdag 13/5
Det var upplagt för stor dramatik på Hökarängens grus då Hoyzer Boyz skulle möta krafterna med LPM och revanschera sig för den dåliga insatsen i 0-6-torsken mot VM94. Bara en dryg timme innan avspark meddelades dock att matchen ställs in pga regnsjuk plan.
– Vi är mycket besvikna och en del spelare var rent förbannade! Laget var taggat till tusen inför match och vädret gjorde det bara extra dramatiskt. Jag hade sett fram emot kamp och grisfotboll i regn och lera. Då hade vi nästan garanterat vunnit, säger Hoyzer Boyz lagkapten Carlis Fridlund. Det är i skrivande stund oklart när matchen kommer att spelas.

Fredag 27/2
Fjolårets stora snackis inför säsongen var att Hoyzer Girlz skulle tvingas spela på plastgräs. Detta verkar nu vara en permanent omställning, då Korpen nu lägger samtliga damserier på plastplaner. Tungt för Svarta Gamens lag som under året kommer att bli vräkta från sitt klassiska favoritgrus på Långholmen, som också ska beläggas med detta förhatliga och hälsovådliga syntetmaterial.

Fredag 30/1
I det utdragna skyttegravskriget om den bland spontanidrottare så populära fotbollsplanen på Långholmen har som bekant Idrottsförvaltningen nu slutligen klubbat igenom att lägga plastgräs och därmed även köra över korplag såsom Hoyzer. Lite i skymundan har det pågått en konflikt om klubbens träningslokal på Södra Latin, där förra veckans träning försvårades av en betydande avspärrning till följd av risk för rasande högtalare. Denna vecka var visserligen avspärrning och högtalare borta, men istället stod en gigantisk byggställning(!) parkerad framför det ena fotbollmålet. Hoyzer fick även denna gång rätt då de krävde ekonomisk upprättelse hos Idrottsförvaltingen. Förvisso en klen tröst då laget med största sannolikhet kan glömma att kunna knipa en träningstid på klassiska Långholmen efter ombyggnationen.

Lördag 24/1
Inte nog med att Hoyzer Plazt är fast förankrade i botten av sin inomhusserie. När Hoyzer skulle ha träning i tisdags stod plintar utställda längsmed och hägnade av ett område märkt med ”rasrisk”. Tydligen var det en högtalare(!) fäst i taket som lossnat och riskerade att rasa ner i huvudet på Hoyzerspelarna, vilket såklart hade varit tråkigt. Naturligtvis beredde detta något udda inslag av rasande högtalare smärre problem då laget skulle träna. Således rasade Hoyzer för femtioelfte gången mot Idrottsförvaltningen, och denna gång ska man ha fått rätt. Idrottsförvaltningen makulerade fakturan och kontaktade ansvarig i hallen för att de ska åtgärda problemet. Hoyzer har därmed inlett 2015 års kamp mot Idrottsförvaltningen med 1-0!

Tisdag 20/1
Hoyzer Plazt förlorade bottenmötet med nästjumbon Fantastiska Tian. Andreas Backlund gav visserligen Svarta Gamens inomhuslag ledningen, men man tappade därefter till 1-3 innan Jessica Norberg reducerade till slutresultatet 2-3. Med detta är Hoyzer fortsatt seriens enda poänglösa lag med ett växande glapp upp till de övriga lagen. På söndag ställs man mot tabelltrean Team Fabulator.

Fredag 16/1
Det har som bekant varit sportsligt tungt för nystartade inomhuslaget Hoyzer Plazt. Man är seriens enda poänglösa lag efter fem spelade matcher och har den mindre smickrande måldifferensen minus nitton efter fem gjorda och tjugofyra insläppta. Du kan läsa en intervju med lagledaren Javelius om den jobbiga starten här. På söndag startar serien om efter juluppehållet och kanske kan det lossna för Svarta Gamens förkämpar. Motståndarna Fantastiska Tian har också haft det tufft och placerar sig som nästjumbo före Hoyzer med en inspelad poäng, dock med betydligt bättre målproduktion och målskillnad än våra gulsvarta hjältar. 12.05 är det avspark i Kärrtorpshallen!

^^^ 2015 ^^^

Onsdag 12/11
Nu har Korpens fotbollskansli spikat spelschemat för Svarta Gamens purfärska inomhussatsning Hoyzer Plazt. Redan på söndag kl 12.40 kliver man på plazten i Kärrtorpshallen för seriepremiär mot kamratföreningen AllaVii Stockholm. Återstår att se hur ett rebootat Hoyzer kan prestera i herrserien efter ett tämligen svagt fjoår i mixserien.

Torsdag 6/11
Nu står det klart att Svarta Gamens purfärska inomhussatsning Hoyzer Plazt kommer att husera i herrarnas division 9 Söder. Där får man mäta krafterna med lag som Fantastiska Tian, Bohemian Guindalense, AllaVii Stockholm, Team Fabulator, Bloody Sunday, Jr kött United och FC Gammeldansk. Matcherna kommer att spelas på söndagar i Kärrtorpshallen.

Onsdag 1/10
Ikväll skulle Hoyzer Girlz ha spelat säsongens sista match mot klara seriesegrarna The Balls, men en diger frånvaro- och skadelista gör att man inte får ihop lag. Först flyttades matchen av samma skäl och nu tvingas Svarta Gamens damer trist nog kasta in handduken. Kostsamt för klubben då Hoyzer både får stå för avgift för matchflytt och böter för walkover. Lyckligtvis har Korpens regelverk ändrats så att lag som lämnar WO i slutomgången slipper diskvalifikation. Som tabelläget nu ser ut klarar sig Hoyzer Girlz precis över det nedre strecket på målskillnad, trots att man tilldöms förlust 0-5 i och med lämnad WO. Säsongen är därmed till ända och Girlzen kan kosta på sig en välbehövlig vila. Men både chefsscouten och lagets sjukgymnast kommer att ha att göra för att komma till rätta med bredden på truppen samt de skadedrabbade spelarna. Nya tag 2015!

Torsdag 25/9
Ett tappert kämpande Hoyzer Girlz åkte på sin tredje raka uddamålsförlust då man föll med 1-2 mot Runa BK på onsdagskvällen efter att ha fått ett mål tveksamt bortdömt. Från att haft chansen att ta plats vid det övre strecket ser laget sig plötsligt inblandat i bottenstriden av en oerhört jämn tabell. Nu krävs det poäng, eller åtminstone att man håller nere förlustsiffrorna, i den avslutande framflyttade omgången mot klara seriesegrarna The Balls för vara säkra på att inte hamna under nedflyttningsstrecket. Streckdramat kan dock avgöras redan kvällen innan Girlzens match ifall Heineken United inte lyckas slå Runa BK.

Onsdag 10/9
Ikväll skulle tabelltreorna Hoyzer Girlz ställts mot ettorna The Balls. Men en lång rad olyckliga omständigheter gjorde att Girlzen inte fick ihop fullt lag och efter en överenskommelse med motståndarna och Korpens kansli kommer alltså matchen att flyttas till den 1:a oktober kl 20.40. Skönt för Hoyzer Girlz att slippa lämna WO och cred till serieledarna som sportsligt accepterade en flytt.

Tisdag 2/9
Efter spel i såväl Uppsala som Hamburg återvänder Tim Nellfors till Stockholm och Hoyzer Boyz. Lånet löper säsongen ut och blev klart strax innan transferfönstret stängde vid midnatt. ”Vi känner Tim väl sedan hans tidigare sejourer i klubben och vet vad vi får. Han är en flexibel mittfältspelare med både offensiva och defensiva kvaliteter som kommer höja standarden i laget” säger klubbens värvningsansvarige till Hoyzernytt. Nellfors anslöt direkt till lagets måndagsträning och uppges ha sett lite ringrostig men pigg ut.

Fredag 13/6
Det blev ingen match för Hoyzer Boyz på torsdagen, då de tilltänkta motståndarna Allihopa hade den dåliga tajmingen att hoppa av serien lagom till matchstart. Det hindrade dock inte Svarta Gamens lag från att med sina tillresta supportrar avsluta vårsäsongen med korvgrillning, öl och en lättsam träningsmatch, samt att Andreas Backlund korades som lagets representant i bolla-gris-VM. Hoyzer Boyz parkerar med detta i tabellens superjämna mittskikt mellan strecken där en poäng skiljer trean från sexan.

Onsdag 14/5
Ikväll går Hoyzer Girlz in i den tredje omgången av seriespelet och det blir i form av en het sexpoängmatch. Svarta Gamens damer har likt motståndarna Tussilago spelat in tre poäng genom en seger och en förlust. Lagen har spelat flera säsonger i samma division, senast 2012, då Tussilago vann båda mötena med uddamålet och knep femteplatsen framför Hoyzer Girlz på bättre målskillnad. Hos Girlzen ska det bli intressant om man har konserverat formen från 5-1-vinsten senast och haka på i toppstriden. Ett orosmoln svävar dock över målvaktsfrågan, där laget fortfarande inte funnit en stående lösning, något som kommer krävas om Hoyzer ska kunna utmana kring det övre strecket. Avspark kl 20.30 ikväll onsdag på Västboda BP i Farsta!

Torsdag 1/5
På fredagskvällen ger sig Hoyzers mixlag iväg på cupäventyr i Europa. För sjätte gången åker Svarta Gamens gäng till Åland för spel i fotbollsturneringen Skrubbsår. Under pausen i gårdagens Champions League-semifinal lottades Hoyzer in i samma grupp som värdlaget Strandnäs Stål. Dessutom får man mäta krafterna med Fett, Eckerö IK och IFK Oldboys. En 13 man- och kvinnostark trupp mönstrar Strandnäs röda grus på lördag, med första avspark kl 9.20!

Lördag 1/2
Hoyzer Mix har det fortsatt motigt i inomhusserien. Det blev torsk på nytt mot SEB trots stundtals riktigt bra, behärskat spel. Men liksom tidigare straffades man hårt för sina misstag, samtidigt som man inte satte chanserna. 0-2 stod det i halvtid, men då hade Hoyzer bränt ett friläge och haft en boll i stolpen. Hoyzer hade större problem att vaska fram riktigt heta lägen i andra halvlek då rörligheten blev sämre och misstagen fler. Motståndarna hann sätta 0-3 och 0-4 då Hoyzer väl släppte handbromsen på riktigt för att jaga reducering. Carlis Fridlund kunde göra matchens enda Hoyzermål på Marco Ortolanis skottretur innan SEB fick ytterligare två ganska billiga mål. Trots allt spelmässigt ytterligare ett fall framåt för Mixlaget som faktiskt två matcher på raken visat på mer utav ett grundspel än någon gång tidigare under säsongen. Med halva serien spelad har det blivit sju raka förluster för Hoyzer Mix som får svårt att klara kontraktet.

^^^2014^^^

Onsdag 19/6
Girlzens stamhak “Piloten” i Skräpnäck, tog i förra veckan på allvar upp kampen om titeln som “Årets krog”. Det gjordes enligt uppgift genom att krogens representant bett om både Hoyzertröjor och -merchandise att smycka sin lokal med. När nyheten nådde Boyzens stamhak i Hökarängen, det anrika Mickel Räv, lät rekationerna inte vänta på sig. Ägaren ska ha kastat sig på telefonen och ordnat fram en mindre buss. Detta för att helt enkelt åka till Skarpnäck och hämta de brun-gula efter onsdagens match mot BKVV.
Men Hökarängens pärla stannar inte där. För att ytterligare befästa sin position som mesta och bästa Hoyzerkrog ämnar etablissemanget nu återrelansera den mytomspunna Hoyzerpizzan; en välgräddad margerita toppad med plankstek (givetvis spritsad med pommes duchesse).

Hoyzer Girlz – BKVV, Skarpnäcks Sportfält, 19 juni, 19:15 (uppsnack på Mickel Räv från 18:30, skjuts till matchen ingår).

Fredag 10/5
Hoyzer reser på fredagskvällen österut för att deltaga i den internationella fotbollsturneringen Skrubbsår på Åland. Följande spelare är tillgängliga i den tolv man och kvinna starka truppen: Marco Ortolani, Carlis Fridlund, Bjørnar Berger, Andreas Backlund, Johan Javelius, Petra Åslund, Per Levin, Helena Malm, Tara Svensson, Emilie Dawrin, Mikael Edgren och Niclas Josef Josefsson. Ni läste rätt – målvaktslegendaren Niclas gör comeback i Svarta Gamens lag, dock bara exklusivt för denna turnering och för första gången som utespelare(!) i Hoyzer Mix. Rykten gör gällande att Josefsson kommer att ta den vakanta platsen på topp då Hoyzer har ont om ordinarie anfallare.

Torsdag 9/5
Efter debaclet ifjol då Hoyzer Boyz misslyckades med att få ihop ett lag till Skrubbsår togs det beslut på lagstämman om att man detta år skulle ta sig till den uppskattade åländska fotbollsturneringen om det så var det sista man gjorde tillsammans. För att vara på den säkra sidan gällande deltagarantal slog man ihop sitt herrlag och damlag till det beprövade framgångskonceptet Hoyzer Mix och bidrar således inte bara till internationell strålglans, utan även till att spräcka den manliga dominansen i Skrubbsårsturneringen. Hoyzer lottades in i grupp C och låt oss av gammal vana kalla denna för Dödens Grupp. Där kamperar Svarta Gamens lag med gamla vänner i Strandnäs Stål och Fett, samt nya bekantskapen Klubi GJTP. Hoyzers kliver in i gruppspelet kl 10.30 mot de sistnämnda innan man möter arrangörerna Strandnäs Stål kl 12.45 och Fett kl 15.00. Gruppvinnarna samt den bästa tvåan kvalificerar sig till slutspel och chansen att knipa den vackra Skrubbsårsbucklan.

Torsdag 2/5
Hoyzer Boyz spelade årets första träningsmatch mot gamla rivalen Åsen FF och nog märktes det att försäsongen har varit ovanligt kort. Upplägget var tre ”halvlekar” där Åsen vann med 1-0, 3-0 och 1-0. Hoyzer saknade såväl ordinarie målvakt som anfallare och hade stora problem att etablera längre spel och skapa chanser. Felbesluten var många, tajmingen svag, bolltouchen på typisk försäsongsnivå och positionsspelet knappast något att vara stolt över. Å andra sidan var det just en träningsmatch och ett första tillfälle att spela ihop laget. Matchen föregicks av en tyst minut med anledning av Ivan Turina tragiska bortgång och Hoyzerspelara bar svarta sorgbindlar.

Fredag 12/4
Hoyzernytts grävande reporter fick efter avslöjandet om herrlagets serie 2013 lite skit för att hen inte lyckats luska fram speldag och preliminär divisionsindelning också för Hoyzer Girlz. Men detta kan vi nu göra, timmarna innan Korpen Stockholm själva offentliggör uppgifterna. Enligt redaktionens källor kommer Girlzen att spela onsdagar på Skarpnäcks Sportfält, liksom förra året i Söder division 2. Motståndare blir, med reservation för ändringar, Heineken, Team Ernst & Young, Jantelaget, The Balls, Runa BK, BKVV och FCQ.

Måndag 11/3
Svarta Gamens lag behövde inte ens ställa in skorna på sporthallgolvet då ”kopiorna” The Vultures konstaterat att de saknade trupp och kastade in handduken. Men en seger på walkover är också en seger, vilket betyder att Hoyzer Mix nu är helt klara för slutspel. ”Så viktig seger idag! Så tråkigt att inte få spela! Men skönt med säkrad andraplats (som sämst)” jublade spelande klubbdirektör Andy Backlund efter beskedet. Två omgångar återstår och allt tyder nu på en renodlad seriefinal mot Abishot i sista matchen innan slutspelet.

Lördag 16/2
Hoyzer Mix gick på motståndarna Stockholm IACs omvända psykologi och lät sig stressas av favoritskapen. Trots att tabellettan förutsatts krossa jumbolaget IAC fick Svarta Gamens lag nöja sig med en räddad poäng. Ett yrvaket Hoyzer var inte alls med i matchen inledningsvis och fick se sig i ett underläge efter slarvigt försvarsspel. Jacob Zocherman replikerade dock snabbt med en snygg kvittering från distans, men spelet lämnade mycket att önska. Efter obefintlig press på bollhållare kunde IAC åter ta ledningen mot ett alltmer stressat Hoyzer Mix, som brände massor med lägen. Jacob kostade sedan på sig att missa en straff, innan han revanscherade sig och satte sitt andra mål, tillika den andra kvitteringen till slutresultatet 2-2. “Första halvlek var under all kritik, men vi kämpade och slet oss in i matchen” kommenterade Anton Knopff resultatet som i slutänden var mer utav en vunnen poäng än två förlorade.

Fredag 15/2
Mixlaget är inför tionde omgången fortfarande obesegrade och självklara favoriter i lördagsmatchen mot tabelljumbon Stockholm IAC. Inte minst hos motståndarna själva. ”Ni kommer att krossa oss, ni är ju bästa laget i serien o vi är det sämsta” säger IACs Musse Hoshmand. Redaktionen är inte lika bergis, väl medvetna om att Hoyzer ofta spelar bättre mot bra lag och sämre mot mindre bra, något som var tydligt i förra veckans match mot sjundeplacerade Opticats. Den som lever får se – avspark kl 13.30 i Brommahallarna!

^^^2013^^^

Torsdag 31/5
Det blev en ny tung förlust för Svarta Gamens damer. Tussilago vann onsdagskvällens drabbning med uddamålet 3-2. Med nollpoängaren tappade Hoyzer till serieledande Ulven, men tabellen är rekordjämn! Blott två poäng skiljer serietvåan från nästjumbom och Girlzen är definitivt inte borta från toppstriden, där man fortsatt är enda lag att ha besegrat tabellettorna. Dessutom glädjande att nyförvärvet Tara Svensson fick göra sitt första mål i Hoyzertröjan.

Onsdag 16/5
Hoyzer Girlz tog årets skönaste och viktigaste seger i division två efter att ha slagit serieledarna Ulven Babes med 2-1. Stor segerorganisatör var Emilie Dawrin som spelade fram till båda Hoyzers mål, exekverade av Anna Fernlund samt Petra Åslund. Girlzen spelade tätt man mot man och var först på det mesta. Ulven Babes var inte alls med ifrån början och tappade humöret då matchen rann dem ur händerna i andra halvlek, surnade till, kastade grus, fulade sig, knuffades och gnällde på domaren, utan att Hoyzertjejerna lät sig påverkas. Inget rådde på för kvällen omutliga Hoyzer Girlz! Ovane målvaktsvikarien Anke Schmidt Felzmann blev lite orättvist straffad för en miss i kommunikationen på en hemåtpassning, men i övrigt var Ulven inte ens nära att hota Hoyzer Girlz som med segern tog sig upp på samma poäng som serieledarna.

Torsdag 10/5
Hoyzer Girlz tog sin andra raka seger och Lollo Jonsson åter höll nollan, då Ambulansen Aisab Dam slogs tillbaks med 3-0 på onsdagskvällen. Omgångens stora skräll var dock att Andrea Doria Damer förlorade sin första match på ett par säsonger i grusserien och detta mot nya serieledarna Ulven Babes! Det är visserligen för tidigt att dra några större växlar på hur sluttabellen kan tänkas se ut, men Dorias Damer har åtminstone visat sig vara mänskliga. Hoyzer Girlz ställs redan i nästa omgång mot deras banekvinnor i Ulven. Missa inte detta högoktaniga toppmöte!

Söndag 22/4
Hoyzer Boyz hade inga större problem att utmanövrera lördagens träningsmotståndare One Boys. Tonvikt lades på avslut, positions- och passningsspel. Nu var det väl lite si och så med effektiviteten sett till chanserna, men det var ändå ett klart fall framåt jämfört med bottennappet mot Fiumelago. Slutsiffrorna skrevs till 9-4, där målskyttar för Hoyzer var nyförvärven Augustin Alex Dita (x3), Björn Blomberg, samt ständigt målfarliga Klas Jonsson (x2), Magnus Alakangas och slutligen spelsugna Självmål (x2) som i andra halvlek bytte sida och spräckte One Boys målnolla. På torsdag är det seriepremiär och av matchen var det svårt att utläsa några tendenser till hur läget i laget egentligen är, mer än att det fortfarande finns mycket att jobba med.

Torsdag 19/4
Svarta Gamens damer genomförde på onsdagskvällen säsongens första träningsmatch, exakt en vecka innan seriepremiären mot Sju Sorters Kakor. Hoyzer Girlz var tämligen överlägsna träningsmotståndarna The Thunderbolts, men hade en del att önska i form av samspelthet och positionsspel, så segersiffrorna skrevs ”bara” till 5-4. Dessutom saknades givne burväktaren Lollo Jonsson, vilket skapade lite oreda i form av rotationer på målvaktsplatsen. Hur som helst har Girlzen inte tappat målsinnet och kan se fram emot premiären i division två med en stärkande seger i ryggen.

Måndag 16/4
Försäsongen har inte gått som planerat för Hoyzer Boyz. Först åkte man på torsk i första träningsmatchen där man saknade både målvakt och avbytare. Nu råkar klubben ut för ett nytt tungt bakslag då man tvingas dra tillbaks sin anmälan till den internationella fotbollsturneringen Skrubbsår, som skulle bli lagets genrep inför seriepremiären. Anledningen: spelarbrist. Källor inom klubben har uttryckt oro dels för vart man står rent samspelmässigt med endast en träningsmatch i ryggen då serierna startar nästa vecka. Dels vissa tveksamheter kring truppen som på pappret sett bred ut, men i realiteten knappast är samspelt då blott hälften av spelarna varit på lagträningarna. Frågan alla ställer sig är om nytillträdde sportchefen Andy Backlund måste agera, rensa bort dödköttet i truppen och sondera marknaden efter tänkbara nyförvärv?

Fredag 13/4
Lagen i Korpens södra Stockholmsdivisioner har väntat länge på besked om var, när och mot vilka de ska spela denna säsong. Enligt tämligen säkra, dock inte officiellt bekräftade uppgifter skall Hoyzer Boyz denna säsong kampera på Hökarängens Bollplan. Man skall ha placerats i herr Söder division 6B och ställs mot lag som Vorsprung durch Technik (tidigare kända som Audi AIK), Zodiac.se, 128 Underdogz, Hönsängen IF, IDKFA, Gorgonzola FC och San Marino. Speldag är torsdagar med seriepremiär den 26 april! Hoyzers klubbledning har ännu så länge inte velat kommentera varken serieindelningen eller hur man kommit över dessa topphemliga uppgifter, som sägs bevaras i Korpen Stockholms inbrottssäkra kassavalv.

Söndag 8/4
Hoyzer Boyz lyckades inte hålla sin fina förlustfria svit mot Fiumelago och intecknade den första nollpängaren sedan storförlusten i sista serieomgången 2008. Ett vid matchstart märkligt åderlåtet Hoyzer med obefintlig bänk orkade i längden inte hålla jämna steg med de blåklädda ynglingarna, men förlustsifforna hölls ändå nere med hjälp av offervilja och gammaldags slit. Oklarheterna kring ett par tongivande situationer och beslut gjorde att spelarna knappt själva visste om slutresultatet skrevs till 2-3 eller 1-3. Fiumelago var i vilket fall det klart bättre laget, löpte sönder Svarta Gamens defensiv och parkerade långa stunder i knät på ett statiskt och slitet Hoyzer, som å sin sida inte orkade fylla på framåt för att föra spelet utan mest chansade på långbollar, kontringar och fasta situationer. Hoyzer har fortfarande mycket att jobba på, främst beträffande matchfysik, då många Hoyzerspelare vittnade om nära-döden-upplevelser då de inte alls orkade med matchtempot. Det var en träningsmatch som således gav fler frågetecken än utropstecken med mindre än tre veckor till seriepremiären.

Fredag 6/4
Hoyzer Girlz avancerade som bekant till andradivisionen efter en succékantad fjolårssäsong. Nu har också serieindelningen läckt ut. Svarta Gamens damer kommer få mäta krafterna med Ulven Babes, Tillsammans med Bättre Förr, Ambulansen AISAB, samt gamla bekantingar som Sju sorters kakor, Tussilago BK, Andrea Doria Damer och The Flamingos. Matcherna spelas på onsdagskvällar med seriepremiär den 25e april!

Torsdag 5/4
Hoyzer Boyz upplaga 2012 beträder på påskafton gruset för årets första träningsmatch, med det numer traditionsenliga prestigemötet med Älvsjögänget Fiumelago. Lagen har årligen mötts i vänskapsmatcher sedan de första gången spelade i samma division 2008, en guldkantad säsong som slutade med serieseger trots brakförlust mot just Fiumelago i den avslutande omgången. Därefter har Hoyzer i möten lagen emellan bara förlorat poäng vid ett tillfälle; oavgjort 1-1 i höstmötet 2009. Återstår att se om Coach Edgren & co kan hålla sin fina svit intakt. Avspark lör 7/4 kl 13.00 på Långholmens grus!

Måndag 26/3
Hoyzers tappra mixlag knep utan problem den sista slutspelsplatsen i division tre efter segrar i de tre avslutande matcherna. I lördags avslutade man grundspelet med att krossa redan klara seriejumbon Tranan med hela 14-0, tillika målrekord i tävlingssammanhang för Hoyzer. Svarta Gamens förkämpar får nu chansen att mäta krafterna mot de sexton bästa lagen i samtliga mixserier när slutspelet avgörs kommande lördag. I åttondelsfinalen ställs man direkt mot hårt motstånd i form av regerande mixmästarna Favoriter i Re-Mix som slutade trea i förstadivisionen. Avspark lördag 31 mars kl 13.20 i Brommahallarna – missa inte det!

Torsdag 15/3
Hoyzers mixlag har bjudit på ömsom vin ömsom vatten i inomhusserien. Efter några onödiga poängtapp såg kampen om en slutspelsplats ut att vara förlorad, men efter att ha närgranskat bestämmelserna kunde man konstatera att tre lag (istället för två) direktkvalificeras till slutspelet från Hoyzers serie. På lördag har man chansen att säkra tredjeplatsen då man spelar två matcher på raken mot Stockholm IAC respektive Studentum. Slutspelet går av stapeln den 31 mars.

Lördag 21/1
Hoyzer Mix fortsätter att förbrylla sina fans. Trots storseger senast blev det idag återigen torsk mot Årsta City Kickers, trots riktigt bra spel från de gultröjade. Spelmässigt var det en jämn tillställning, men Hoyzers tappra inomhuslag fick till sist se sig slagna med 1-3. Resultatmässigt har inomhussäsongen antagit en skarp sågtandad karaktär, där resultaten i princip genomgående präglats av varannan vinst, varannan förlust. Dagens returmatch mot Årsta var inklusive mötet i cupen det tredje lagen emellan, men också denna gång försummade Svarta Gamens lag chansen att knycka poäng av serieledarna och utmana toppduon.

^^^ 2012 ^^^

Tisdag 20/12
Hoyzer Mix kunde glädjande nog gå in i julledigheten med en seger i ryggen: 3-0 skrevs siffrorna till mot nästjumbon Stockholm I.A.C. Målskyttet präglades denna afton genomgående av Hoyzer Girlz, med de tre strutarna signerade Anna Fernlund och Emilie Dawrin. Mixlaget har med detta spelat in sex poäng av tolv möjliga och intar en tredjeplats efter toppduon som har full pott.

Onsdag 14/12
Klubblaget Hoyzers inofficiella skyddshelgon och mentor Robert Hoyzer har efter ett möte med högt uppsatta representanter hos tyska fotbollsförbundet nått en form av benådning. Det totala förbud att på någon nivå medverka inom fotboll i Tyskland har upphävts, och även om Hoyzer fortsatt inte kommer att tillåtas döma några matcher har han förbundets tillåtelse att verka som spelare, vilket han denna säsong gör i SSC Teutonia. Den reslige domaren dömdes till fängelse efter inblandning i Tysklands största muthärva i modern tid, en skandal som av allt att döma var betydligt större, högre förankrad och mer omfattande än att gälla enbart den tyske domaren, det inhemska cupspelet och det spelsyndikat som lär ha legat bakom bestickningen.

Tisdag 13/12
Hoyzer Mix inomhussäsong har resultatmässigt liknat en bergochdalbana och matchen mot SEB IF förstärkte det intrycket. Hoyzer åkte på två snabba baklängesmål, men lyckades sedan arbeta sig in i matchen genom hårt slit. Motståndarlaget vara snabba och tekniska, men de gulklädda skapade flera målchanser utan att lyckas sätta den. Till slut lyckades dock Marco Ortolani spräcka nollan och reducera till ett 1-2 underläge i paus. I andra halvlek dominerade Hoyzer till stora delar spelet utan att lyckas kvittera. Vikarierande målvakten Jacob Zocherman tog flera tillfällen att spela libro och bidrog också till flera målchanser för Hoyzer. Dock ledde den massiva men resultatlösa offensiven till att luckor uppstod och motståndarna kunde kontra in ett par mål till slutresultatet 1-4. Lagkapten Petra Åslund var dock optimistisk trots förlusten: ”Vi stod för bra insatser både i försvar och anfall. Nästa gång vinner vi!”

Tisdag 29/11
Hoyzer Mix har inom loppet av två veckor lyckats devalvera sig från upplyfta förhandsfavoriter till ett håglöst stryklag. Efter den ack så försmädliga cupsortin på straffar mot Årsta City Kickers hade man chans att ta revansch för den match man borde ha vunnit, men var egentligen aldrig ens i närheten. Förnedringssiffrorna 0-5 talar klarspråk och det vinnande spelet från cupens gruppspel var som bortblåst. Den enda spelare som orkade med att kommentera den katastrofala insatsen var målvakten Niclas Josefsson: ”Lagmaskinen hackade rejält och spydde ur sig stumhet, trötthet och gammal bakfylla. Utan tjejernas kämparanda hade walkover varit bättre. Bara att bryta ihop och gå vidare – det är i motvind gamar lyfter!” Istället för revansch mot Årsta får Hoyzer Mix nu försöka ta revansch på sig själva då man på lördag kl 13.30 ställs mot Studentum. Målsättningen bara måste vara att bryta måltorkan och ta poäng!

Söndag 20/11
Hoyzer Mix lyckades inte införliva favoritskapet inför slutspelet i Korpen Stockholm Cup. Trots en lätt resa till semifinal via walkover i kvarten kom man inte upp i de nivåer som uppvisades i gruppspelet. Motståndarna Årsta City Kickers var inte ofarliga och bägge lagen hade ett par riktigt farliga målchanser. Hoyzer borde ha förvaltat sitt spelövertag bättre, men fick istället se den mållösa matchen gå till straffar. Man får en drömstart efter att Ola Wiklander satt sin straff säkert och Niclas Josefsson räddat motståndarnas första. Men Årsta drar det längsta strået efter att Hoyzer bränt sina två återstående medan de rödklädda förvaltade sina väl. ”Vi borde ha avgjort under ordinarie tid”, sade besvikne lagkaptenen John Hollingworth efter den snöpliga sortin. Vinnare i kategorin mix blev slutligen Bara Bajare DKY.

Fredag 18/11
Hoyzer Mix väckte stor beundran stort under gruppspelet i Korpen Stockholm Cup. En av de som imponerades av lagets insats var Cuparrangören, tillika Bara Bajare-spelaren Henrik Teljfors, som fick lida nederlagets beska mot Svarta Gamens förkämpar i första spelomgången. ”De var jäkligt bra. Jag ser dem nog som favoriter inför finalspelet” säger Korpengeneralen. På lördag avgörs turneringen och Hoyzer borde ha en bra chans till kvalifikation via kvartsfinalen mot OptiCats, jumbon i den andra mixgruppen. En totalseger skulle vara en framgång i klubbens svajiga historia helt i paritet med herrlagets serieseger 2008 och vinsten i Hoyzer Cup 2010. Stötta laget på plats i Brommahallarna! Spelschemat hittar du här.

Fredag 4/11
Hoyzers dam och herrlag slår sina påsar samman och ställer upp med ett mixlag i vinterns inomhusserie. Men innan säsongen sätter igång på allvar mönstrar Hoyzer Mix en trupp till Korpen Stockholms Cup, som avgörs helgen 12-13 samt 19 november i Bromma. Gruppspelet avgörs söndagskvällen den 13:e och Hoyzer får mäta krafterna med Bara Bajare & Co, Kraft & Kultur FC och SOS International. För mixlag avgör gruppspelet enbart ranking och motstånd inför slutspelet går av stapeln den lördagen den 19 november. Läs mer här.

Måndag 3/10
Hoyzer Girlz har slagläge inför slutstriden i division 3. Man har en andraplacering i egna händer och måste sannolikt ta minst tre poäng på de sista två omgångarna för att säkra det stora silvret. Laget rider på en framgångsvåg utan dess like, men får klara sig utan särklassiga skyttekungen (eller drottningen?) Anna Fernlund, som legat bakom de allra flesta Hoyzermål denna säsong, antingen som målskytt eller framspelare. En olycklig knäskada sätter käppar i hjulen och ett snabbt tillfrisknande är enligt initierade källor inte troligt. Senast blev det dock seger utan Anna på plan och lyckas man på tisdagskvällen raka hem samtliga poäng som står på spel mot The Balls är gruset krattat för en slutplacering som leder till uppflyttning. Läs mer om toppstriden här.

Onsdag 14/9
Hoyzer Girlz tog ännu en viktig uddamålsseger i toppstriden. 2-1-viktorian mot Bollklubben satt extra skönt då närmaste konkurrenten om andraplatsen, Runa BK, förlorade sin match. Med tre matcher kvar skuggar Hoyzer således Runa i jakten på silvret och en uppflyttningsplats, bara två poäng samt målskillnad efter. Andrea Doria Damer är mer eller mindre klara seriesegrare, trots en match mindre spelad.

Tisdag 16/8
Med en vecka kvar till omstarten och det glödheta toppmötet med Åsen FF gjorde Hoyzer Boyz något så kontroversiellt som att spela en träningsmatch, mot just Åsen. Båda lagen ställde upp med varsin sjumannatrupp utan avbytare och spelade på hockeymanér tre 20-minutersperioder. Hoyzer visade på fint spel inledningsvis, med bra rörelse och trots ovana positioner relativt följsamt positionsspel. Magnus Alakangas gav Svarta Gamens lag en rättvis ledning och Hoyzer stod i det här läget av matchen för det mesta av det bästa, med en kavalkad av ramträffar och brända målchanser. Dock skulle man komma att mattas betänkligt, samtidigt som Åsen fick mer tid med bollen och kunde hitta sitt vägvinnande spel. Slutkörda Hoyzerspelare fick till sist se sig överkörda med 1-5, men kunde ta med sig en bra första kvart till nästa veckas derby. Glädjande att se Mikael Edgren axla coachrollen på allvar, att korsbandsskadade Alakangas och Fridlund spelade utan känningar, samt inte minst att Ogge Hallberg gjorde sin första träning för säsongen.

Torsdag 14/7
Det har blivit dåligt med speltid för Hoyzer Boyz stabila backduo Jonny Wiederholm och Mikael Edgren, mer kända som två tredjedelar av den notoriska ”Skäggmuren”. Anledningen är naturligtvis de skador de ådragit sig under försäsongen, där Jonnys trasiga knä nu kan tvinga backhjälten att till att lägga fotbollsskorna på hyllan för gott. Lagledning och kamrater hoppas naturligtvis att det inte ska vara så illa, men det står i vilket fall klart att han missar resten av säsongen. Edgrens krånglande högerfot har varit en följetång sedan fjolårssäsongen och nu har konstaterats såväl ligament- som skelettskador i vristen. I nuläget ser det inte bättre ut än att Hoyzer får klara sig också utan honom i jakten på seriesegern. Redaktionen skickar ett varmt krya-på-er till Skäggmuren och hoppas snart få se dem bägge på en dammig grusplan och/eller sunkig ölsylta!

Onsdag 22/6
Hoyzer Girlz gjorde det bästa möjliga av sin dubbelmatchning, då de på tisdagskvällen slog såväl BKVV som The Flamingos. Sex nya poäng mer än dubblerade Girlzens poängskörd och det är nästan synd att det var sista omgången innan sommaruppehållet, med tanke på vilket stim Svarta Gamens damer befinner sig i för tillfället. Siffrorna skrevs till 4-1 respektive 3-1 och stor segerorganisatör även denna gång var Anna Fernlund med hela sex strutar. Med segrarna klättrar Girlzen upp på en fjärdeplacering i tabellen. Herrlaget Hoyzer Boyz spelar sin sista match innan uppehållet ikväll, ett glödhett toppmöte mot Ivar Lo Park Rangers, en match som avgör vilka som kniper andraplatsen över sommaren. Avspark kl 18.15 på Johannesdals bollplan i Vårberg.

Fredag 17/6
Vi meddelade tidigare i veckan om de ödesdigra konsekvenserna av FC Bärsilådas avhopp, där Hoyzer Boyz inte bara drabbades av ett ofrivilligt speluppehåll och förlorade poäng gentemot samtliga jagande lag, utan även fick finna sig detroniserade från sin andraplats. Ivar Lo Park Rangers var det lag som gynnades av omständigheterna och hade på onsdagskvällen chansen att cementera sin nyvunna placering bakom seriesuveränerna Åsen FF som enkelt avfärdade jumbon Långbro IF med 4-0. Men motståndarna Panellinios Slim Boys ville annat och stod för seriens hittills största skräll då de med matchens enda mål besegrade ILPR. Hoyzer Boyz kunde således genom bättre målskillnad erövra andraplaceringen utan att förta sig på något vis. På onsdag möter man Ivar Lo Park Rangers i ett superhett toppmöte som avgör vilket lag som går in i sommaruppehållet som serietvåor.

Onsdag 8/6
Hoyzer Girlz har börjat ta poäng! Senast blev det en pinne med definitiv mersmak i en match där spelarna själva tyckte att laget underpresterade, men mot Team Earnst & Young var den hoyzerska glöden och kämpaglädjen tillbaka. Man bjöd på en härlig match i solskenet men hade inte riktigt orken att trycka tillbaks och sätta skräck i revisorerna tiden ut. Tillställningen slutade 1-1 där Hoyzers mål gjordes av Maria Holmgren. Med detta tog man sig upp en tabellplacering från jumboplatsen. Jakten på en seger och tre poäng fortsätter!

Tisdag 24/5
Hoyzer Girlz har fått vänta länge på säsongens första poäng. Nu är man framme i den femte omgången man har fortfarande poängnollan intakt. Den förra matchen bröts som bekant efter att ambulans tillkallats för att hämta knäskadade Christine Johansson. Christine är hemma från sjukhuset, men sannolikt borta resten av året med en befarad korsbandsskada. Matchen mot The Flamingos lär spelas om, men datum är i skrivande stund inte satt. Redan ikväll möter dock Hoyzer Girlz ett annat lag som är lika förankrat i botten: Bollklubben. Motståndarna är liksom Girlzen kvar på noll poäng men strax efter på fler insläppta mål. Bägge lagen har bara mäktat med ett mål framåt, så vi får hoppas det lossnar rejält, åtminstone för Svarta Gamens tjejer. Avspark är 19.45 på Kärrtorps grus!

Onsdag 18/5
Det var tänkt att Hoyzer Girlz skulle ta säsongens första poäng när man på tisdagskvällen tog emot rosaklädda The Flamingos. Och det såg bra ut inledningsvis – tjejerna hade ett klart spelövertag och pressade på för ett mål. Men tidigt i andra halvlek är olyckan framme för riviga mittfältskrigaren Christine Johansson som vrider knät illa i en närkamp och segnar ihop med väldiga smärtor. Det visar sig vara så illa att ambulans tillkallas och matchen avbryts. Christine tvingas tillbringa natten på sjukhus med smärtstillande och det är i skrivande stund ej klartgjort vilken art knäskadan är av. Korpenkansliet ska i dagarna besluta huruvida matchen kommer att spelas om. Redaktionen önskar Christine ett positivt svar på röntgen och ett snabbt tillfrisknande!

Onsdag 11/5
Hoyzer Boyz skadeelände är ett bottenlöst, svart hål. Inför kvällens superheta derby mot Åsen FF saknas mer än halva truppen pga skador och ytterligare nyckelspelare är odisponibla av andra skäl. Då tar klubbledningen till drastiska åtgärder och lånar in ett par spelare från damlaget Hoyzer Girlz. Hårdföre lagkapten Anneli Lindgren får sällskap av nya offensiva stjärnan Anna Fernlund. Dessutom kliver P-J Heggelund in och gör sin tredje match i Hoyzertröjan. Med dessa kommer man utöver en skadefri startsjua åtminstone ha ett par som kan kliva in och göra jobbet. I skrivande stund råder stora frågetecken kring tidigare skadade Emil Bertz, Klas Jonssons och Mikael Edgrens medverkan. Åsen FF meddelar att de kommer till start med ett i princip ordinarie lag och en full avbytarbänk.

Fredag 22/4
Imorgon är det genrep inför seriepremiären för Hoyzer Boyz, med deltagande i den internationella grusturneringen Skrubbsår. Redan ikväll reser Svarta Gamens hjältar i till Åland med följande representanter: Jonny Wiederholm, Mikael Edgren, Carlis Fridlund, John Hollingworth, Bjørnar Berger, Emil Bertz, Marcus Hedman, Jacob Zocherman, Per Levin, Marco Ortolani, Andreas Backlund och Daniel Kamlind. Det är redan klart att Fridlund inte kommer spela och även Wiederholm har en knäskada som oroar. Ett utropstecken för Daniel Kamlind som är en inlånad resurs. Hoyzer spelar 8.40 mot FC Klackeriet, 10.40 mot FC Ghetto innan man 13.20 ställs mot seriefavoriterna TK Ripan. De två bästa lagen kvalificerar sig för slutspel.

Onsdag 20/4
Hårt nederlagstippade Real Hägersten drog sig ur serien i sista sekunden. Men den enda tidigare bekantskapen för Svarta Gamens lag ersätts av en annan, närmare bestämt Åsen FF, ett lag Hoyzer Boyz träningsspelat mot under försäsongen. Räkna med prestigeladdade derbymöten lagen emellan!

Tisdag 19/4
Med blott en vecka kvar till seriepremiären blåser det hårt i Hoyzer Boyz. Faktum är att man kan förlora en kvartett av mer eller mindre tongivande spelare till en annan klubb. När Hoyzer Boyz under gårdagen hade en av de sista viktiga träningarna inför seriestarten, provspelade Ola Wiklander, Mikael Edgren, Hans Håkansson och Micke Ek istället med Love & Peace Utd. Det är i skrivande stund oklart om de berörda spelarna kommer drabbas av reprimander för kontraktsbrott, eller om klubben medvetet låtit låna ut dem med avsikten att sälja en eller flera spelare. Enligt obekräftade källor ska lagkamraterna ha reagerat hårt på det enligt dem osanktionerade provspelet och en hetsk svekdebatt lär härjar internt. Klubbledningen har inte varit anträffbar för en kommentar till det inträffade.

Tisdag 12/4
Hoyzer Boyz får i vanlig ordning hårt motstånd då man reser till Åland för den årliga internationella fotbollsturneringen Skrubbsår. I grupp A ställs man mot regerande futsal- och korpenmästarna TK Ripan, FC Ghetto och FC Klackeriet. Så många som sexton lag ställer upp i årets turnering, som spelas i grupper om fyra där de två bästa kvalificerar sig till slustpel. Hoyzer får kanske sikta in sig på andraplatsen.

Onsdag 6/4
Hoyzer Boyz oflyt med knäskador fortsätter. Som vi rapporterade igår är försvarsgiganten Jonny Wiederholm den senaste på skadelistan. Nu har domen fallit och den var inte nådig: degenerativ meniskskada. Nu väntar operation och därefter rehab på upp till ett halvår, vilket gör att han sannolikt missar hela fotbollssäsongen. Redaktionen lider med Jonny och önskar honom ett mirakulöst påskyndat tillfrisknande.

Tisdag 5/4
Hoyzer Boyz försäsong har kantats av skadeproblem som skapat bristfällig kontinuitet i truppen inför den annalkande seriestarten. Nu sållar sig lagets backjätte Jonny Wiederholm till den synnerligen populära gruppen knäskadade, som snart utgör ett eget lag i laget. Förhoppningsvis ska han inte vara så illa som korsbandet i detta fall. Jonny själv tror på en slemsäcksinflammation, men medger att det i värsta fall kan röra sig om menisken. Under dagen ska han undersökas av läkare och förmodligen genomgå en magnetröntgen, vilket är det enda sättet att vara säker på att det inte rör sig om en allvarligare knäskada. Ett litet ljus i skademörkret är att Jimmie Hellströms lårskada är på bättringsvägen och att han tränar återhållsamt med laget igen.

Lördag 2/4
Inte helt oväntat reagerade många starkt på ryktet att ett stort bryggeriföretag skulle ta över Hoyzer. Klubben var inte sen att kalla till presskonferens för att räta ut frågetecknen: [till bildklipp från presskonferensen]

Torsdag 31/3
För tredje året på raken ställer Hoyzer Boyz upp i den internationella åländska fotbollsturneringen Skrubbsår. Detta blev klart under onsdagen efter att man fyllt ett minimumantal av nio spelare i truppen. Fler kan dock tillkomma, liksom att klubbens ökända supporterfirma Kommando Hoyzer ryktas försöka ta sig till Mariehamn med eget färdmedel. Andra lag i nuet klara för spel är arrangörerna Strandnäs Stål, Fett, FC Seadogs, FC Hundra, Rom Finale, IFK Oldboys, samt regerande mästarna TK Ripan.

Onsdag 30/3
Tisdagsträningen bjöd på två glada besked. Dels gjorde Hoyzer Girlz sin första träning för säsongen, vilket mest bestod i att känna på gruset och bollen. Dels var det premiär för herrlaget i 7-7-sparring. För motståndet stod som så många gånger förr ett råtaggat One Boy, vilka lockat till sig två sjumannalag. Pga sjukdomar och dålig karaktär tvingades Hoyzer Boyz låna för att få ihop fullt lag, men det såg ändå stundtals förvånansvärt bra ut. I en serie av korta, intensiva matcher vann man två och spelade lika många oavgjort. Illa då Svarta Gamens herrar har en lång tradition av att vara pigga på försäsongen för att sedan, när serien börjar, vara lite sämre när det gäller.

Onsdag 23/3
Tisdagskvällens träningspass blev årets mest välbesökta, tillika det första med bollträning. Och det såg oroväckande bra ut. Dessvärre fick nyförvärvet Jimmie Hellström kliva av med en befarad lårskada. Det är i skrivande stund oklart hur länge han blir borta från laget – beklagligt med tanke på att träningarna nu är i full gång och seriestarten närmar sig. Glädjande var att ordinarie lagkapten Carlis Fridlund åter tränade med laget efter sin korsbandsoperation, dock endast lättare övningar, samt att han kör eget program istället för bollspel. Liksom för olycksbrodern Magnus Alakangas lär det dröja tills sommaruppehållet innan han kan träna fullt ut.

Tisdag 15/3
Försäsongen 2011 har knappt hunnit börja innan Hoyzer Boyz drabbas av ett tungt avbräck. Olyckskorp denna gång är lagets kvicka mittfältare Daniel Ek och återigen kan en skada på främre korsbandet konstateras. Sedan tidigare är Carlis Fridlund och Magnus Alakangas korsbandsskadade, har genomgått operationer och rehabtränar. Daniel får sannolikt sikta in sig på nästa säsong, men är till skillnad från sina olycksbröder ung och har goda förutsättningar att under många framtida år se sin karriär dala i Korpen. Klubbledningen uppger att man lider med Daniel, men att man inte kommer att ändra träningsrutinerna pga den veritabla korsbandsepidemin. Inte heller kommer man att värva en ersättare utifrån, då mittfältet tveklöst är Hoyzer Boyz bredaste lagdel.

^^^ 2011 ^^^

Tisdag 28/12
Hoyzer kan åter förnöjt slå sig för brösten och klappa sig på julemagen efter helgens toppnyhet i fotbollsvärlden. Aftonbladet presenterar ännu en gång ett stycke knivskarp journalistik där de avslöjar folkets populäraste klubblag. Kvällsblaskans presentation av SIFO-undersökningen rymde dock inte helt oväntat en del statistiska frågetecken. Dels är det minst sagt snålt att inte presentera en enda decimal, utan avrunda samtliga röster till hela procenttal. Detta förvärrades av slarv med sammanräkningen. Värst av allt var dock att man tiger om att den populäraste klubben i samtliga kategorier, för män såväl som kvinnor, inte var IFK Göteborg, som rubriken påstod, utan ”Övrig klubb” (även om nämnda kvalitetstidning naturligtvis återigen klantade sig med att få siffrorna i det övergripande cirkeldiagrammet att stämma med tårtbiten och de könsseparerade mätningarna). Inte för att Svarta Gamens lag någonsin haft nån ambition att bli folkliga eller populära, men i sann Hoyzer-hybrisk anda frågar redaktionens sig ändå varför Aftonbladet försöker mörka faktum: att Sveriges, kanske rentav världens, populäraste lag är Hoyzer!

Söndag 28/11
På söndagskvällen blev Hoyzers senaste nyförvärv klart då lagdynamon Bjornar Berger och fd Hoyzer Girlz-spelaren Anne Anttila fick en liten dotter. Den lilla krabaten uppges väga lite över tre kilo, vara halvmetern lång och har gått under arbetsnamnet ”Agneta”. Redaktionen gratulerar trion å klubbens vägnar!

Måndag 15/11
Som en protest mot SvFF:s och TV4:as gräsliga jippo Fotbollsgalan™ presenterar Hoyzer Boyz den alternativa fotbollsgalan. Skippa Peter Jihde, Lagrell, buskis och annat fåneri och kolla in årets utnämningar i det enda laget som verkligen spelar roll: Hoyzer! Start kl 20.00 här på Grusplan.

Fredag 22/10
Hoyzer Boyz har mer än någonsin lidit av ålderskrämpor och skador denna säsong. Men det finns hopp för framtiden! Lagets löpstarka mittfältare Jon Nilsson sållade sig till de som planerar för nästa generation då han sent på torsdagen blev pappa till en ny Hoyzer i form av Nils. Välkommen till klubben!

Torsdag 7/10
Ikväll avslutar Hoyzer Boyz sin seriesäsong mot Yawar Peru, en match som är direkt avgörande för huruvida man lyckas rädda kontraktet. Man i skrivande stund får man inte ens ihop fullt lag. Truppen har de senaste omgångarna härjats av skador och sjukdom, men också av mindre legitima avhopp i form av sk ”prioriteringar”, vilket tycks vara det som ställer till det också inför ödesmatchen. Men vad kan vara viktigare än Hoyzer Boyz, i synnerhet när det blåser hårt och kallt kring nedflyttningsstrecket? Redaktionen fruktar att vissa spelares taskiga nerver, dåliga ansvarskänsla och laglojalitet gör att dom duckar för att ta striden på kniven. Inte ser truppen så mycket bredare ut för Hoyzer Girlz, som i sin näst sista match behöver en vinst mot SHB Tjejer för att inte akut dras in i bottenstriden. Det är i sådana situationer de riktiga kämparna måste kliva fram och visa Gamhjärta!

Tisdag 28/9
Tryckfel-Nisse hade igår ett lömskt finger med i spelet då vi skulle meddela om spelplan för Hoyzer Girlz uppskjutna match. Måndagens 0-0 match mot Bollklubben spelades på Farsta IP och ingen annanstans. Vi ber ödmjukast om ursäkt för dålig koll och hoppas innerligen att supportrar och inte minst spelarna inte lät sig förvirras av dubbla budskap och desinformation.

Måndag 27/9
Ikväll möter Hoyzer Girlz jumbolaget Bollklubben i den match som skulle ha spelats den 16/9, men som fick ställas in pga vattensjuk plan. Avspark 20.30 på Hökarängens grus, en för Girlzen ny plats och erfarenhet. Hoyzer Boyz fick matchen mot Yawar Peru flyttad, vilken också skulle spelats den 16:e. Denna spelas dock på samma tid och plats som tidigare planerat, dock nästkommande torsdag den 7/10, i vad som blir seriens avslutande omgång. Båda lagen har viktiga matcher också kommande torsdag, inte minst Hoyzer Boyz renodlade bottenmöte mot 116-Stockholm.

Torsdag 16/9
Det ihärdiga regnandet ställer till det för såväl Hoyzer Boyz som Hoyzer Girlz, som bägge hade viktiga matcher för att distansera sig från det hotfulla nedflyttningsstrecket. För Hoyzer Boyz kom det måhända som en räddningsplanka, då man för att få ihop full trupp kallat in spelare från damlaget, vilka fick beskedet om inställd match redan i förmiddags. Alltså, ingen match för Hoyzer denna vecka, varken mot Yawar Peru eller Bollklubben.

Torsdag 16/9
Nedflyttningshotade Hoyzer Boyz spelar en av årets viktigaste matcher då de ikväll ställs mot Yawar Peru. Man kan med tanke på den breda truppen tro att det inte skulle saknas spelare som vill försvara de hoyzerska färgerna i seriens slutspurt. Men faktum är att det i skrivande stund inte ens finns en full startsjua att tillgå. Skador, sjukdomar, resor och avanmälningar av mer suspekt natur ser ut att sätta krokben för Svarta Gamens lag, som måste vinna för att på egen hand kunna rädda nytt kontrakt.

Tisdag 7/9
Sportsligt är det som vanligt lite si och så för Svarta Gamens lag. Enstaka toppar och djupa dalar, korta perioder av hybris som snabbt bryts ner i defaitism. Men medialt fortsätter Hoyzer att gå från klarhet till klarhet. Under måndagen passerade Hoyzernotiser 10.000 träffar! Totalt har de över 400 artiklarna och notissektionen (räknas som en artikel) på Hoyzers grusplanssida lästs över 200.000 gånger sedan starten 2007. Med detta stärker Svarta Gamens lag Hoyzer Boyz respektive Hoyzer Girlz sin position som landets mest omsusade korpfotbollsklubb!

Måndag 6/9
Hoyzer Girlz börjat få fart på målskyttet efter en målsnål vår. Trots detta har det efter uppehållet bara blivit en poäng av sex möjliga, där man borde vunnit åtminstone den första matchen. Senast vart det förlust mot tabelltvåorna och på torsdag kl 19 är det dags att möta serieledande Stockholm Snipers. Svarta Gamens damer har tjuvkikat på herrlaget Hoyzer Boyz, som nyligen lyckades knäcka sina seriesuveräner, både mentalt och resultatmässigt. Kyligt, smart och välorganiserat spel krävs för detta. Och kanske en smula tur. Hoyzer Girlz ligger inför matchen näst sist i en haltande serie, dock bara enstaka poäng bakom ett jämnt mittskikt.

Onsdag 18/8
På torsdag är det åter dags för Hoyzers stolta tjejer att beträda Bandhagens grus för omstart av serien. Liksom premiären i våras ställs man mot Mosebacke DFF, en match Hoyzer förlorade med hela 0-4. Hoyzer Girlz har haft marginalerna mot sig och vissa problem med målproduktionen, där fem av nio plusmål tillkommit genom en WO-seger. Å andra sidan bör man inte låta sig skrämmas alltför mycket av motståndarna, som haft flyt med resultaten och lyckades sätta fyra av sina föga imponerande sammanlagda tio pytsar mot just Svarta Gamens damer. Räkna med att revanschsuget är på topp då matchen sparkas igång kl 19 på torsdag!

Onsdag 16/6
På torsdagskvällen sparkas både Hoyzer Boyz och Girlz matcher igång samtidigt, kl 19.45 på Bredäng respektive i Bandhagen. Killarna har spelat halva serien och lyckades först i senaste omgången ta första trepoängaren. Nu ställs man åter mot Söder Om Söder, som slog Hoyzer med 3-1 i premiäromgången. Således, tid för hämnd! För Girlzen handlar det snarare om revansch på sig själva, där ett frenetiskt kämpande lag helt utan avbytare i torsdags fick se sig slagna med säsongens största siffror 0-5. Spelet har över lag sett bra ut, men målskyttet har inte riktigt fungerat. Räkna med att Hoyzer Girlz går för seger mot SHB Tjejer!

Tisdag 15/6
Sommaruppehållet är snart här och sett till frånfall och skador på flertalet spelare har man öppnat för enstaka värvningar till hösten. Men redan nu kan redaktionen presentera årets första nyförvärv. Som tidigare spekulerats om blir det italiensk krydda på det hoyzerska lagbygget, då inlånade Marco Ortolani har accepterat ett kontrakt året ut. Marco har sedan försäsongen tränat frekvent med laget och har dessutom stått för mycket goda insatser i två seriematcher. Den lille tekniske italienaren kommer att spela i tröja nummer 17.

Fredag 4/6
Det vart en ny genomklappning för Hoyzer Boyz då man på torsdagskvällen ställdes mot Sandbyknudorna. Hoyzer spelade utan flyt eller självförtroende och det blev inte bättre av ett par billiga baklängesmål tidigt i första halvlek. Sandbyknudorna kunde ta över matchen helt och var klart bättre på alla positioner. Ett demoraliserat Hoyzer mäktade inte med ett enda farligt avslut på mål på hela matchen. Slutresultatet 0-4 förankrar Hoyzer Boyz i botten av serien, där man fortsatt inte har vunnit någon match. Sandbyknudornas referat

Torsdag 3/6
Nu är det banne mig dags för Hoyzer Boyz att ta sig i gamkragen och visa vart barskåpet skall stå! Efter en spelmässigt direkt usel inledning har Svarta Gamens lag spelat upp sig, men inte förmått ta vara på sina chanser och blott spelat in en poäng på tre raka matcher man med bättre flyt och kyla lika gärna kunnat vinna. Sist visade man stundom på ett kreativt spel, men föll lik förbannat mot tekniskt skickliga Yawar Peru. På torsdagsaftonen är det en kamp mellan skilda världar som utspelar sig på Bandhagens grus, där Sandbyknudorna med häng på toppduon utmanar Hoyzer Boyz (i bästa fall med häng på nedflyttningsstrecket). Hoyzer Girlz visade vägen i torsdags – dags att sluta upp kring Hoyzer, visa hjärta, spelglädje och lagkänsla för att ta död på katastrofstämpeln genom att bärga säsongens första trea till Boyzen! Avspark halv nio.

Torsdag 27/5
Den stora ”nyheten” i media i dessa dagar tycks vara scoopet att män som träffas över en öl oftast pratar om fotboll (kvinnors ölvanor avhandlas tydligen inte). Detta enligt en internationell undersökning genomförd av en känd ölfabrikant. Hoyzer, som redan har sitt eget ölmärke Hoyzer Bier, var inte sena att göra sin egen högst vetenskapliga undersökning. Märkligt nog visade det på det omvända, nämligen att då laget träffas för att spela fotboll, är öl det samtalsämne som oftast kommer på tapeten.

Torsdag 6/5
Hoyzer Girlz behövde inte ens ställa in skorna på Bandhagens grus. Torsdagens tilltänkta motståndarna IFK Tumba Ladies lämnade i sista stund walkover. Således tilldöms Girlzen seger med 5-0, men klackarna var inte precis i taket över hur årets första seger bärgades: ”Faaan, jag som var så laddad. Trist att inte få spela men gött med poäng” kommenterar frustrerade Hoyzerkapten Maria Holmgren beskedet.

Fredag 23/4
Den efterlängtade seriepremiär slutade i moll. Redan efter några minuter hade Hoyzer Boyz dragit på sig två skador och resterande lag orkade inte stå upp mot Söder Om Söder som välförtjänt kunde vinna med 3-1 mot ett för kvällen blekt Hoyzer. Än värre var det för Hoyzer Girlz som i sin premiärmatch fick se sig slagna av Mosebacke DFF med 0-4.

Onsdag 14/4
Hoyzer Boyz spelar som bekant årets seriespel i Bredäng, en plan man handplockat för dess likhet i storlek med lagets träningsplan, närheten till tunnelbana, Bredäng Centrum och miljonprogrammets ståtliga skivhus. Enligt Stockholms Stadsmuseum utgör Bredäng dessutom det sannolikt bästa, och mest konsekvent genomförda, exemplet på idén om hus i park i hela Sverige. Som om inte detta vore nog dessutom besjunget av Doktor Kosmos i ”Bredäng Centrum”. Torsdag den 15/4 kl 18 samlas Hoyzers spelare och supportrar vid tunnelbanespärrarna för att utforska denna oas som i år blir lagets gemensamma vardagsrum och hemmaplan. Välkomna!

Söndag 4/4
Korpenkansliet har släppt en preliminär serieindelning och enligt denna står det klart att Hoyzer Boyz kommer att spela sina matcher på torsdagar på Bredängs Bollplan. Hoyzer tog tidigt ett beslut om att spela på en plan med närhet till faciliteter och kommunikation, inte minst av hänsyn till sin rika supporterskara. Då ligger planen ur hoyzersk synvinkel idealiskt ett hundra meter från tunnelbana och Bredäng Centrum, pittoreskt omgivet av miljonprogrammets praktverk. I serien spelar också storheter som 116-Södermalm, Sandbyknudorna, Söder om Söder, Yawar Peru, Spola Kröken, Golden Studs och Real Hägersten. Serien startar i slutet av april.

Måndag 29/3
Det tycks alltså bli spel i Europa också detta år för Hoyzer Boyz, trots den genanta insatsen i fjolårets internationella Skrubbsårsturnering. Arrangörerna Strandnäs Stål väljer att se mellan fingrarna och bjuder åter in Svarta Gamens lag till Åländska huvudstaden Mariehamn. Turneringen äger rum lördagen den 17 april och med Hoyzer som alibi blir den av allt att döma en internationell angelägenhet också i år.

Fredag 26/3
Med nästan på pricken en månad kvar till seriestart har Hoyzer Boyz äntligen startat försäsongsträningen. Dessutom är första vänskapsmatchen inbokad mot bekantingarna Fiumelago från Älvsjö. Lagen har följts åt i serien de senaste åren och Hoyzer har vunnit två matcher, spelat en oavgjord och åkt på torsk vid ett tillfälle. Lagen har också spelat vänskapsmatcher två gånger där det blev oavgjort respektive Hoyzervinst. Matchen spelas 2×30 minuter på påskafton, lördag den 3 april. Platsen är preliminärt Tantolundens bollplan och avspark äger rum kl 13.00. Missa inte detta tidiga formbesked för Svarta Gamens lag!

Söndag 21/3
Det var dags för säsongens sista inomhusmatch och Hoyzer tog omedelbart tag i taktpinnen. Ett pressat Farcao blev stundtals utrullat av ett aggressivt Hoyzer Mix. Men trots spelövertag var det motståndarna som omgående fick det målmässiga överläget. Trots fröjdig offensiv lyckades Hoyxer bara sätta en boll på första halvlek. Farcao satte varje avslut bakom lagets plötsligt utnämnde målvakt Ogge Hallberg och ledde i halvtid med hela 5-1! Hoyzer fortsatte jobba hårt och spela aggressivt i andra halvlek vilket snabbt gav utdelning. Man spelade ut motståndarna och Bjornar Berger var stor hjälte i Svarta Gamens lag då han med sitt hat-trick kvitterade till 5-5 i ett läge då de bruntröjade jagade vidare för en seger. Tyvärr cementerade motståndarna sin närmast overkliga effektivitet då de på sitt sjätte avslut på mål satte den avgörande bollen till 5-6. Surt!

Torsdag 11/3
Hoyzers mixlag ställdes i söndags inför två motståndare samma dag. Först ut var Team Realness, ett lag som i det tidigare mötet vann över Hoyzer med 4-1. En svår match på pappret; i praktiken en defilering för det guldbruna laget. När domaren blåste av matchen stod Hoyzer som segrare med 5-1. Och det var helt rättvist. En halvtimme senare var det dags för match två. Den här gången stod Bara Bajare MFF för motståndet. Hoyzer hade kvar det fina spelet från tidigare match, men det räckte inte den här gången. Målvakten Mikael Wiman åkte på en varning efter att ha kolliderat med en friställd spelare, och med en spelare mer på plan lyckades de grönvita motståndarna få till ett ledningsmål. Hoyzer jagade kvittering, men det var tydligt att krafterna inte räckte till. Matchen slutade med en 0-2-förlust.

Måndag 1/3
Hoyzer hade tillfälle att revanschera sig för den förra plattmatchen mot Kulturelitens FF, men det var helt enkelt inte Svarta Gamens afton den här gången heller. Trots att man skapade nog så många chanser som antagonisterna, kom man inte närmre än tre ramträffar. KeFF hade bättre kvalitet i avsluten, samtidigt Ogge Hallberg i mål inte lyckades försvara sin nolla från föregående match. Slutresultatet 0-4 speglade därför inte matchbilden helt rättvist, men Hoyzer hade problem att få längd i anfallen då mittfältet tycktes ha fastnat i limbo utan att ligga rätt varken i offensiv eller defensiv. KeFF sprang mer, var taktiskt bättre, samt mer distinkta framför mål. Ett för kvällen svagt Hoyzer fick se sig bli nollade för första gången i serien.

Söndag 7/2
Hoyzers mixlag skulle på söndagskvällen möta serieledande Veddesta Eltjänst och lagkapten Petra Åslund hade tänkt mönstra ett revanschsuget, på pappret starkt och toktaggat lag. När matchen skulle sättas igång var dock bara en endaste övergiven Hoyzer på plats. Anledning: Korpenkansliet har utan att informera Hoyzers lagledning ändrat vissa matchtider. Istället för 20.30 hade avspark flyttats till 19.20. Både Hoyzer och motståndarna Veddesta tycker att det är kansliet som sjabblat med informationen och Kapten Åslund kommer under kvällen sända in en skrivelse till de ansvariga med en begäran från bägge lagen om att få spela om matchen. Men tills vidare kommer resultatet sannolikt skrivas som en extraordinärt snöplig WO-förlust.

Måndag 1/2
Hoyzers tappra inomhuslag hade en tung söndagskväll mot andraplacerade UFA United. Det mesta gick emot ett redan på förhand slitet lag som fick avsluta matchen utan avbytare efter att Ogge Hallberg tvingats kliva av. Motståndarna var klart bättre och snabbare denna afton och inte ens Niclas Josefsson i Hoyzermålet kunde hålla nere siffrorna som till slut skrevs 1-8. Hoyzers tröstmål gjordes tidigt i andra halvlek i en soloräd av Carlis Fridlund, som strax därefter ”revanscherade sig” med ett självmål och genom att sätta ett knä i skrevet på egen målvakt i en rörig situation. Det är bara för Svarta Gamens lag att glömma, gå vidare och hoppas på bättre uppslutning i nästa match mot serieledande Veddesta Eltjänst.

Onsdag 13/1
Hoyzers planerade motståndare Sanna Genborn FC blev kortvariga i inomhusserien och deras plats har stått vakant de senaste omgångarna. Men lagom till omstarten stod ersättarna klara och går under namnet BK Batong. Dessa axlar den otacksamma uppgiften att förvalta SGFCs resultatnolla, men bjöd i premiäromgången på målkalas. Dock blev det 4-9-förlust mot seriesuveränen Veddesta Eltjänst, som ännu inte tappat poäng (trots att det var snubblande nära mot Hoyzer tappade ledning två gånger om). Svarta Gamens förkämpar plockade som bekant den första poängen sen just WO-segern mot SGFC, men står över söndagens omgång. Nykomlingarna BK Batong står på Hoyzers meny den 21 februari.

^^^ 2010 ^^^

Söndag 6/12
Det blev aldrig särskilt spännande i mötet mellan Hoyzer och Sanna Genborn FC. Laget med det pikanta namnet behagade inte dyka upp och domaren tilldömde sålunda Hoyzer en mycket rättvis och odiskutabel 5-0-vinst. Mixlagets segerfirande kom dock av sig något då de ändå spelade en träningsmatch, mot ett relativt starkt motstånd som följde herrlagsreglerna. Likväl är den historiska andra fullpoängaren inomhus ett faktum för Hoyzer.

Onsdag 21/10
Hoyzers internetshop har rönt mycket positiv uppmärksamhet för sitt stora utbud av snygg merchandise. Nu är den dessutom uppdaterad med ett stort antal snygga nyheter, såsom bebiskläder, laptopfodral, nya träningsjackor och annat smått och gott för stora som små, tjejer som killar, spelare som supporters. Kolla in sortimentet här och lös ett och annat julklappsproblem. Sedan tidigare kan man köpa broderade tygmärken, knappar, samlarkort och tishor med tryck i begränsad upplaga i samband med matchspel och andra Hoyzerevenemang.

Måndag 19/10
Den gäckande tillika dubiösa hoyzerska karaktären har slagit till igen. Grusälskande Hoyzer sviker sina principer och ställer upp med ett mixlag i inomhuskorpen. Att ett lag som tagit namnet efter en korrumperad domare skulle ha några principer är förvisso högst tveksamt, men det kommer ändå leda till höjda ögonbryn och debatter om vad som är hoyzerskt. Svarta Gamens lag har tidigare, utöver träningsmatcher, spelat Frihetliga fotbollscupen som mixlag, den gången på det ohoyzerska underlaget naturgräs. Bäva månde Stockholms sporthallar med närliggande ölsjapp!

Onsdag 30/9
Att Hoyzer Girlz hela säsongen haft ett horn i sidan på domaren är knappast någon hemlighet. Billiga utvisningar, frisparkar och straffar har drabbat tjejerna titt som tätt, men i lagets sista match mot The Balls stod rättskiparen för ett nytt lågvattenmärke. Trots att bollen inte på långa vägar var över Lollo Jonssons mållinje dömde han mål för motståndarna.
– Vi tappade fokus och lyckades inte komma in i matchen igen. Jag har aldrig varit så arg i en match, säger lagets backklippa Jenny Holmberg om det ödesdigra felslutet.
Matchen rann sedan Girlzen ur händerna och förlustsiffrorna skrevs till 1-4. Detta kan bli kostsamt då skuggande BKVV samtidigt bröt sin vinstfria svit. I värsta fall kan Hoyzer Girlz missa den slutspelsplats som nästan var given, då man står över sista omgången. Istället får man hålla tummarna för att Långholmen FK snuvar det hotande laget på poäng då serien spelas klart nästa tisdag.

Torsdag 24/9
För Hoyzers klubblag är det verkligen himmel eller helvete. Hoyzer Girlz säkrade i princip sin uppflyttnignsplats, medan Boyzen stod över veckans omgång i en haltande tabell. När de andra lagen spelat av denna stod det klart att Hoyzer var tvåor – från slutet. En mycket stark inledning efter sommaruppehållet gjorde Hoyzer Boyz till seriens formstarkaste lag och man aspirerade på en stabil mittplacering. De två senaste matcherna har dock varit spelmässiga fiaskon, så efter att tidigare nedflyttningsplacerade Fiumelago först spelat oavgjort mot BK Fashion och sedan besegrat YBÄ, är det åter Svarta Gamens lag som hamnat under det nedre sträcket. Nästa onsdag möter man klara tabellettan Sporting Söder. Måtte herrarna upprepa Girlzens bedrift och slå tillbaks seriesegrarna.

Tisdag 22/9
Då de sista höstmatcherna för Hoyzer Boyz mest handlar om att hålla sig över nedflyttningsstrecket, ser det betydligt ljusare ut för Hoyzer Girlz. Med två omgångar kvar slåss man om platserna kring (och helst ovanför) det övre strecket. Förra omgången bjöd återigen på vinst och mot tisdagskvällens motståndare, tillika klara seriesegrarna Tussilago BK, har man faktiskt ett mentalt övertag efter vårens segermöte. Girlzen har andraplatsen i egna händer och kan med seger säkra denna likväl som uppflyttning till nästa säsong. Räkna med att Hoyzersupporters kommer vallfärda till Bandhagens grus för att stötta tjejerna. Avspark kl 18.

Tisdag 8/9
Hoyzer Boyz senaste och för säsongen sista nyförvärv är på plats, något försenad av strul med flytt och pappersexercis. Lånet från åländska Strandnäs Stål, supertalangen Lucas Åsbacka, gjorde under måndagskvällen sitt första träningspass som registrerad Hozerspelare iklädd tröja nummer 17. I träningsmatchen hade motståndarna One Boys denna gång inget att sätta emot. Luc gjorde liksom resten av laget ett taggat intryck och hann också utmärka sig med sin snabbhet och sitt lödiga skott i steget. Seriedebut blir med största sannolikhet på onsdag i sexpoängsmatchen mot Paddan FC.

Måndag 24/8
Bollen har inte riktigt rullat Hoyzer Girlz väg efter omstarten. Trots bra spel har man endast fått med sig en ynklig poäng till gamboet. På tisdagskvällen möter man serietvåan BKVV och om Hoyzertjejerna vill ha fortsatt häng på topplagen är det vinst som gäller. Tyvärr får man klara sig utan Jenny Holmberg, som tvingats utgå pga ett befarat revbensbrott. Jenny bildade i förra matchen på ett mycket lyckat vis spelstyrande backpar med lagkapten Maria Holmgren. Frågan är vem som kan kliva in och styra upp lagets struktur i Jennys ställe.

Onsdag 19/8
Hoyzer Girlz tycks vara på rätt spår igen efter förlusten i omstarten. 1-1 mot Runa BK ger fortsatt hopp och häng på topptrion. Hoyzerveteranerna Maria Holmgren och Jenny Holmberg bildade nytt backpar och dirigerade spelet bakifrån. Det var också lagkapten Holmgren som gav Girlzen ledningen. Trots att det inte blev en fullpoängare var tongångarna positiva efter matchen:
– Vi öppnade starkt och pressade hela första halvlek. Tjejerna framåt var hela tiden först på bollen när vi spelade upp. Det vart lite rörigt i början av andra, då de gjorde sitt mål, men sen var de vi som låg på igen, kommenterar Jenny matchen.
Bella Svanberg drog på sig säsongens andra kort efter att hamnat i tjafs med en motståndare och Sofia Mukka stod för en pigg insats framåt vilket sånär krönte henne till matchhjälte. Närmast väntar ett glödhett toppmöte med serietvåan BKVV.

Måndag 17/8
Återigen har Hoyzer hamnat i trångmål med lagens långa näsa, men inte heller denna gång är det klubbens inofficiella grundare och skyddshelgon Robert Hoyzer som drar på sig svarta rubriker. Det var efter förra veckans segermatch Hoyzer Boyz stabile back Kristoffer Kearsley, något rund under fotbollsskorna, plötsligt fann sig i händelsernas fokus. Då Kearsley i lugnan ro väntade på nattbussen svängde plötsligt två polisbilar med en piketbuss med blåljusen och allt i hasorna upp framför busskuren och spelaren ser sig snart omringad av poliser. Klubben har varit förtegen om det inträffade och det är i skrivande stund oklart om Kearsley gjort sig skyldig till något brottsligt, men det hela förlöpte lugnt och tycktes handla om att någon lämnat ett signalement på en förövare som liknade Hoyzerbacken i fråga. Kearsley är åter försatt på fri fot.

Tisdag 4/8
Efter månader av sommarträning är det nästa vecka omstart för seriespelet för ett taggat och revanschsuget Hoyzer Boyz. Men det är inte enbart på grusplanerna Svarta Gamens lag varit aktiva under sommaren. Liksom de andra stora Stockholmsklubbarna var Hoyzer väl representerade i Prideparaden både genom fans och spelare, däribland lagkapten Carlis Fridlund:
– Det är sedan flera år brukligt i Hoyzer att möta upp lagets representanter i Prideparaden och i år var vi glädjande nog rekordmånga ur laget som gick med i tåget, liksom de som supportade deltagarna och mötte upp utanför Tanto.

Tisdag 9/6
Hoyzer Girlz följde upp segern mot serieledande Tussilago då man på tisdagskvällen tog ytterligare en viktig seger. I ett hett sexpoängsmöte klämde man till The Balls med klara 4-0 och avancerar nu uppåt i tabellen. Girlzen har nu ett välförtjänt sommaruppehåll att se fram emot då de står över nästa veckas omgång. Serien startar om den 11 augusti då man åter ställs mot Långholmen FK.

Onsdag 3/6
Med sommaruppehållet nära förestående hakade Svarta Gamens damlag på tätstriden i division 4. Detta genom att tillfoga serieledande Tussilago BK deras första förlust för säsongen. Segersiffrorna skrevs till 2-0 och Hoyzer Girlz skuggar toppen tre poäng efter med sex omgångar spelade. Dock har man en match mer spelad än toppkonkurrenterna i den haltande tabellen.

Lördag 30/5
Hoyzer Boyz åkte på lördagsförmiddagen för andra gången i klubbens historia ut till anrika Stockholmsförorten Orminge för att spela fotbollsturneringen Boo Energi Cup. Laget imponerade i första matchen genom att slå Hjältarna med 2-0, men föll trots bra chanser i andra omgången med matchens enda mål. Trots fadäsen vann Svarta Gamens lag gruppen och ställdes i semifinalen mot ett ungt och tekniskt FC Barcelona. Men Hoyzer Boyz lyckades trots ett påtagligt spelinnehav och mängder med lägen inte få hål på de nyliga Chamipons League-vinnarna. Semin gick istället till straffar där Hoyzer inte höll för trycket utan slogs ut. Barcelona gick sedan hela vägen genom att vinna finalen, också den på straffar. Hoyzer Boyz tackar arrangörerna och motståndarna och gratulerar FC Barcelona till ytterligare en prestigefull titel.

Söndag 10/5
Äntligen kanske en liten ljusglimt i det kompakta Hoyzermörkret. Nej, det är inte den hängivne supportern och prästen Karin Tillberg som är i farten för att bryta den negativa trenden för Hoyzer Boyz. Istället kommer hoppet från det geografiska ovan, ifrån Norrland och fjolårets succéman Klas Jonsson. Det har länge spekulerats kring när och om Jonsson ska hämtas hem efter sina proffsäventyr i Norge och Latinamerika. Enligt inofficiella källor söker Klas i boende i Stockholm, vilket också öppnar för spekulationerna om en comeback i Svarta Gamens lag. Och läget kunde onekligen inte vara bättre än efter Hoyzers målsnåla inledning. Innan sin proffsflytt stod Jonsson för sju strutar på sex matcher och var så långt intern skytte- och poängkung.

Lördag 2/5
Andra omgången slutade i moll för Hoyzer Girlz. Tjejerna stod upp bra mot Runa BK, men föll med uddamålet 1-2 mot ett samspelt motståndarlag.

Tisdag 28/4
Ikväll är det läge för revansch och gruvlig hämnd för Hoyzer Girlz. I fjol mötte man motståndarna Runa BK i sista omgången som blev direkt avgörande för vilket av lagen som skulle kamma hem lilla silvret i division 5. Runa BK ställde upp med ett helt annat lag än det som under våren föll med 1-3 mot de tappra tjejerna i Svarta Gamens lag. Trots en kämparinsats från Hoyzer blev det förlust och en hedersam fjärdeplacering. Så 18.45 är det återigen dags för ett prestigefullt möte lagen emellan på Bandhagens grus. Supportrar uppmanas sluta upp för att hjälpa de granna Gamdamerna i brunt lyfta och förlänga sin vinstsvit!

Torsdag 23/4
Sent om sider har Korpen gjort en ändring i södra Stockholm division 8 där Hoyzer Boyz huserar. Sthlm United har bytts mot Paddan FC som var ett av topplagen i Hoyzers division 2006. Spelprogrammet påverkas inte på annat vis än att Paddan tar Sthlm Uniteds plats och matcher.

Söndag 19/4
Hoyzer Boyz spelade under lördagen sin sista träningsmatch innan seriestarten mot YBÄ nu på onsdag. För motståndet stod nystartade laget One Boys som stod upp oväntat bra mot ett Hoyzer som också de genomförde en bra match. Ledning 1-0 i halvtid förvandlas i slutet till komfortabla 5-1, men det fanns moment då matchen stod och vägde. Hoyzer Boyz visade stundtals på bra passnings- och positionsspel, något som varit lagets akilleshäl såhär långt under försäsongen. Liksom senast mot Fiumelago stod nyförvärvet Tim Nellfors för tre strutar, Bjørnar Berger för en och Carlis Fridlund avslutade målskörden. I målet gjorde Hasse Håkansson en mycket bra match med flera avgörande räddningar.

Måndag 13/4
Hoyzer Boyz lyckades som väntat inte komma hem helskinnade från Europaäventyret på Åland. Förutom tre nya skador fängslades en spelare för grovt fylleri. Lagets nummer fem, Micke Ek, omhändertogs av den lokala polisen och fick tillbringa natten i Mariehamns tukthus. Resten av laget lyckades efter många om och men hinna med båten efter den stora och blöta fest som avslutade Skrubbsårsturneringen. Under söndagseftermiddagen rapporterades Micke ha släppts av polismyndigheterna, lyckats fly landet och ta sig till Stockholm, enligt uppgift välbehållen men något bakfull.

Onsdag 8/4
Seriesegrande Hoyzer Boyz är ett av fyra lag som flyttas upp tre divisioner från fjolårets div 11. Så räkna med kära och prestigefyllda återseenden med serietvåan Countryside Alliance, trean Fiumelago, samt blygsamt sjätteplacerade Young Boys Älvsö. Division åtta kommer dessutom att husera Sthlm United, FC Black Jack, Sporting Söder, Fashion BK, samt träningsbekanta och för året nerflyttade Team Fabulator. Klart är också att ny hemmaplan blir Johannesdals BP utanför Vårberg och att matchdag satts till onsdagar.

Måndag 6/4
Det står nu klart att premiärsäsongens fjärdeplats i femman placerar Hoyzer Girlz i division 4. Där får man möta gamla bekantingar som Runa BK, Lady Vikings och Sporting Aspudden. Dessutom BKVV, Långholmen FK, Tussilago BK, Pink Sox och The Balls. Liksom i fjol blir Girlzens hemmagrus Bandhagens BP och matchdag tisdagar. Nu på torsdag släpper Korpen spelprogrammet.

Tisdag 31/3
Hoyzer Boyz egna fotbollsbröder Micke och Daniel Ek är åter på hoyzersk mark. En dryg månads höghöjdsträning i Engelberg torde innebära att de trots allt ligger bra till träningsmässigt i ett lag som rivstartat sin försäsong sedan en dryg vecka och redan hunnit med två tuffa träningsmatcher. Av bröderna är vindsnabbe Daniel den mer offensive som återfinns antingen på mittfältet eller topp, medan Micke tar ett större defensivt ansvar men också fungerar som kantspringare.

Söndag 29/3
Ett till manskap reducerat Hoyzer Boyz mäktade med en jämn halvlek som slutande 2-2 med viss mersmak mot Stocktown Slackers. Därefter märktes det att man var slitna efter torsdagens genomkörare mot Andrea Doria, alternativt bara dåligt tränade. Hasse Håkansson gjorde en mycket bra debut i Hoyzermålet och kan inte lastas för att slutsifforna rann iväg till 3-8 för ett håglöst Hoyzerlag. Men Stocktown Slackers är inget dåligt motstånd. De har bara förlorat en enda match på tre års spel i Korpen. Men det är trots tufft motstånd i de första träningsmatcherna lätt att konstatera att Hoyzer Boyz har en bra bit kvar till toppformen.

Lördag 28/3
Hoyzer Boyz målvaktsdilemma har uppmärksammats tidigare. Givne förstakeepern Niclas Josefsson har ett struligt knä som håller honom borta från träning. I torsdagsmatchen iklädde sig Mikael Wiman rollen som burväktare och gjorde det bra, även om det mest var en nödlösning. Men nu har lagets tidigare balansspelare Hasse Håkansson gjort klart att han kommer vikariera för Niclas. Just en knäskada spolierade hela fjolårssäsongen, men nu gör han comeback i lördagens träningsmatch mot Stocktown Slackers. Håkansson har goda meriter som målvakt, där vinst i juniorallsvenskan med IFK Göteborg är höjdpunkten.

Torsdag 26/3
Det tycks vara nån sorts förbannelse över målvaktspositionen i Hoyzer Boyz. Inför kvällens prestigeladdade möte med Andrea Doria hade man tänkt mönstra ett hemligt vapen i form av meriterade Joakim Fridlund mellan stoplarna. Detta eftersom ordinarie målvakt Niclas Josefsson dras med en efterhängsen knäskada och tidigare andremålvakten Kim Aho pga två trasiga knän lagt handskarna på hyllan efter tidernas kortaste Hoyzerkarriär. Men oturen fortsätter hånle Hoyzer i plytet. Joakim har fått känningar av en gammal skada och ordinerats vila. Det är i nuläget inte klart vem som ska lösa målvaktskrisen i Hoyzer Boyz.

Onsdag 4/3
Det är nu klart att Maria ”Gamen” Holmgren tar över som lagledare för Hoyzer Girlz. Det fick räcka med ett års ledarskap för Jenny Holmberg, vars lagbygge tog en meriterande fjärdeplacering under debutsäsongen.

Måndag 19/1
Hoyzer Boyz spelskickliga back Kristoffer Kearsley tvingas till lagkamraternas och fansens sorg lägga ner korpbollskarriären. Ihållande skadeproblem som trots vila och behandling vägrat ge med sig stoppar nu slutligen Kearsley, som gjort sig känd för att envisas med att spela i grässkor, avsedda för ett underlag Hoyzer normalt inte befattar sig med. ”Jag får försöka finna tid att stötta HB i andra former. Öldrickande vid sidlinjen kanske?” kommenterar backklippan sitt svåra beslut. Redaktionen tackar lagets nr 20 för hans insatser i Svarta Gamens lag, en karriär som trots allt slutade på topp med 2008 års serieseger.

^^^ 2009 ^^^

Lördag 13/12
Hoyzer Boyz i särklass tyngste back Stefan ”Kulan” Kullman vårdas sedan ett par dagar på sjukhus. Det var i veckan han med smärtor i de bakre regionerna ringde lagkamraten Mikael Wiman och bad att bli skjutsad till sjukhus. Vid undersökning fastslogs att Kulan drabbats av vuxendiabetes. Kulan Kullman kom till Hoyzer under våren som materialare, hoppade vid ett tillfälle in som målvakt och avslutade serien på backposition. Återstår att se om detta är början på slutet av fotbollskarriären för den korpulente gamkamraten, eller om det blir början på ett nyttigare liv.

Torsdag 20/11
Under onsdagskvällen höll Hoyzer Boyz stämma för att utvärdera den gångna säsongen och dra upp riktlinjer för den nästkommande. Ambitionsnivån sportsligt är att etablera sig som ett stabilt lag i serien, samt lägga större fokus på träningarna. Lagets stagnation under hösten förklarades till största delen av den försämrade kontinuiteten och närvaron på träningar. Det kommer också ställas tydligare krav på spelarna, något som kan komma att utformas i lagstadgar och där det ska stipuleras vad det innebär och förväntas av en som spelare i klubben. Förslag lades fram kring detta och en framtida organisation, vilka nu ska diskuteras och debatteras internt innan slutgiltiga beslut spikas i god tid innan korpfotbollssäsongen 2009.

Fredag 7/11
Vi har sedan tidigare kungjort att Hoyzer Boyz Englandsproffs Micke Edgren återvänder till hemmagruset för att möta åländska Strandnäs Stål. Men han blir inte ensamt utlandsproffs att resa hem till detta internationella stormöte. Nu står det också klart att Klas Jonsson, sedan i somras med adress i Oslo, rycker in för att försvara de Hoyzerska färgerna. Jonsson hade under innan sin Norgeflytt bäst målsnitt i Hoyzer Boyz, då han stod för sju mål på sex matcher.

Onsdag 5/11
Inom den, för Hoyzers, avlägset besläktade sporten gräsfotboll på stor plan är ett av de stora samtalsämnena domaren Martin Hanssons insats i Champions League igår. På övertid tilldömde han Liverpool en skandalöst billig straff, vilket som bekant gav hemmalaget en pinne mot Atletico Madrid. Nu spekuleras det också om mygel och mutor i samband med matchen. På webbsidan Sportbetting Forum går en insändare så långt att denne pekar ut Hansson som en ny Robert Hoyzer. Även om uppgifterna är obekräftade tycker redaktionen att det vore på tiden att svenska domarkåren får den förebild man så länge saknat!

Måndag 27/10
Först tog man hem titeln ”Söders coolaste korplag” sen lyckades man med en hoyzersk kombination av tur, stolparna och skicklighet ta hem seriesegern. Tidningen Södermalmsnytt är inte sena att gratulera med en notis i senaste numret som delas ut till alla hushåll på Söder och Gamla stan. Du kan också ladda ner tidningen här.

Fredag 10/10
Fjärde gången gillt ska så Hoyzer Girlz spela sin avslutande match mot Runa BK, en kamp som är direkt avgörande för vilket av lagen som slutar trea i serien. Vädrets makter, såväl som kommunikationsteknologin har satt käppar i hjulen för de tidigare matchplanerna, men denna gång ska det förhoppningsvis bli fotboll av. På måndag kl 21 intar Hoyzer Girlz Västboda BP på Värmlandsvägen 9 i Farsta. Räkna med ett massivt supporterfölje som dock kommer att förfasas över det ohoyzerska underlaget plast. Återstår att se hur Girlzen hanterar den ovana banan.

Måndag 6/10
För tredje gången och med rekordkort varsel skjuts den viktiga prestigematchen mellan Hoyzer Girlz och Runa BK upp. Återigen var det regnsjuk plan som ställde till det och kansliet försökte först flytta matchen till Farsta. Men tiden var alltför knapp för att båda lagen skulle ha en chans att anpassa sig efter ändringarna. Mötet, som är direkt avgörande för vilket av lagen som tar hem tredjeplatsen, skjuts alltså återigen på framtiden.

Onsdag 1/10
Efter många turer har så Hoyzer Girlz fått ett nytt datum för sin framflyttade avslutningsmatch mot Runa BK, en kamp som blir direkt avgörande för vilket lag som slutar trea i serien. Hoyzer behöver med sig minst en pinne för att knipa det sk lilla silvret, en fantastisk insats av ett debuterande lag. Se till att komma till Bandhagens Gymnasiums grus på måndag och stötta tjejerna!
Mån 6 Okt kl 18.00 Hoyzer Girlz- Runa BK (Bandhagen)

Tisdag 30/9
Idag agerade slutligen Korpenkansliet mot den ökänt undermåliga belysningssituationen på Långbro BP. Hoyzer Boyz resterande matcher kommer istället att spelas på Bandhagens Gymnasiums BP, dvs samma plan som Hoyzer Girlz huserar på. Tiderna är däremot desamma, och redan på torsdag kl 19.45 väntar Hawkins Crew.

Onsdag 24/9
Imorgon torsdag skulle Hoyzer Girlz ha slutfört sista omgången i sin division och hade inför mötet med Runa BK läge att knipa tredjeplatsen, det sk lilla silvret. Förra gången var det vädret som ställde till det, denna gång är det en miss i korpenkansliets kommunikation som gör att matchen blivit skjuten på obestämd framtid. Hoyzerredaktionen återkommer naturligtvis med nytt speldatum när detta är spikat.

Måndag 22/9
Förrförra måndagen var tanken att Hoyzer Girlz skulle krönt sin premiärsäsong med lilla silvret, men vädrets makter ville annorlunda. Ny speltid har satts till denna torsdag kl 18.45 på Bandhagen, ett beslut som fått Hoyzerledningen att gå i taket. Tiden krockar nämligen med Hoyzer Boyz viktiga seriefinal mot Countryside Alliance som har avspark 18.15 på Långbro BP. ”Det är både orättvist och onödigt att fansen ska tvingas välja mellan två högintressanta matcher” kommenterar klubbledningen beslutet. Det är inte första gången Hoyzer markerat mot Korpens oömma behandling av klubben och dess supportrar.

Torsdag 11/9
Hoyzer Boyz prekära sjuk- och skadesituation tycks tvinga laget till åtgärder utöver det vanliga. När lagets poängkung Ola Wiklander blott timmar innan avspark sjukskrivit sig har klubbledningen agerat. Till skillnad från många andra lag tar man dock inte hjälp genom lån utifrån, utan håller sig inom Svarta Gamens lag. Enligt säkra källor ska en förfrågan ha gått ut till systerföreningen Hoyzer Girlz om lån av spelare till vakanta positioner. Hur det blir med detta ser vi ikväll kl 19.45 på Långbro BP1 då Hoyzer tar sig an FC Stolpskott.

Måndag 8/9
Hoyzer Girlz chans att knipa lilla silvret i afton må ha blivit uppskjutet pga regnsjuk plan. Men Svarta Gamen kan ändå idag fira en liten guldklimp. Någon som inte lät vänta på sig var Hoyzerbacken Kristoffer Kearsleys dotter, som något före utsatt tid kom till världen denna morgon. Hoyzer Girlz och Gamisklubben har en ny medlem att vänta. Stort grattis till Kristoffer och Elisabet!

Måndag 8/9
Tanken var att måndagen den 8 september skulle vara dagen då Hoyzer Girlz krönte sin premiärsäsong med en tredjeplats och ”lilla silvret”. Men vädrets makter ville annorlunda. Helgens och förra veckans regnskurar medelst snålblåst har inte bara gjort korpbollsspelare förkylda. Korpens kansli har låtit meddela att Bandhagens grusplan drabbats av vattensjuka. Måndagens match mot Runa BK är därför inställd. Nytt speldatum och eventuell ny plan spikas sannolikt i veckan.

Fredag 5/9
Med endast en omgång kvar av Hoyzer Girlz seriesäsong har man stor chans att knipa tredjeplatsen bakom seriesuveränerna Tumba och Sega Råttorna. Det räcker nämligen med oavgjort mot Runa BK i sista matchen för att säkra ”lilla silvret” i division 5. Hoyzer Girlz har tagit sig samman på bästa vis efter den försmädliga WO-förlusten mot Sega Råttorna och har två raka segrar i ryggen. Se till att komma till Bandhagens grus för att stötta tjejerna i den viktiga matchen nu på måndag kl 19.30.

Tisdag 2/9
Hoyzers givne förstemålvakt Niclas Josefsson har under en längre period haft problem med muskelfästen i rygg och bröstkorg. Under lördagens cupspel fick han sig ytterligare en smäll som tog illa. Nu äventyrar detta Josefssons medverkan i torsdagens viktiga seriematch mot FC Vantör. Det kommer förmodligen inte stå klart förrän till matchdagen om han är i skick att vakta Hoyzer Boyz mål.

Torsdag 21/8
Att Hoyzer Boyz hela säsongen haft stora problem med skador och sjukdomar är ingen nyhet. Detta samt den många gånger halvdana närvaron har dock kunnat kompenseras med truppens storlek och bredd. Få korplag har sådana resurser rörande spelarmaterial. Men till kvällens drabbning mot Södermalms SS slår frånvaron nya rekord. Inte mindre än tio ordinarie spelare saknas. Detta ger dock sannolikt nykontrakterade provspelaren Jocke Malm chansen från start. Dessutom har Jonny Wiederholm förklarat sig tillgänglig för spel trots fortsatta känningar av sin ljumskskada.

Tisdag 19/8
Hoyzer Girlz ställde inte ens in skorna på gruset mot serieledarna Sega Råttorna och noterades sålunda för en 5-0-förlust på walkover. Under måndagen tvingades lagledaren Jenny Holmberg konstatera att de inte fick ihop full trupp och då återstod inget annat än att kasta in handduken. Vi hoppas att tjejerna snart tar sig samman och kommer igen efter detta förhoppningsvis tillfälliga bakslag.

Fredag 8/8
Under torsdagen skrevs Micke Ek ut ifrån Karolinska Sjukhuset där han vårdats sedan den 26 juli i sviterna efter en allvarlig fallolycka. ”Jag har i alla fall fått lämna sjukhuset och vilar upp mig hos föräldrarna. Blir ju såklart borta ett tag men siktar på en så snar comeback som möjligt. Tackar så hjärtligt för stöd, påhälsningar och blommor” låter Micke hälsa på Hoyzerforum.

Torsdag 7/8
Onsdagens träning gav många positiva besked och några negativa. Framför allt var det glädjande att se så många Hoyzers på gruset samtidigt, inte minst att Skäggmuren var återförenad för första gången sedan i mars månad. Dessutom gav tvåmålsspelet löfte om konserverad form. Noterbart var att lagets materialare ”Kulan” Kullman var med och stod för en lovande insats som back. Med mer träning kan han eventuellt bli en resurs inte bara vid sidan av planen. Dessutom deltog skadade Micke Eks lillebror Daniel och gav ett piggt intryck under sin provträning med laget. Hans snabbhet och teknik borde helt klart kunna tillföra en dimension till laget. Daniel Sannum gjorde sin första träning efter skadan och sade sig inte känna av för mycket av denna. Tråkigare att andra halvan av Skäggmuren Jonny Wiederholm fortfarande har problem med ljumskarna samt att Micke Wiman kände av sina problemskenben.

Lördag 19/7
Den tyske kultdomaren Robert Hoyzer, tillika Hoyzers inofficiella grundare och skyddshelgon, försattes under fredagen på fri fot. Hoyzer behövde bara sitta av halva strafftiden på 29 månader som han tilldömts pga den påstådda mutskandalen med fixade matcher 2004. ”Det är mycket glädjande och räkna med att våra spelare och supporters kommer fira detta på ett typisk hoyzerskt manér. Vi välkomnar naturligtvis Hoyzer ut i friheten och hoppas han strax är tillbaks och dömer matcher. Varför inte i Hoyzer Boyz serie?” kommenterar lagets General Manager frisläppandet.

Söndag 13/7
Hoyzerredaktionen tog ledigt från semestern för att bevittna Hoyzer Boyz träningsomstart efter sommaruppehållet. Ett fåtal trogna Gamar dök upp och visade på välkonserverad form. Långholmens grus var nylagt med rikligt inslag av makadam samlat kring målen. Men glädjen skulle bli kortvarig – halvvägs in i träningen sladdar kommunens pickup in på plan och förklarar att makadamet ska krattas bort. Trots livliga protester, framför allt från målvakten Niclas Josefsson som var trägen om att försvara sitt straffområde, satte kommuntjänstemannen sitt fördärvliga värv till verket och krattade upp små högar av makadam, inte helt olika de ur Blair Witch Project. Samtliga närvarande spelare vittnade likväl om nöjet att träna med boll igen och nu planeras ytterligare tränigstider i veckan innan nästa lördagspass. Den 14/8 startar serien om med viktigt toppmöte mot FiumeLago.

Fredag 13/6
Det stod redan under torsdagsförmiddagen klart att Hoyzer Boyz vunnit kvällens match mot Bajen Fans med 5-0 på walkover. Nu var det upplagt för huvudkonkurrenten Countryside Alliance att genom ett målkalas mot FC Stolpskott, det lag som släppt in flest mål i serien, rycka åt sig serieledningen. Men ett snålt spelande Stolpskott fick Alliansen ur balans och bägge lagen lämnade Långbro mållösa. Hoyzer Boyz är därmed för första gången serieledare också på poäng, en titel man kan stoltsera med över sommaruppehållet tills serien drar igång igen den 14 augusti.

Torsdag 5/6
Inför kvällens match mot Hawkins Crew är Hoyzers ordinarie målvakt Niclas Josefsson indisponibel och andremålvakten Kim Aho skadad. Undsättningen kommer från oväntat håll – materialaren Stefan ”Kulan” Kullman tar på sig målvaktshandskarna och debuterar i matchspel för Svarta Gamens lag. Kulan blir därmed den äldsta registrerade Hoyzerspelare som mönstrat gruset.

Tisdag 3/6
Hoyzer Boyz äventyr i Gruscupen 2008 blev en resultatmässig flopp. Liksom i första matchen misslyckades man helt att ta vara på sina chanser och den här gången hade man också det mesta av det konstruktiva spelet. Håkans Hyenor visade på bättre effektivitet och kunde ta hem segern med 2-0. Spelmässigt gjorde Hoyzer en godkänd match fram till sista fjärdedelen där kylan saknades i avslut, mottag eller avgörande pass. Surt sa räven och nu kan Hoyzer Boyz lägga alla krafter på att vinna serien istället.

Måndag 2/6
Hoyzers grusplansredaktion vill passa på att gratulera veterananfallaren Ola Wiklander som dagen till ära sållar sig till lagets många 30-plussare. Ålderskrämporna tycks ha kommit ifatt den irrationelle målgöraren som, inför morgondagens Gruscupsmatch mot de betydligt yngre spelarna i Håkans Hyenor, har aviserat att ”Jag kommer, men undviker helst spel om det finns ersättare på plats. Är fortfarande skadad i höger höft och höger knä…” Återstår att se vilket skick Wiklander är i efter 30-årskalaset.

Fredag 23/5
Nästa torsdag möts seriens två särklassiga topplag som båda har fyra segrar av lika många möjliga – Hoyzer Boyz mot Countryside Alliance. Det kommer bli fotbollsdramatik och publikfest på hög nivå och redan nu har psykkrigen inletts. Inför CA:s match mot Södermalms SS erbjöd Hoyzer ödmjukt Countryside att komma undan med en hedersam 5-0 förlust på WO istället för att förnedras under 2×20 minuter och riskera större siffror än så. CA har lovat återkomma med svar efter konfererande inom laget.

Onsdag 21/5
Hoyzer Boyz har varit tungt skadedrabbat under våren. Framför allt fotleder har varit en populär väg upp på skadelistan. Emil Bertz, Kristoffer Kearsley, Daniel Sannum, Carlis Fridlund och Per Levin har alla varit eller är i varandet tvungna att vila pga fotledsproblem. Smittan har också spridit sig till Hoyzer Girlz där Maria Holmgren haltar omkring med klumpfot. Typiska symtom är blålila färgskiftningar i huden, benskydd eller skor som tycks ha krympt, smärta, stickningar, oförmåga att skjuta vristskott, onormalt stora fotknölar eller jämntjocka vader som sträcker sig ner till hälen.

Fredag 16/5
En knapp vecka sent vill Hoyzer Boyz & Girlz välkomna lilla Elsa till gruset. Stolt far är Hoyzers skadade mittfältare Hans Håkansson och den store hjälten i sammanhanget den hängivne supportern Fanny Eklund. Elsa nedkom föredömligt i tid den 10 maj och vägde 3100 gram. En delegation från Hoyzer planerar att likt tre vise män komma med gåvor och lyckönskningar inom en inte alltför avlägsen framtid. Det är i skrivande stund osäkert när Elsa kommer göra sitt första träningspass med Hoyzer Girlz.

Fredag 16/5
Med gårdagens storvinst mot FC Stolpskott mäktade Hoyzer Boyz tack vare fler gjorda mål ta sig förbi huvudkonkurrenten Countryside Alliance och för första gången sedan klubben grundades ta ledningen i serien. De sportsliga framgångarna har annars varit sparsamma i Hoyzers fyraåriga historia. Första året kom man sist och varje år därefter har man hamnat en placering mindre dåligt till i en högre division. Den 29 maj möter man Countryside Alliance i något som måste betraktas som årets hittills hetaste match. Resultat och tabell

Torsdag 15/5
Hoyzers brytningssäkre back Micke Edgren har uttalat sig om att inte lägga fingrarna emellan i kvällens match mot FC Stolpskott, som inte var sena med att plocka upp den kastade handsken: ”Seger mot HB vore det mest ärorika vi förmått hittills, så det ska vi slåss för! Men det kommer kräva blod, ovett och bårar” skriver man på hemsidan för Stolpens Vänner. Kamp och mycket glidtacklingar att vänta, men Hoyzer tycks fortsatt få klara sig utan flera av sina stjärnbackar. Dessutom avstår stjärnförvärvet Klas Jonsson från kvällens match.

Torsdag 8/5
Det såg ut som att Hoyzer skulle vara tvungna att klara sig både utan sin måltjuv Ola Wiklanders och Erasures forna skyttekung, nyförvärvet Emil Bertz i kvällens viktiga match mot FC Vantör. Nu visar det sig att Bertz skada är av den lindrigare graden och att han kommer till spel hårt lindan och på diverse sprutor. På backplats är det värre där man lär få klara sig helt utan tacklingsskickliga radarparet Wiederholm och Sannum. Däremot gör Kristoffer Kearsley årsdebut i tävlingssammanhang efter sin fotskada.

Onsdag 7/5
Hoyzer Boyz tisdagsträning gav en del positiva besked, men också huvudbry för lagledningen. Det redan prekära skadeläget tycks förvärras då Mikael Wiman tidigt fick känningar av sin benskada. Måltjuven Ola Wiklander klev också av tidigt med en sträckning i vaden, men hade redan gjort klart att han missar torsdagens seriematch och cuppremiären på måndag. Mer oroande var då att Emil Bertz i en sammanstötning med egen spelare vrickade foten. Återstår att se om Bertz får klartecken för spel i den viktiga torsdagsmatchen mot FC Vantör.

Måndag 5/5
Ikväll får Hoyzer Girlz tufft motstånd i form av IFK Tumba Ladies. Tyvärr kommer man till spel utan skicklige mittfältaren Maria Holmgren som ådrog sig en fotskada då hon tacklades fult i förra veckans seriematch. Det är upp till resten av truppen att visa sig från sin bästa sida och med bättre organisation och taktik ska Hoyzer nog kunna bjuda Tumbatjejerna på kamp ikväll kl 18 på Bandhagens grus.

Lördag 3/5
Observanta åskådare kunde idag notera att Hoyzer Boyz tränade tillsammans med ett par fd tongivande spelare från numer nedlagda ärkerivalen Erasure. Utöver Emil Bertz som inför denna säsong lämnat arvfienden för spel med Hoyzer, mönstrade Tobbe och Oscar Långholmens dammiga grusplan. Klubbledningen har inte kommenterat huruvida detta provspel har något med den allvarliga skadesituationen i laget att göra. Glädjande var att långtidsskadade forwarden Tony Eriksson sågs göra en helgjuten insats som målvakt och höll nollan under tvåmålsspelet

Fredag 2/5
Lottningen för Gruscupens första utslagsomgång är klar och Hoyzer Boyz får tampas med Kantarellerna, ett lag som bl a har ett guld i Täbykorpens inomhusturnering på sin meritlista. Gruscupen avgörs dock som bekant på Hoyzers favoritunderlag grus. Matchen spelas måndagen den 12 maj kl 21.15 på Hagsätra IP.

Måndag 28/4
Hoyzer Girlz säsong är i full gång, men det hindrar inte lagledningen från att förstärka laget ytterligare. Under lördagen gjorde man klart med Veronica Åström, en spelare man hoppas ska aspirera på balansspelarrollen på mittfältet. ”Veronica är en tuff och teknisk mittfältare med meriter ända upp i division två” säger Åströms agent Lina Wirén. Veronica kan vara spelklar redan till kvällens match mot Sporting Aspudden.

Måndag 28/4
Lördagens träning gav både positiva och negativa besked inför fortsättningen på Hoyzer Boyz säsong. Den långtidsskadade spelskickliga backen Kristoffer Kearsley gjorde sin första träning sedan det olyckliga snedsteget i januari och var på spelhumör. Hans medverkan ger laget en stadga som tidigare varit känslig, då man bara haft tre backar att tillgå vilka i sin tur haft problem med skador och sjukdom. Smolk i maltbägaren är att Mikael Wiman är tvungen att få behandling pga problem med benen. Det är oklart när han är redo för spel igen. Sedan tidigare är Tony Eriksson långtidsskadad samt att mittfältsmotorn Hans Håkansson väntar på operationstid för sitt trasiga knä.

Torsdag 24/4
Tony Eriksson har missat hela försäsongen pga en efterhängsen benskada. Nu har han slutligen fått besked från röntgen och de värsta farhågorna om en stressfraktur kan vederläggas. Dock kan det ta ett bra tag till innan Eriksson trär på sig Hoyzertröjan igen: ”Jag har fått tabletter samt en kräm mot benhinneinflammation. Jag ska även gå upp emot 6 besök hos någon sjukgymnast. Det bör betyda att jag är borta från hårdare träning ett tag till men jag kommer i varje fall träna kondition på motionscykel eller liknande.”

Onsdag 23/4
På gårdagens träning var så olyckan framme igen. Lagets hårdtacklande back Daniel Sannum fick lite för mycket av sin egen medicin och klev i samma moment snett. Återstår att se hur allvarlig skadan är. Gårdagens träningsmatch blev inte av då motståndarna endast mönstrade fyra pers. Istället blev det tvåmålsspel med mixade lag och en annan långtidsskadad Hoyzer, Hans Håkansson, klev in mellan stolparna på det icke-gula laget och stod för en bländande insats med långa, precisa utkast bakom den gula backlinjen. Dessutom ett antal kvalificerade räddningar och trots knäskadan bra positions- och luftspel.

Tisdag 22/4
Speluppehåll och första maj gör att Hoyzer Boyz inte kommer spela i serien igen förrän den 8/5. Men tro inte att Gamens gäng ligger på latsidan för det. Ikväll kl 18.30 möter man nystartade div 10-laget Tikitania Allstars i en träningsmatch på Axelsbergs bollplan. Fans och motståndarnas spioner är välkomna.

Torsdag 17/4
Det är utöver de långtidsskadade inte bara Klas Jonsson av de utpräglade nyckelspelarna som missar kvällens seriepremiär. Under dagen har också den hårdtacklande backgiganten Daniel Sannum tvingats lämna återbud pga sjukdom. Ogge Hallberg är ytterst osäker på spel efter känningar i ryggen och Zeta Enochsson är matchotränad. Målvakten Niclas Josefsson liksom lagkapten Carlis Fridlund är småskadade men kommer spela på smärtstillande. Ett positivt besked är att allt tyder på att Mikael Wiman kommer vara tillgänglig, något som var osäkert efter att han stått över tisdagsträningen.

Torsdag 17/4
Ikväll sparkar Hoyzers seriespel igång med match mot Södermalms SS. Dock kommer man till start utan lagets meriterade nyförvärv Klas Jonsson. Den spelskicklige spjutspetsen är sängliggandes med feber. Naturligtvis ett tungt avbräck för Hoyzer Boyz, men lagets General Manager känner ingen större oro: ”Självklart hade det varit bättre om vi kunnat spela med Klas, men truppen är så pass bred och bra att vi ska kunna ersätta vilken spelare som helst.” Sedan tidigare är lagets skadelista lång med flertalet viktiga spelare långtidsskadade. Dessutom osäkert kring Mikael Wiman, Zeta Enochsson och Ogge Hallberg.

Tisdag 15/4
“De ser helt rätt ut, de utstrålar klassisk rock’n’roll cool och medlemmarna röker och dricker öl som om de får betalt för det.” Tidningen Nya Åland skriver i dagens tidning om Hoyzer Boyz med anledning av helgens möte med de lokala mästarna Strandnäs Stål. Läs hela artikeln här.

Måndag 14/4
Hoyzer viktiga balansspelare Hans Håkansson har missat större delen av försäsongen pga skada. Det var efter att ha brutit mot klubbledningens förbud mot spel på annat underlag än grus som Håkansson skadade knät och han har sedan dess inte kunnat träna. Eftersom problemet inte läkt av sig själv röntgades han förra veckan och idag kom domen. Menisken samt en sena som fäster lårmuskeln är skadade, vilket kräver operation. När den kommer att utföras är i nuläget oklart liksom hur lång tid det tar innan Håkansson kan vara tillbaks för grusträning.

Fredag 11/4
Hoyzer Boyz visar god form inför morgondagens prestigemöte mot åländska mästarna. Torsdagens träningsmatch vittnade om hur missvisande serieindelningen kan vara. Rude Boys United i Korpen norra Elit fick se sig dubbelt slagna av Hoyzer Boyz, Korpen södra division 11. Efter en tveksam inledning kunde Gamens lag ta över och vinna komfortabelt med 4-2. Revansch utkrävdes från motståndarhåll, varpå Hoyzer vann lika övertygande med 2-1. Smolk i maltbägaren var att Hoyzers debuterande andremålvakt Kim “Ossi” Aho fick kliva av tidigt efter att ha slagit upp en allvarlig knäskada.

Tisdag 8/4
Hoyzer Boyz öser på med träningsmatcher mot högkvalitativt motstånd för att få spelet att sitta inför premiären nästa vecka. På lördag åker man till Åland för att möta de lokala mästarna Strandnäs Stål, men redan på torsdag tar man sig an Rude Boys United som återfinns i norra elitserien. Ett stort antal spelare står på skadelistan och Hoyzer tvingas dessutom avvara sin ordinarie keeper Niclas Josefsson. Istället blir det läge för den nya backuppen och målvaktstränaren Kim Aho att visa sig på styva linan. Avspark 18.30 på Långholmens grusplan Pålsundsvallen.

Måndag 7/4
Hoyzers materialarassistent Dunken tar en time-out på personliga grunder och kommer inte följa med laget på europaäventyret till Åland. Klubbledningen stöttar Dunken under hans rehabilitering och visar handlingskraft genom att omedelbart värva en ny materialare. Vid sin sida kommer nu förstematerialaren Bubblan ha Hoyzerbekantingen Stefan ”Kulan” Kullman.

Måndag 7/4
Veckan innan seriepremiären ser skadeläget allt med bekymmersamt ut. Nu ansluter sig också lagkapten Carlis Fridlund till rehabprogrammet. ”Det var på lördagsträningen som foten vek sig, det knakade till och gjorde jävligt ont. Nu kan jag stödja på den, men den är svullen, stel och låser sig. Vi har två träningsmatcher kvar innan premiären och jag får vänta och se om det kan bli aktuellt med spel i någon av dom. Just nu känner jag mig inte så optimistisk.” Sedan tidigare är Hans Håkansson, Tony Eriksson och Kristoffer Kearsley långtidsskadade. Också Mikael Wiman vilar på obestämd tid efter känningar i benhinnorna.

Torsdag 3/4
Det har länge spekulerats, stötts och blötts, men nu står det klart. Den nordiska förlagsjätten Schibstedt kommer att gå in som huvudsponsor för Hoyzer Girlz matchställ. Mer detaljer kring avtalet kommer i separat artikel.

Torsdag 3/4
Nu är Hoyzerforum åter online. Under eftermiddagen har det varit driftstörningar på Hoyzers officiella forum. “Det går fortfarande att läsa tidigare inlägg, men går inte att skriva nya. Alla ombedes därför använda andra kontaktkanaler tills problemet är helt löst. Samma fel har också drabbat webbhostens supportsida så det är svårt att få information om när postningsfunktionen ska vara online igen. Verkar dock fungera med andra browsers än Explorer, t ex Firefox.” Men nu ska allt funka som det ska igen!

Onsdag 2/4
Serieindelningen för Korpen blev under onsdagen mer eller mindre spikad. Hoyzer Boyz kommer att spela i division 11 södra Stockholm där man ställs mot Bajen Fans, Countryside Alliance, FC Stolpskott, Södermalms Sportsällskap, Young Boys Älvsjö, Hawkins Crew, FC Vantör samt FiumeLago. Matcherna kommer spelas på torsdagar, enligt osäkra uppgifter också detta år på Långbro.

För Hoyzer Girlz är det Bandhagen som gäller och matchdagen är måndag. Tjejerna får kämpa i division 5 söder mot Sega Råttorna, Runa BK, Lövet, Sporting Aspudden, Lady Vikings, IF Söderkamraterna Dam och IFK Tumba Ladies. Mer info om motståndarna kommer.

Fredag 28/3
Lördag den 12 april åker Hoyzer Boyz till Åland för att möta de lokala mästarna Strandnäs Stål. Nu har man också tagit fram ett fantastiskt supporterpaket för lagets anhängare som gör att de för ett extremt fördelaktigt pris får följa med truppen på hela resan och naturligtvis bevittna lagets första spel mot internationellt motstånd. Blott 55 kr går endagarsturen på. Gör anmälan eller läs mer detaljerad information på Hoyzerforum.

Torsdag 27/3
Hoyzer Boyz materialavdelning låter meddela att det efterlängtade nya bortastället presenteras på en presskonferens imorgon fredag. Premiär för de bronsbruna tröjorna blir i det internationella mötet mot åländska korpmästarna Strandnäs Stål. Tjejlaget Hoyzer Girlz kommer ha detta som sitt förstaställ.

Onsdag 26/3
Nu tycks också mittfältsmotorn Hans Håkanssons medverkan i seriepremiären vara i fara. Det var under en av Hoyzerledningen ickesanktionerad inomhusträning “Hasse” ådrog sig den skada som sedan dess hållit honom borta från spel. “Jag ska röntgas den 7 april så det blir ingen träning innan dess för min del” säger Håkansson på Hoyzerforum. Detta är bara drygt en vecka innan serien startar, så det är tveksamt om General Managern kan räkna med Håkansson i startsjuan.

Tisdag 25/3
Hoyzer Boyz av skador präglade försäsong har nu av allt att döma fått General Managern att tänka om kring den tidigare spikade truppen. Flera nyckelspelare dras med skador och ytterligare ett par sitter på osäkra kontrakt. Enligt initierade källor söker klubben en spelare som kan gå rakt in i startsjuan. Klubbledningen vill i nuläget inte lämna ut några namn eller avslöja om förhandlingar pågår.

Fredag 21/3
När andra ligger på sofflocket med jesuskomplex och magar svullna av godis och ägg, trampar Hoyzer Boyz på som vanligt. Skärtorsdagsträningen var intensiv och givande trots endast fyra närvarande – Kapten, Skäggmuren (är som bekant en duo) samt Klarre. Skador och sjukdomar höll många borta, men troligtvis är det fler som sluter upp imorgon, på den dag vissa kallar påskafton. Hoyzerspelare kallar den ”träning”. Och bli inte förvånad om du springer på en och annan maltrusig Hoyzer under den långa fredagen.

Torsdag 20/3
Med mindre än månaden kvar till seriestarten ser skadeläget minst sagt mörkt ut i Hoyzer Boyz. Sedan tidigare är Hans Håkansson, Tony Eriksson och Kristoffer Kearsley långtidsskadade och helt borta från träning. På lördagens pass var olyckan åter framme och otursgubbe den här gången var nyförvärvet Per Levin. Trots ett tappert försök att fullfölja träningen kan nu konstateras att skadan kan vara värre än befarat. ”Jag hoppas att foten har återgått till normal storlek och färg till på lördag” säger en ändå hoppfull Levin på Hoyzers forum.

Tisdag 18/3
Tony Eriksson har haft en tung försäsong. Han tvingades kliva av en träning för drygt månaden sedan med känningar i smalbenen och har tvingats vila sedan dess. ”Det går tyvärr sämre än jag hoppats hela tiden. Ena benet är friskt men inte det andra. Jag har provat att lira pingis några gånger, vilket inte är så ansträngande, men jag har fått känningar i höger ben direkt” säger Tony uppgivet. Om problemet kvarstår kan seriepremiären vara i fara för den offensive mittfältaren. ”Jag tror att jag kommer prova spela nästa vecka hursomhelst. Jag är så sugen att vara med och träna så jag måste i varje fall testa. Går det inte får jag väl gå till läkaren.” Seriestarten är beräknad till vecka 16.

Tisdag 18/3
Det är inte bara på plan Hoyzer Girlz övertygar under försäsongen. Nu har hugggsexan om att få sola sig i stjärnglansen av landets koolaste tjejlag börjat. Enligt källor med insyn i lagets ekonomi finns det flera olika potentater som konkurrerar om att få sponsra Girlzen. Till syvende och sist kommer det troligtvis att avgöras av rent ekonomiska skäl vilka som får fördelen att bli huvudsponsor och exponeras i samband med Hoyzer Girlz.

Måndag 17/3
I lördags körde Hoyzer sin andra genusmixade träning och noterbart var att tjejerna av allt att döma kommer att få ihop ett starkt och talangfullt lag till seriestarten. Hedvig visar bra spelförståelse och vann flera tuffa dueller mot betydligt större Hoyzerkillar, Anna briljerade med fina dragningar. HG-kaptenen Jenny satte träningens mål med ett långskott i krysset och backpotentaten Mia visade härlig inställning då hon försvarade förtjänstfullt utan att bry sig om att hon saknade benskydd. Över lag såg alla i Hoyzer Girlz pigga ut i mixedmatchen. Killarna kan bättre; många såg tröga, ofokuserade och håglösa ut långa stunder. Kanske var det torsdagens hårda pass eller maltpåfyllningen på Carmen kvällen innan som tog ut sin rätt. Tänk på att Dietistens råd om maltintag inför träning och match ska tolkas som ”rikliga men måttliga”. Men också där fanns undantag. Ola har börjat hitta målet igen och backresen Sannum visade talanger som mittfältare.

Torsdag 13/3
Hoyzerforum är som bekant Hoyzers officiella lag- och fansida. Nu har den fått ett nytt fräschare och förhoppningsvis tydligare utseende. Dessutom fyller man på med nya saker i shoppen samt giveways och nedladdningsfiler. Firman Kommando Hoyzer har släppt en kollektion med tryckta tröjor och knappar för stora och små huliganer. Prylar med motiv på Hoyzers inofficiella grundare och skyddshelgon, mutdomaren Robert Hoyzer, finns också att köpa. Dessutom erbjudes Hoyzersupportrar en fotbollsresa till Åland, i samband med lagets match mot de åländska mästarna Strandnäs Stål, till ett mycket fördelaktigt pris.

Torsdag 13/3
Vi har tidigare rapporterat om det allvarliga skadeläget i Hoyzer Boyz. Nu tycks trenden ha spridit sig till systerlaget Hoyzer Girlz också. Redan på första träningen fick Rind Åström kliva av med känningar i vaden som hållit henne borta från gruset sedan dess. Under gårdagens träning ådrog sig dessutom lagets tilltänkte striker Anne Anttila en sträckning som tvingade henne att kliva av. Återstår att se hur allvarligt detta är. På herrsidan är inget nytt utom att Kristoffer Kearsleys skadade fot tycks värre däran än man först trodde. Återstår att se hur lång tid det tar innan vi får se ett fulltaligt Hoyzer igen.

Onsdag 12/3
Resultat- och spelmässigt var matchen mot Andrea Doria ett bottennapp i Hoyzers historia, en match som alla med gamhjärta helst vill glömma. Men på det ekonomiska planet var tillställningen en remarkabel succe. Hoyzers högsta finansansvarige, även kallad Kassören jublar: ”Måhända att matchen var en katastrof rent spelmässigt, ekonomiskt var det en makalös succé då vi slog nytt försäljningsrekord. Trots att vi hade 420 kr i utgifter inför matchen blev vinsten hela 1760 kr.” Besvikna fans och Hoyzerspelare är tydligen en bra marknad för öl- och souvernirförsäljning.

Söndag 9/3
Hoyzers taktiska snille Taktikern startar en egen blogg. Som vanligt skriver han om taktiska disponeringar, allokeringar och tankar kring riktig fotboll. Den som spelas av sju personer på en (mer eller mindre) välkrattad grusmatta. Naturligtvis kommer Taktikern fortsätta att publicera sina mer djupgående analyser på Grusplan. Bloggen hittar du här.

Lördag 8/3
Nystartade Hoyzer Grrlz bestämde vid ett möte mellan ledningen och spelarrådet att med omedelbar verkan ändra namn till Hoyzer Girlz. Det tidigare namnet anspelade på 90-talets feministiska nypunkrörelse Riot Grrlz, vilket skapade en svåröverbryggad generationsklyfta mellan de yngre och äldre spelarna och supportrarna. Istället blir det alltså från och med nu Hoyzer Girlz.

Lördag 8/3
Ett vingklippt och håglöst Hoyzer Boyz fick bara med sig 1-8 mot ett taggat och betydligt bättre samspelt Andrea Doria. Matchen är historisk såtillvida att Hoyzer gjorde sitt första och förhoppningsvis sista gästspel på plastgräs. Bäst i Gamens gäng var målvakten Niclas Josefsson. De tillresta supportrarna kunde konstatera att det återstår mycket att träna på inför seriepremiären.

Lördag 8/3
Hoyzer Boyz material- och souverniravdelning låter meddela att det emotsedda nya bortastället kommer att presenteras på en presskonferens sista veckan i mars. Det står redan nu klart att de kommer vara i Hoyzers officiella andrafärg brunt, liksom hemmatröjorna med svart som komplementsfärg. Sponsor för bortastället är datakonsultfirman BF Applikationssupport AB. Matchpremiär för de nya tröjorna är satt till bortamötet mot de åländska korpmästarna Strandnäs Stål.

Fredag 7/3
Ni börjar känna igen visan. Skade- och sjukdomsepidemin i Hoyzer Boyz vet inga gränser. Senaste återbudet inför lördagsderbyt mot Andrea Doria kommer också det från en nyckelspelare. Den här gången är det spjutspetsen Klas Jonsson som kastat in handduken efter att ha drabbats av ett otäckt virus i halsen. Sedan tidigare är Hasse Håkanson, Bjørnar Berger, Kristoffer Kearsley och Tony Eriksson borta från spel. Dessutom går en handfull spelare halvskadade eller undergår rehabträning.

Torsdag 6/3
Hoyzers växande skadelista har oroat såväl supporters som klubbledningen. Inte blir det bättre av att det nalkas prestigemättat derby mot Andrea Doria på lördag. Senast upp på listan över långtidsskadade är Kristoffer Kearsley, som råkade ut för en stukning i samband med lagets senaste träning. Skadan verkar nu så pass allvarlig att Kearsley tvingas vila ett par veckor. Sedan tidigare är Hans Håkansson och Tony Eriksson långtidsskadade. Mikael Wiman, Ogge Hallberg, Niclas Josefsson och Jonny Wiederholm dras med skadeproblem men är tillbaks i träning och kommer sannolikt vara tillgängliga inför lördagsdrabbningen.

Onsdag 5/3
En skada och en solresa har lagom till returmötet med Andrea Doria givit ett ovälkommet tomrum på Hoyzers innermittfält. Med Håkansson och Berger ur spel har dock General Managern vidtagit åtgärder och det tycks bli ett kärt återseende från den första matchen lagen emellan. Enligt initierade källor har man kallat in Andreas Karmaa, en spelare som efter många turer inte kontrakterades inför Korpenserien 2008. ”Vi har kontinuerlig kontakt med Karmaa och han kommer fortsätta träna med oss i mån av tid. Tanken är att vi ska ha dörren öppen för honom ifall vi råkar ut för långvariga skador eller tvingas släppa spelare under säsong. Så inför lördagsmatchen är det en optimal lösning om det går vägen”, kommenterar General Managern. Andrea Doria får alltså sannolikt åter det tveksamma nöjet att tampas med den spelskicklige mittfältaren.

Tisdag 4/3
Lagom till lördagens prestigemöte med Andrea Doria har Hoyzers mittfältsmotor Hans Håkanson drygat ut lagets redan digra skadelista. Det var under en inomhusträning med ett kompislag som olyckan var framme: ”Jag fick ett motlägg samtidigt som jag blev tacklad, knät vreds och det knäppte till. Just nu känns det som att lördagens match är utesluten.” Sedan tidigare är det klart att Bjørnar Berger, Håkansons ordinarie vikarie på positionen, inte är tillgänglig för spel pga utlandsvistelse. Ledningen överväger nu att liksom andra storklubbar förbjuda sina spelare att träna inomhus eller på andra underlag än grus, där skaderisken är avsevärt högre. Det är i nuläget oklart hur länge Håkanson blir borta.

Lördag 1/3
Att Hoyzers ryktbarhet spridit sig utanför landets gränser är inget nytt. Fans finns redan bl a i Leeds, Nya Zeeland Berlin och Göteborg. Tydligen har även Åland sent omsider hakat på Hoyzerfebern . De åländska korpmästarna Strandnäs Stål har kontaktat klubbledningen med en förfrågan om prestigefull tränings(lands)kamp och det ska mycket till för att Hoyzer Boyz ska nobba det bästa av två världar – Ålandsfärja med allt vad det innebär och korpfotboll på hög nivå, med allt vad det innebär. En reservation måste dock höjas mot att Strandnäs Stål tycks spela merparten av sina matcher på sk ”gräs”, ett underlag som Hoyzerspelare mest ser som ett underlag lämpat för ölpicknickar. Diskussioner mellan klubbarna förs och vi kommer naturligtvis hålla er uppdaterade om utvecklingen.

Fredag 29/2
Nystartade, tillika nedläggningshotade Hoyzer Grrlz sluter sig samman i ett rakryggat försök att komma till spel säsongen 2008. Det gäller att knyta till sig tillräckligt många spelare med rätt motivation om tjejerna ska registrera en trupp och som ett led i detta har man kallat till möte och träning imorgon lördag. Träningen sker tillsammans med det anrika herrlaget Hoyzer Boyz, tid och plats: 12.45 på Långholmen. Sportchefen Jenny Holmberg låter hälsa: “Vi har en bra början men kommer att behöva fler spelare tills serien börjar. Är du sugen på att ta en plats bland gamtjejerna kan du inte vänta på våren – ta med träningsskor och titta förbi!”

Torsdag 28/2
Hoyzers nystartade tjejlag Hoyzer Grrlz hotas av nedläggning redan innan de startat. Samtidigt som det brinner i knutarna att få laget registrerat för spel är alltför många spelare tveksamma inför att skriva kontrakt. Sportchefen Jenny Holmberg beskriver situationen som frustrerande: “Vi har fått många intresseanmälningar, men måste snarast få definitiva besked om vilka tjejer som verkligen vill vara med. Utan ett fullt lag kan jag som ansvarig inte registrera oss. Det handlar också om att vi måste ha ekonomisk täckning för att kunna göra detta.” Fenomenet är inte helt nytt för nystartade lag, då registreringen ska vara kansliet tillhanda innan många klubbar ens haft sin första träning. Hoyzer Grrlz önskar därför få in seriösa spelarprospekt snarast. Alla tjejer med hjärta för fotboll är välkomna.

Fredag 22/2
Hoyzer Boyz anno 2007 gjorde en smärre ekonomisk succe. Resultatet för det gångna året visar på ett överskott på hela +6660 kr. Extra imponerande med tanke på den fräcka kassastölden i samband med Hoyzerfest som beräknas ha kostat 10000 kr i runda svängar. Klubben har desutom en del skulder att driva in, men de kommer att räknas in i 2008 års resultat. Vinsten är den största i klubbens historia, något som förvisso inte säger så mycket då den tidigare kassören Mappe Persson flydde söderut med redovisningen och klubböverskottet (eller underskottet). Den lavinartat ökade omsättningen i Hoyzer har nu gjort att klubbledningen aviserat förändringar i den ekonomiska organisationen: “Då inget indikerar att omsättningen kommer minska under 2008 så har styrelsen insett att den ekonomiska hanteringen och rapporteringen måste skötas på ett mer professionellt sätt, som sig bör i en förening med elitambitioner.”

Tisdag 19/2
Relativt nystartade Hoyzer Grrlz har fått en flygande start. Inte nog med att intresset för laget är stort från både spelarprospekt och inbitna supporters. Nu tycks också näringslivet fått upp ögonen för de hårdföra tjejerna i Gamens gäng. Initierade källor gör gällande att en välkänd men ännu icke namngiven nordisk förlagsjätte är intresserad av att gå in som huvudsponsor. Sportchefen Jenny Holmberg avböjer att kommentera frågan innan något konkret finns att presentera. Vi kommer naturligtvis hålla er uppdaterade om utvecklingen kring detta.

Måndag 18/2
Det är rena sjukstugan i Hoyzer Boyz. Jonny Wiederholm är långtidsskadad och Hans Håkansson sedan veckor däckad i en elak förkylning. Torsdagens träning i snöstorm gjorde inte situationen bättre. Daniel Sannum och Ola Wiklander fick kliva av tidigt. Kapten Fridlund kämpade på trots känningar, men var sjukskriven på lördagsträningen, liksom ett skrämmande flertal andra spelare. Vad värre är att många i truppen var frånvarande utan giltig anledning. Spelarrådet har nu lyft frågan om tvångskurer med penicillin för laget, samt avstängningar för spelare som inte avanmäler närvaro. Klubbledningen har ännu inte kommenterat saken

Söndag 17/2
Det står nu helt klart att Hoyzer Boyz tvingas flytta från förra säsongens hemmagrusarena Långbro BP. Långbro finns inte längre kvar bland de planer som abbonneras av Korpen. Uppgifter från kommunen gör gällande att det istället ska byggas bostäder samt en mindre konstgräsplan, något som får ledningen och supportrarna i grustokiga Hoyzer att rasa. Man kommer snarast organisera en kampanj mot avskaffandet av grusplaner och den successiva ombyggnationen till konstgräs som sprider sig likt en epedimi över landet.

Fredag 15/2
Det är nu klart att Hoyzer Boyz återigen kommer att matcha Andrea Doria i ett prestigefullt vänskapsmöte. Andrea Doria har värvat många tunga namn inför säsongen och frågan är om Hoyzer Boyz mäktar med att upprepa bragdvinsten från lagens förra möte. Datum är preliminärt satt till lördagen den 8 mars och till de grusfrälsta Hoyzerspelarnas förtret kommer returmötet sannolikt spelas på Andrea Dorias favoritunderlag, dvs plast.

Onsdag 13/2
Idag skrev Hoyzer Boyz på ett sponsorsavtal med datakonsultfirman BF Applikationssupport AB. Avtalet gäller i första hand sponsring av bortaställ. Eventuella motprestationer från klubbens sida är ännu ej offentliggjorda. General Managern beskriver överenskommelsen som “Ett med Hoyzerska ögon sett mycket förmånligt avtal”. De nya bortaställen presenteras i mars månad.

Tisdag 12/2
Hoyzers reslige back Jonny Wiederholm, tillika part av den fruktade ”Skäggmuren” går skadad. Det var på träning han fick känningar i vaden efter en duell med lagets målvakt Niclas Josefsson. Först trodde man det var en lindrigare skada, men senaste veckans läkarutlåtanden gör gällande att det handlar om en rejäl muskelbristning. Detta gör att Wiederholm riskerar att missa stora delar av den viktiga försäsongen.

Måndag 11/2
Anne Anttila med bakgrund i Västeråslaget IK Franke sägs vara aktuell för Hoyzer Grrlz. Säkra källor gör gällande att det förs samtal mellan parterna. Anttila har också ett lyckat träningsspel med herrlaget Hoyzer Boyz på sin digra meritlista.

^^^ 2008 ^^^