Inför Aprilcupen 2016

Det är dags för en repris på fjolårets succéartade försäsongsturnering Aprilcupen! För Hoyzers del är det revansch som gäller efter att ha underpresterat å det grövsta i fjolårets semifinal.

Imorgon lördag avgörs årets upplaga av Aprilcupen. Det blir på många vis en prövning på hur lagen står formmässigt inför den annalkande seriestarten, men först och främst en fotbollsfest för lag med en förkärlek till grus, fotboll och öl. Faktorer som tyvärr håller på att gå förlorade i den moderna korpfotbollens fartblinda utveckling. Att Hoyzer deltar i en sådan turnering är således inte förvånande på något vis. Till årets Aprilcup ställer Svarta Gamens förkämpar upp med ett mixlag bland de övriga herrlagen. Detta ändrar inte målsättningen på något vis. Hoyzer är där för att ha kul, spela ihop laget, njuta av underlaget och den goda stämningen, dricka öl och vinna hela skiten!

Hoyzer Boyz lyckades inte gå hela vägen ifjol. Efter en förlorad straffläggning slutade laget som grupptvåa där storfavoriterna Spöket väntade i semifinalen. Den matchen började på bästa vis med att Björnar Berger tryckte in ett hoyzerskt ledningsmål, men därefter var det inte många rätt från de gulsvarta som kollapsade fullkomligt och fick se sig utslagna med 1-4. En vinst på straffar gav till slut lite tröst i form av en tredjeplacering, men de flesta har nog fortfarande kvar plattmatchen mot Spöket som ett skrubbsår på själen och det bestående minnet från Aprilcupen 2015.

Men nu är det nya tag! Hoyzer lottades mot Partizan STHLM, Kronan och Staden i gruppspelet, där de sistnämnda tvingats lämna återbud. Det kan bli så att division 1-laget Hjärtat fyller Stadens vakans, vilket såklart skulle vara en hård nöt att knäcka för övriga lag i grupp A. I annat fall kommer matcherna i gruppspelet att förlängas och de två bästa av tre lag gå till slutspel.

I grupp B finner vi regerande mästarna Spöket, Kontra STHLM, Svineri Måndag och BK Planekonomi. Idrottsförvaltningen fortsätter sin inkvisition mot spontanfotboll och rimliga träningsmöjligheter för korplag och bygger om Långholmen till plastplan, varför cupen fått flytta. I år spelas matcherna på Skarpnäcks Bollplan, logiskt nog belägen i Kärrtorp. Första avspark är klockan 10. Hjärtligt välkomna!